sedaj vem zakaj jih tolko spraskajo iz cest

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
In to počnete vsi, od prvega, do zadnjega motorista.

Stardec, kdaj gremo na furo? Sem te na začetku zime povabil, da gremo spomladi na eno lepo vožnjo, pa nisi rekel ne.
Zdaj je vreme že lepo te da ne bo matrala revma če te malo prepiha. Itak imamo kot obvezno opremo rum za pogum.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Slabo luč na motoriste mečejo konzervativni udeleženci v prometu. To je na prvem mestu, brez ugovora. Kot drugo si imidž kvarijo tudi sami ... To je pa druga zgodba. Preseratorji obstajajo vsepovsod, ne samo na enem bregu.

Vendar jaz pravim takole ... če je za mano nek tip s CBR900, ga vidim samo v čelado. Lahko mu dajem etikete in si mislim, da je budala. Samo zato, ker ima motor. Ne. Če je za tabo na 200 kilah 160 konjev, mu daš prosto pot, da gre dalje. Meni je logično, da folk nima takih motorjev (razen strici z velikimi vampi, ki na leto na endurih naredijo 300 km z ženo in svakom) za kruzanje po mestih, ampak zato, da zapoje. Tip ni kriv, da se stare mamce, ki mislijo, da se pa zdaj vsi na isto destinacijo in v isti naglici peljemo k istemu župniku, ustrašijo motorista, ki prehiteva z +20-30 km/h in mu malo auspuh zadiha.

Malo gledanja v ogledala pa ne bomo več cikcakali kot eni pijanci, ko te motorist prehiteva. Najbrž si ga je sam kupil, registriral in tankal za svoj denar. In s tem ima vso pravico se vozit. Ali se motim? Če se bo razbil nekje, je pa to njegov problem oziroma problem krivega.

Običajno je motorist tisti, ki v pravem trenutku dovolj hitro odreagira. Tisti, ki pa se mu umakne takrat, ko je že 30 m pred njim, pa pač misli, da je tip budala.

Kaj se recimo dogaja kraju nesreče, ko se zaletita nek dedek in motorist, ki ga dedek izsili? A mu gre kar tja pod čelado pametovat, medtem ko motorist računa, koliko vretenc mu je še ostalo?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Aja, še nekaj. In mislim, da se bomo vsi strinjali. Povprečen motorist ima 3x več opreme, 3x bolj izpravno opremo, 3x več zavesti o varnosti in kaj vse se lahko zgodi in 3x več koncentracije kot deda, ki je iz Vijolica bara po petem špricarju odpeljal domov.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
In zakaj bi blo treba za motoriste kaj drugače in več gledat v ogledala kot za avtomobiliste, kamionarje, avtobuse itd...?V vzvratna ogledala se mora gledati ne glede na to kdo pelje za tabo. Kaj ste že motoristi posebnega, da vas bi blo treba več gledat kot ostale?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
A motorist ima 3x več zavesti o varnosti? Zakaj si je pa potem kupil motor, ki je vse kaj druzga kot varen?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
A motorist ima 3x več zavesti o varnosti? Zakaj si je pa potem kupil motor, ki je vse kaj druzga kot varen?

Motor mogoče res ni med top varnimi prevoznimi sredstvi, ampak če si ga kupiš še ne pomeni da moreš isti dan it
zbrat tut truglo in pogrebni zavod....

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Stardec, a me spet ignoriraš? Saj ne bom vozil hitro. Obljubim.
priden.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Se bova zmenila...samo moram prej začet malo mamile jest.
Ta teden pa itak nimam cajta ker grem v vinograd kosit pa škropit.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Aja, še nekaj. In mislim, da se bomo vsi strinjali. Povprečen motorist ima 3x več opreme, 3x bolj izpravno opremo, 3x več zavesti o varnosti in kaj vse se lahko zgodi in 3x več koncentracije kot deda, ki je iz Vijolica bara po petem špricarju odpeljal domov.

to že, ampak po drugi strani se povprečen avtomobilist vozi v10× težjem vozilu, ki ga tudi ščiti 10× bolje, in je pri povprečni hitrosti zato tudi 10× bolj varen, kot pa npr. motorist na zgornjem posnetku.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Preberi še enkrat. Z zapisanim sem hotel povedati, da je treba 'izkušene' šoferje (izkušnje glede na datum izdaje vozniškega dovoljenja) naučiti, da je včasih pametno gledati v ogledala po tolikih letih.

Motorist ima večjo zavest o varnosti iz preprostih razlogov ... A imaš ti čelado, pasove, ščitnike, čevlje in podobno v avtu? Kolikokrat ti preveriš, če imaš vse nared za vožnjo, preden se vsedeš v avto? Nikoli, če odšteješ nivo olja in vitrex. Motorist se lahko tudi malo porajsa pa mu ne bo nič. Ti pa si v kabini avta lahko ali vkleščen ali pa kar z zici, pasovi in deli armature letiš ven na prvo njivo. Ja, imaš pa še tretjo varianto, da te nekdo nabije v rit ali pa fašeš manjši fender bender. To je isto, kot če se mi motor v nedeljo popoldne, ko ga najbolj božam, prevrne na fasado garaže. Nisem še slišal, da bi kdo motoristu udaril v rit.

Pa vsako vozilo je relativno enako nevarno. Dokler se lahko z njim ubiješ, bo jabolko ostalo jabolko. Tudi če je jonagold ali pa ajdared.

Dvomim, da je povprečen slovenski avto tako tipi-topi kot povprečen slovenski motor. Če ne drugega, motorist svoj motor vsaj enkrat na teden umije, ker če ne drugega, se mu vsaj smili.

Če bi motoristi predstavljali takšno hudo nevarnosti, potem bi bili nevarni tudi sami zase. Kar bi moralo pomeniti, da se ne bi uspel pripeljati niti od prvega križišča.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:

to že, ampak po drugi strani se povprečen avtomobilist vozi v10× težjem vozilu, ki ga tudi ščiti 10× bolje, in je pri povprečni hitrosti zato tudi 10× bolj varen, kot pa npr. motorist na zgornjem posnetku.

Ja, samo bi blo pa bol tečno če vate prleti 1,8t težki RS6 z 230 na uro, kot pa 300 kil motorist z 300. V Vsakem primeru
maš malo šans da preživiš...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Mislim, da ni problem prehitevanje motoristov. Glavni problem pri tovrstnem početju je speljevanje iz stranske na glavno cesto. Primer, ki je popolnoma vsakdanji...izkušen (ne "izkušen") voznik se približa glavni cesti. Pogleda levo...do prvega ovinka (200m) nikjer nikogar...pogleda desno...do prvega ovinka (100m) nikjer nikogar...pogleda še enkrat levo...nikjer nikogar...spelje z normalno hitrostjo...v naslednjem trenutku iz njegove desne prileti 300kg bomba pri 250km/h. Kdo je kriv za trčenje? Upoštevajmo, da motorist za to razdaljo pri tej hitrosti porabi cca. 1,4 sekunde... Nekateri zagovarjate nadčloveške reakcijske zmogljivosti teh pilotov in dobro okretnost motorja. Recimo, da ima ta motorist ne povprečni reakcijski čas (1s), ampak hudo nadpovprečnega (0,6s). Za reagiranje mu ostane še 0,8s (recimo da 60m) in hitrost je 250km/h...Rossi, eat that! Alter racing team te owna...

To jaz obsojam in ni žive sile, ki me prepriča, da tovrstno početje ni zrelo za giljotino. Seveda se najdejo tudi podobni pacienti na štirih kolesih, vendar bodimo realni...če gledamo relativno, je takšnih pacientov več na dveh kolesih...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kje je pa video enega, ki je pičil 299 po gorenjski avtocesti? Enkrat sem ga videl na TV, pa se mi ni zdelo da je toliko letelo kot piše.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
A imaš ti čelado, pasove, ščitnike, čevlje in podobno v avtu?
Pasove imamo, čevlje ponavadi tudi, nagi tudi nismo, naj bi motoristi bili?

Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:Kolikokrat ti preveriš, če imaš vse nared za vožnjo, preden se vsedeš v avto?
Tekočine se pogledajo, luči tudi, kaj vse pa še motoristi preverjate?

Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:Motorist se lahko tudi malo porajsa pa mu ne bo nič.
Avtomobilistom se niti rajsat ni treba in nam tudi ni nič.

Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:Ti pa si v kabini avta lahko ali vkleščen ali pa kar z zici, pasovi in deli armature letiš ven na prvo njivo.
A si ne trgate glav na obcestnih kolih?

Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:Nisem še slišal, da bi kdo motoristu udaril v rit.
Niti nisi mogel, ker so več ali manj daleč spredaj...

Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:Če ne drugega, motorist svoj motor vsaj enkrat na teden umije, ker če ne drugega, se mu vsaj smili.
Jaz tudi nekajkrat na leto avto spucam, drugače pa raje babo crkljam.

Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:Če bi motoristi predstavljali takšno hudo nevarnosti, potem bi bili nevarni tudi sami zase. Kar bi moralo pomeniti, da se ne bi uspel pripeljati niti od prvega križišča.
Večinoma so nevarni sami zase (pa tudi za druge) in niti ne pridejo do prvega križišča malo beri kroniko.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Eden izmed utrinkov slovenske vozniške kulture. Danes zjutraj na ljubljanski obvoznici, blizu izvoza za rondo Tomačevo. Kolona na obeh pasovih, stojimo ali pa se pomikamo z največ 10 kmh. Po levi strani, med levo kolono in betonsko ograjo se mimo pelje motorist (na terenskem BMW-ju GS). Čeprav ima dovolj prostora, se mu rahlo umaknem. Cca. 5 avtomobilo pred mano, motorista opazi voznik v srebrni Alfi z MB registracijo. Tik preden se mu motorist približa, namota volan v levo in divje spelje, ter s tem motoristu zapre pot. Ker je motorist peljal cca. 20 kmh na uro, se seveda ustavi. Očitno je, da mu je mladi (ali pa star kozel) kratkotičnik namerno zaprl pot.
Kdo je zdaj tu nekulturen?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.