Sestavil bom skupino in zakon v svoje roke

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Malo više si napisal, da ne bo nič.

Tudi jaz upam, da nekaj prevzgoje le bo.

Kak sramotilni steber, bi tudi moral biti sred mesta, da se vidi bedaka.

V črni kroniki, pa dobiš od pedofila inp. le inicialke.

Lp

Malo više piše, da "zelo verjetno" ne bo nič.

BERI TAKO KOT PIŠE!!!!

Ne tako, kot tebi ustreza.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.606
2.419
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Nič.
Zato, ker je pri nas to dovoljeno oz. razumljeno kot da ni nič posebnega.
Konec koncev gre "samo" za psa in marsikje se tako odkrižajo nepotrebnih živali.

Ko bomo začeli streljati ljudi, se bo ta standard "streljanja" preselil tudi v naš vsakdan.
Potem nam pa lahko samo bog pomaga.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Ti pa si spregledala moja vprašanja. Še enkrat:

Kaj bi ti storila, da se kaj takega ne bi zgodilo nobenemu dojenčku več?

Če smo MI sadisti - kaj so potem tisti iz prvega posta?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Ti pa si spregledala moja vprašanja. Še enkrat:

Kaj bi ti storila, da se kaj takega ne bi zgodilo nobenemu dojenčku več?

Če smo MI sadisti - kaj so potem tisti iz prvega posta?

Vsem ljudem, ki so težji od 40 kg in višji od 1,3 m, bi posekala roke in noge, ter jih oslepila.
To je edini ukrep na tem svetu, ki 100% garantira, da se nobenemu dojenču na tem svetu kaj takega ne bo več zgodilo.

Ker tako zelo hrepeniš po odgovoru - evo ga.
Zadovoljen?
smirk-1.gif

(se opravičujem, ker ni tak, kot ga čakaš... ).

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
In ne samo to.
Tudi sarkazma ne znaš razbrati.

Če bi napisala kar koli drugega, bi pa začel filozofirati, da to ne rešuje problema.
Če je problem "kako 100% zaščititi otroke", potem pač moraš sekati roke.
Druge rešitve na tem svetu ni.
Tudi tvoji linčarski pohodi - čisto enako kot katera koli sodba sodišča - namreč v prav ničemer ne garantirajo, da bo zato kakšen dojenček manj trpel. Je pa res, da zadovoljijo hlepenje po maščevanju (in tistim, ki tolčejo druge, dajejo občutek samozavesti - češ da so močnejši od nekoga)....

Ampak zdaj si pa spet nesrečen, ker si čakal nekaj čisto drugega.

Je.bi ga.
Imam precej dodelano stališče, ki pa ni v smeri, da bom morala za svojo varnost vsak vikend fizično obglaviti kakšnega lopova, ker je baje to "najbolj zanesljivo". Ker sem v prvi vrsti človek.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Brez brige, sem videl sarkazem in ti odgovoril v tvojem tonu.

Upam da se strinjaš z mano, da je nasvetu le nekaj promilov ljudi ki so sposobni dejanj teh Angležev ali Pluta.

Obstoječ sistem je (pravilno!) naravnan človekoljubno in omogoča takim rehabilitacijo (zapor ali psihiatrija, v končni fazi je vseeno.

Nimamo pa načina, ki bi tem nekaj osebkom preprečil ponovitve oziroma ki bi pred takimi trajno zaščitil potencialne žrtve. Zato sem bil vesel, ko je Slovenija sprejela ukrep dosmrtnega zapora - ima pa ta ukrep to slabost, da omogoča predčasne izpuste. Če je človek nenormalen, ga ni znanega načina da bi ga ozdravili. In dokler ne bo represivni aparat držav prepoznal takih tipov kot neozdravljive (ne poznam boljšega izraza) in uvedel ustreznih ukrepov, bom pristaš v prvem postu omenjenih skupin (btw, preberi tole: http://en.wikipedia.org/wiki/Vigilante)

Če ti tu prepoznaš samo "maščevanje" in "horde", ti ne morem pomagati, dejstvo pa je, da obstoječ pravosodni sistem vse prevečkrat popušča kriminalu, recimo iz razloga "proceduralnih napak", nepristojnosti (kot pri Plutu) in podobnega. Kot sem že zapisal: če bi Pluta "odstranili" pravočasno, bi nekaj otrok še imelo žive mame. Vidiš, v imenu teh otrok in njihovih mater imam raje take skupine kot pa pravosodni sistem, ki je Plutu omogočil še nekaj umorov.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Nimamo pa načina, ki bi tem nekaj osebkom preprečil ponovitve oziroma ki bi pred takimi trajno zaščitil potencialne žrtve. Zato sem bil vesel, ko je Slovenija sprejela ukrep dosmrtnega zapora - ima pa ta ukrep to slabost, da omogoča predčasne izpuste. Če je človek nenormalen, ga ni znanega načina da bi ga ozdravili. In dokler ne bo represivni aparat držav prepoznal takih tipov kot neozdravljive (ne poznam boljšega izraza) in uvedel ustreznih ukrepov, bom pristaš v prvem postu omenjenih skupin (btw, preberi tole: http://en.wikipedia.org/wiki/Vigilante)

Če ti tu prepoznaš samo "maščevanje" in "horde", ti ne morem pomagati, dejstvo pa je, da obstoječ pravosodni sistem vse prevečkrat popušča kriminalu, recimo iz razloga "proceduralnih napak", nepristojnosti (kot pri Plutu) in podobnega. Kot sem že zapisal: če bi Pluta "odstranili" pravočasno, bi nekaj otrok še imelo žive mame. Vidiš, v imenu teh otrok in njihovih mater imam raje take skupine kot pa pravosodni sistem, ki je Plutu omogočil še nekaj umorov.

a) nihče ne zna napovedati prihodnosti, zato pač nimaš pojma, ali z ukrepom trajne odstranitve res ščitiš neke hipotetične žrtve, ali pa samo izvajaš maščevanje,
b) ja, dokler se podpira zakon ulice, je to zame horda,
c) napake sodišča se rešuje drugače, ne pa z uvedbo uličnega linča - ker potem lahko kar ukinemo sodni sistem (pa še stroške bomo zmanjšali),
d) glede pluta so danes vsi pametni (in se je na ta rovaš uvedlo kup dodatnih reči) - vnaprej pa ni imel noben nobene pametne ideje oz. ni imel pravnega (upravičenega) načina, kako človeka spraviti v arest.
e) advokati pa vedno zagovarjajo kliente. Če ne bi bilo nikjer nobenega zagovornika, bi se narod besno zdivjal nad človekom, čeprav to ne bi bilo upravičeno. Kot se dogaja na naglih sodiščih tekom vojne, na primer.

Ajd - time out. Moram še par reči naredit.
Se pišemo čez dva dni.
pozdrav.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
KSZ

Zakaj bi take pospravil, ko boš malo pogledal v zapore, boš videl, da je ogromno takih, ki so svoje dejanje ponovili. V moji službi dela nekdo, ki je na drugi kazni, obakrat posilstvo.
Po celi temi si že potihem želim, da bi bil od odslužene kazni tvoj sosed. Pa kaj če je že dvaktrat bil tukaj, naj bo še tretjič.
Sej bo država dala žegenj, kje bo in koliko dolgo bo preživel v zaporu.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
KSZ

Zakaj bi take pospravil, ko boš malo pogledal v zapore, boš videl, da je ogromno takih, ki so svoje dejanje ponovili. V moji službi dela nekdo, ki je na drugi kazni, obakrat posilstvo.
Po celi temi si že potihem želim, da bi bil od odslužene kazni tvoj sosed. Pa kaj če je že dvaktrat bil tukaj, naj bo še tretjič.
Sej bo država dala žegenj, kje bo in koliko dolgo bo preživel v zaporu.

Hvala.
uf-1.gif

Mi mogoče še kaj želiš?
Zdaj ko se bližajo Božič in podobni prazniki, ki jih praznujete tisti, ki se imate za boljše od drugih...

(BTW Če pišeš usmerjeno na čisto določeno osebo, je otročje poleg lepiti nek KZS...)

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Sorry.
BTW - Lahko me daš na ignore.
smile-1.gif

KSZ

V razmislek:
http://24ur.com/novice/slovenija/do-trebuhov-v-lastnem-gnoju.html

Za te primere pri nas nikoli nihče ne bo organiziral "eksekucijskih vodov".
Kakšen človek si, da se lahko tako primitivno izživljaš nad drugim živim bitjem, ki ima samo to smolo, da je 10x lažje, da ne zna govoriti in da nima nobenega sodnega varstva?
Kdo si?
Človek sigurno ne.

BTW Velika večina takih osebkov bi vse to počela tudi na ljudeh, če bi se pokazalo, da jo lahko odnesejo brez kazni.
In - glej, no - otrok iz uvodnega posta je bilo točno tako bitje.
Malo, šibko, ni znalo povedat, nihče ga ni poslušal oz. jemal resno in zato dejansko ni imelo nobenih pravic...

To je to.
Ampak mučenja živali pa nikogar ne moti.
Ker "saj ni tako hudo" in "vseeno je na drugi strani samo žival".
A res ni tako hudo?
Mene je strah družbe, ki to tolerira in misli "da ni tako hudo".

Sicer tu ne mislim načenjat neke "živalske" debate - ampak po mojem mnenju mora vsak, ki kaj takega počne - na živalih ali na ljudeh - dobiti neko sistematično psihitarično obravnavo (in pozornost), ker je zelo nevaren za okolico.

Zdaj pa nazaj na delo (Sorry, jonny - BTW bomo prosili moderatorje, da me dajo na morje za par dni. Moja pljučka bodo itak hvaležna...
wink-1.gif
).

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Vidiš mene je pa strah ljudi ki v temo o mučenju dojenčka privlečejo psa in potem insinuirajo da je to skoraj enako...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ampak še vedno ne vemo, kakšno rešitev predlagaš ti, in podobno misleči. Seveda odpišemo tiste "xxxxx", kateri bi naredili skupino in šli na lastno pest umorit ljudi.

Če že sedaj sodni mlini niso sposobni spraviti Pluta v zapahe doživljensko, kako ga bodo potem posadili na električni stol? Procesi za umore (ja, to je umor in še celo naklepan po vrsti) trajajo v USA zelo dolgo.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Vidiš mene je pa strah ljudi ki v temo o mučenju dojenčka privlečejo psa in potem insinuirajo da je to skoraj enako...

Vem.
grin1.gif

Točno zato je bili povedan ta primer.
Da se točno na tej točki pofočka prostovoljski strelski vod.
Ker to je tista točka, ki običajno loči nas, ki tega nočemo početi, in vas, ki iščete opravičila za vaše strelske pohode nad ljudi.
smirk-1.gif

Mi imamo spoštovanje do življenja, vi pa življenje spoštujete samo pod vrsto pogojev (mora biti človek, pa ta človek mora biti priden, pa priden mora biti na točno določen način,....).

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Ja, točno, spoštovanje življenja. Le da to spoštovanje pade, ko naletiš na tipa, ki je drugim odvzel življenje, če posebej na tak način kot tile tipi ali Plut. Zakaj bi jaz spoštoval življenje nekoga, ki mu je življenje drugega, ki življenje spoštuje, malo mar? Če povem drugače - življenje morilca kot je Plut ali tile tipi je vredno manj kot življenje podrepne muhe.
Tudi živali imajo pravico do življenja (in do hitre smrti, če je potrebna). Ne moremo pa enačiti grozljivo mučenje človeškega bitja z mučenjem živali. Ni enako, čeprav so morda tipi ki mučijo živali potencialni Pluti. Kazen za take je nujna, ne more pa biti enaka kot pri morilcih.

Dnevi ti pa izredno hitro tečejo. Pazi da se prehitro ne postaraš, potem bo edini ki bo žvižgal za tabo - ekonom lonec...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Ja, točno, spoštovanje življenja. Le da to spoštovanje pade, ko naletiš na tipa, ki je drugim odvzel življenje, če posebej na tak način kot tile tipi ali Plut. Zakaj bi jaz spoštoval življenje nekoga, ki mu je življenje drugega, ki življenje spoštuje, malo mar? Če povem drugače - življenje morilca kot je Plut ali tile tipi je vredno manj kot življenje podrepne muhe.
Tudi živali imajo pravico do življenja (in do hitre smrti, če je potrebna). Ne moremo pa enačiti grozljivo mučenje človeškega bitja z mučenjem živali. Ni enako, čeprav so morda tipi ki mučijo živali potencialni Pluti. Kazen za take je nujna, ne more pa biti enaka kot pri morilcih.

I rest my case.
grin1.gif

Citat:
Uporabnik Gavran pravi:Dnevi ti pa izredno hitro tečejo. Pazi da se prehitro ne postaraš, potem bo edini ki bo žvižgal za tabo - ekonom lonec...

Ne, je recesija in zato šparamo tudi tako, da papcamo zarečen kruh...
grims-1.gif

B81

22. jul 2007
37.679
10.963
113
Off Topic:
Iščem film, spomnim se le inserta: Ropar misli nekaj oropati, neko trgovino, pa vsopijo neki specialci, mislim, da bivši badguy-i in ga pospravijo....torej so naredili skupino, za katero noben ni vedel in je delala red.
Pa se ne spomnim naslova.

Sklepal sem, da bi ti morda vedel, za kateri film gre. (aja, ni SWAT)

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Jaz tukaj ne vidim podivjanih hord ali česarkoli... zaenkrat je še vse ostalo pri besedah in željah. Zakaj si ljudje želijo ukrepati na svojo pest je pa odgovor v nezaupanju (upravičenem) v sodne mline. In če je nekdo obupal nad sodišči, še ne pomeni, da je psihič... Psihič je nekdo, ki ponavadi brez razloga (za zadoščenje svojih bizarnih potreb) "obdela" nič hudega slutečo osebo. Postopki so zelo zakomplicirani in zbirokratizirani. Seveda ima vse svoje pluse in minuse. Tak sistem imamo seveda zaradi zaščite ljudi, ki so obtoženi kaznivih dejanj, da imajo vse možnosti oz. njihovi odvetniki, da dokažejo svojo nedolžnost. In na drugi strani imamo tožilce da jim dokažejo krivdo.

Probleme oz. šibke točke pa vidim v:
-odvetniki so dosti boljši od tožilcev (boljše plačilo)
-banalne in birokratske napake v postopku
-slaba organiziranost in podhranjenost tožilstva

In kadar zatajijo socialne službe, policija in sodni mlini, ljudje pač izgubijo zaupanje v pravno državo in se bojijo, da bi se podobno zgodilo njim ali njihovim bližnjim. Zaradi tega verjetno še niso psihiči, če ob tem pomislijo na "alternativo". In za to gre tukaj. Vsak takoj pomisli kako bi bilo, če bi kdo naredil to njegovemu otroku (nečaku...) in kakšna kazen naj tega doleti. Mislim, da ga ni človeka, ki si takšnega sadista ne bi želel ubiti, če bi to (samo ko pomislem kaj je ta nedolžen otrok doživel me stisne v trebuhu) naredil njegovemu otroku... Pač nagon.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Pa še na konkreten primer - vsi vpleteni (socialna, zdravniki,...) so trenutno pod obupnim pritiskom (zgražanjem) javnosti. Nihče od njih nikoli ne bo pozabil tega otroka - na to jih bo do smrti spominjala okolica in vprašanje je, kako zelo se bo spremenilo njihovo življenje. Misliš, da bi ravnali enako, če bi zavrteli čas nazaj? Niti slučajno. Misliš, da je ta otok umrl zaman - niti najmanj! Marsikatero socialno delavko TA TRENUTEK grize slaba vest, ker ni ukrepala.

zaradi mene se jim lahko življenje obrne na glavo.
če bi zavrteli čas nazaj??? kakšne imaš??? ali bi hitler napadel stalingrad, tistega mrzlega jutra, če bi lahko zavrtel čas nazaj??

dejstvo je, da so odpovedali sistemi, ki bi tega otroka morali rešiti, saj je to njihovo poslanstvo. takoj podpišem, da jih preostanek življenja poleg vesti grize tudi sibirski mraz ali okovi. pa da jih vsako jutro z elektrošoki skušajo spreobrniti, da bi po reinkarnaciji bili bolj vestni in delovni!

če pek ne speče žemelj in so šefi lačni ga odpustijo.
če pa socialna delavka reče "I am sorry!" je to za tebe in tvoje odpustke njeni nestrokovnosti dovolj?????

kaj ti naj rečem...
000216rescued_hen.jpg