Tisti iz prvega posta so psihično bolni ljudje.
Tu ni dileme - vsaj jaz si ne predstavljam, da bi zdrav človek lahko to delal svojemu otroku.
Vi pa niste psihično bolni - samo iščete neko krvavo maščevanje.
Vsaj večina vas ni psihičev.
Ker se tu razpisujete, da je treba takim dat "šus v glavo", "jih ubit",...
In tu se je zdaj našla ena lepa gručica ljudi, ki tuli in dviguje vile, mi vsi ostali smo pa lažni človekoljubi,...
Taki situaciji se običajno reče podivjana horda - sploh če se bo med vami našlo par "psihičev", ki pa uživa v klanju in zdaj vidi nek opravičljiv razlog, da to svojo željo lahko izživi. Taki posamezniki bodo pa dejansko potegnili vse skupaj v neko neobladljivo norenje.
JAZ SEM PA ČLOVEK!
Pika.
In ne mislim podivjat - se začet ukvarjat s klanjem in linčanjem ljudi, norenjem, tuljenjem,....
Zato nočem biti del te vaše gručice - pa čeprav tudi jaz ne maram ljudi, ki to delajo svojim otrokom.
Ampak potem postanem enaka kot oni - začnem klati druge.
Kako pride do sprememe osebnosti, si pa odpri google in si preberi pričevanja ljudi, ki so dali skozi kakšno vojno oz. so živeli na območju, kjer nobena od inštitucij ni delovala, pa so zato dejansko morali (oz. morajo) s svojimi rokami braniti svoje življenje. Kako zelo se je spremenila njihova psiha. Pa ne na boljše. In to sami zelo dobro vedo.
Hvala lepa - ampak jaz to nočem biti.
Zato pa pravim, da "moraš biti enak njim, da to lahko delaš".
Saj nekateri ste. Ampak jaz nisem in ne mislim biti.
Pa še na konkreten primer - vsi vpleteni (socialna, zdravniki,...) so trenutno pod obupnim pritiskom (zgražanjem) javnosti. Nihče od njih nikoli ne bo pozabil tega otroka - na to jih bo do smrti spominjala okolica in vprašanje je, kako zelo se bo spremenilo njihovo življenje. Misliš, da bi ravnali enako, če bi zavrteli čas nazaj? Niti slučajno. Misliš, da je ta otok umrl zaman - niti najmanj! Marsikatero socialno delavko TA TRENUTEK grize slaba vest, ker ni ukrepala. Kogar pa ne grize - temu pa ni pomoči in ga tudi linč ne bo spremenil!
Kar se tiče pa onih psihičev. Tu se strinjam z avtorjem izhodiščnega posta, da je verjetno res silno malo možnosti, da se naredi kakšen čudež v psihi. Očitno je, da bodo verjetno morali biti do smrti (ali vsaj zelo dolgo - do neke pozne starosti) v arestu. Ampak mislim, da je za "človeškost" družbe vseeno veliko bolje, da se take ljudi pusti živeti pod ključem, kot pa se jih pa v imenu nekega "šparanja" postreli oz. kako drugače zlikvidira.