Škoda Kodiaq

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
hehe, mtl, nočem vojne
smile-1.gif
ne vem, a je bil volan ali kaj...ali za avto leta, skratka, kodiaka so dal na četrto mesto, ker je v bistvu le vw. no ja..sorodstvo je zelo vidno. le cena je malo drugačna.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
pa saj to je normalno. pač vw mora bit dražji. a glede na vse negativne ocene kodiaka tukaj me res matra, da bi se enkrat res peljal s to "drvarnico".

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.813
113
40
MB
moreš vedet da si le na alterju,

prikazano stanje: vse je drek, peasant, moja bentayga je za [cenzura] ker masaža sedežev ni dovlj močna
realno stanje: clio

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
To ni, medtem ko Kodiaq in Tiguan Allspace ločuje več ali manj samo drugače stisnjen pleh, malo bolj tapecirana notranjost in nekaj dodatnih postavk pri dodatni opremi.

lecko

Pripravnik
11. okt 2016
78
9
8
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Ja, Tiguan je pri enaki (oziroma celo slabši) opremi vsaj 3 jurje dražji.

Ja po ceniku vsekakor. Če pa greš v salon so pa začuda pri VW precej radodarnejši s popusti kot pri Škodi. Na koncu je pa tudi odvisno tudi al je gotovina. al kredit..

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik lecko pravi:
Citat:
Ja, Tiguan je pri enaki (oziroma celo slabši) opremi vsaj 3 jurje dražji.

Ja po ceniku vsekakor. Če pa greš v salon so pa začuda pri VW precej radodarnejši s popusti kot pri Škodi. Na koncu je pa tudi odvisno tudi al je gotovina. al kredit..

Kako misliš začuda? Bi ti dajal popust na nekaj, za kar ti je folk pripravljen leto vnaprej denar dat?

lecko

Pripravnik
11. okt 2016
78
9
8
začuda zato ker vseeno med narodom in v industriji ima VW še vedno večji ugled kot škoda. Torej bi pričakoval večje popuste pri škodi kor pri vw, pa je menda ravno obratno. Tema je sicer tiguan : kodiaq. Ne vem ali je kaj drugačes popusti pri ostalih modelih octavia:golf, passat:superb,
,
p.s. pa srečno orli ;-)

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Zdele je polčas.
smile-1.gif

Načeloma je tako: če imaš keš v roki je VW ugodnejši ali zelo blizu škodi, če pa vzameš večino na puf, je škoda precej ugodnejša.

Jest sem šel v nakup tudi z dokaj veliko odločenostjo vzeti Passata, Škode pa sploh nisem resno jemal, a sem po par krogih po salonih spremenil mnenje. Pač vržeš cifre na papir in vidiš če ti so ti določene podrobnosti res toliko vredne.

P.S.: vidim da sta zdaj v ceniku tudi Kodiaq Sportline in Scout in to po dokaj ugodni ceni; 30 jurjev za Sportline 1,4tsi 150 DSG in 35 jurjev za Sportline ali Scout 2.0 TDI 4x4 DSG. Za avto z tolko opreme se mi ne zdi dosti (spojlerji spredaj in zadaj, Full LED, 8 col navigacija, odlični športni sedeži v kombinaciji usnja in alkantare, 19" col feltne itd...).

Tiguan AllSpace 2.0 tdi 150 DSG 4M stane recimo 40 jurjev in ima manj opreme.
2654758-kodiaq-sportline-interior-03.jpg

Priponke

• 2654758-kodiaq-sportline-interior-03.jpg
    2654758-kodiaq-sportline-interior-03.jpg
    102,2 KB · Ogledi: 299

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Tiguan Allspace Highline:
2654760-volkswagen-tiguan-allspace-highline-7pers-1-4-tsi-150-pk-vsb-16505-17.jpg

Priponke

• 2654760-volkswagen-tiguan-allspace-highline-7pers-1-4-tsi-150-pk-vsb-16505-17.jpg
    2654760-volkswagen-tiguan-allspace-highline-7pers-1-4-tsi-150-pk-vsb-16505-17.jpg
    46,7 KB · Ogledi: 282

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Malo sem peljal testno Skodo, kolega pa ima Tiguana. Skoda je bila verjetno preko 35k eur, VW pa kupljen za 29k eur. Meni je Skoda bolj vsec.

Sem pa nekje postal 20 sekund ob novem T-rock-u. Verjetno je manjsi, ampak zgleda kar zajeten, pa videt je, da cilja na mal mlajse, ne le hiša-maša-smučarija-koncert modrijanov-krk penzionerje.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
T-Tock je po mojem naslednji hit v Sloveniji.
Meni je sicer oblikovno in vse zelo fajn, problem je pa v plastiki, ki je dobesedno zanič, torej tista prava trda plastika skoraj kot iz Yugeca. Kar po mojem niti v sanjah ne bi smelo biti v takem vozilu za tak denar. Res pa je, da je taka plastika tudi v Q2, ki stane skoraj 2x več
smile-1.gif
(karikiram).

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
ampak, dejmo, čustva na stran (če lahko...) in se povsem tehnično lotimo problema...kaj dejansko je narobe pri kodiaku napram tiguanu?
škoda je nekdaj (ja, preteklik...) bila močna znamka vozil v evropi. in z kodiakom (ter karoqom) je prišla kar visoko.
torej...pleh, elektronika, izdelava????

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Pleh je isti (če govorimo o kvaliteti, debelini itd...Oblika je pač stvar okusa. Meni osebno je recimo Kodiaq lepši od Tiguana Allspace.

Elektronika je ista, vsaj če gledamo glavni infotainment, ki je 1:1 prenešen iz VW v Škodo (tukaj ima recimo Audi čisto drugo rešitev). Nima pa Kodiaq še možnosti digitalne armaturne plošče (pride menda kmalu), medtem ko Karoq to že ima.

Kvaliteta izdelave: če gledamo čisto v smislu kako je skupaj dano bi rekel da zna biti Škoda celo spredaj, saj se avto po vseh statistikah okvar držijo bolje kot VW. Ima pa VW verjetno narejeno marsikakšno malenkost oblje, kak rob bolje zaokrožen itd..

Glavna razlika (poleg dizajna, ki je stvar okusa in kakšne možnosti opreme več, čeprav to počasi izginja) je v kakovosti določenih materialov (bolj trdi plastiki, čeprav je tudi tega vedno manj) in boljši izolaciji pri VW. V VW se (naj bi) malo tišje in bolj "premium" pelješ, Škoda pa ima nasplošno več prostora in (po mojih izkušnjah) kakšno zanimivo "simply clever" rešitev več.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
T-Tock je po mojem naslednji hit v Sloveniji.
Meni je sicer oblikovno in vse zelo fajn, problem je pa v plastiki, ki je dobesedno zanič, torej tista prava trda plastika skoraj kot iz Yugeca. Kar po mojem niti v sanjah ne bi smelo biti v takem vozilu za tak denar. Res pa je, da je taka plastika tudi v Q2, ki stane skoraj 2x več
smile-1.gif
(karikiram).

Torej so s trdo plastiko izgubili še enega zadnjih argumentov proti Škodi.
smile-1.gif

Itak je pa tako, da je tega vedno več, sploh v nižji in srednji klasi. Zadnjič sva šla z mojo gledat Arono in je pogreb. Žalostno je da ima neka Kia Rio boljše materiale.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
ampak, dejmo, čustva na stran (če lahko...) in se povsem tehnično lotimo problema...kaj dejansko je narobe pri kodiaku napram tiguanu?
škoda je nekdaj (ja, preteklik...) bila močna znamka vozil v evropi. in z kodiakom (ter karoqom) je prišla kar visoko.
torej...pleh, elektronika, izdelava????
Nič ni narobe, Kodiaq je še vedno relativno ugoden, kar kažejo tudi prodajne številke in žal tudi čakalna doba.
Karoq je pa malo druga zgodba po mojem mišljenju, saj je cena res konkretno visoka za tako majhen avto. Praktično si zelo blizu ceni Kodiaqa.
Je pa tako: trenutno so taki avti in in seveda proizvajalci ne bodo dali tudi 1 EUR nižje cene kot je tista za katero mislijo, da se bo vse prodalo
wink-1.gif
.

Citat:
Torej so s trdo plastiko izgubili še enega zadnjih argumentov proti Škodi.
smile-1.gif
Niti ne, si že sam opisal druge razlike, predvsem je pa tukaj še ena razlika: značka
wink-1.gif
Za nekatere je to najpomembnejša razlika.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Res je značka neverjetno pomembna za nekatere, po mojih izkušnjah za starejše še bolj. Npr. moj foter, celo življenje VW, MB, BMW fahrer. In hoče menjat avto in mu predlagam škodo superb. Me vpraša po zdravju in gladko ignorira. Čez čas gre v VW salon. Mu rečem na poti ven zavij skozi škodin salon in vrži oko na superba. Si ga je ogledal. Bilo je ravno dovolj, da mu je nekaj zanimanja vzbudilo. Potem je potreboval celih 6 mesecev razizkovanja, testov in samoprepričevanja, da škoda danes ni več na nivoju favoritk izpred 30 let. Po 1 letu lastništva pravi da je to avto, s katerim je najbolj zadovoljen. Še najbolj je navdušen nad tsi motorjem, tihim in mirnim delovanjem in ok porabo.