Nakup karavana, ali je čudno

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.343
1.956
113
nikoli nisi ti dal 500 kil cementa zadaj. Ker bi že davno pred tem ostal brez vzmetenja.

Zakaj že? Itak moraš podirat sedeže.

Jaz sem dvakrat peljal v MB.ju A razred cca 600 kil..enkrat iz Kranja do Lj (Vinil), drugič iz Avančne do Lj (keramične ploščice)...bil je ko Ferrari a peljal in prepeljal sem (več nisem potreboval, zato 2 x :aplauz:, problem ni bil pripeljat...potem znosit v II. štuk :evil: ).
V daljši krači še lepše porazdeliš težo proti sprednjem delu.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Rekreacija in Zgaga

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.279
4.240
113
Ni primerljivo ker ima mercedes A zadnje kolo oz. os dobesedno v riti in karkoli daš na podrte sedeže je na sredini avta, tako da se masa dokaj enostavno in pravilno razporedi. Poleg tega ima ta avto take vzmeti da se prav veliko ne posedejo zaradi znanega problema "losovega testa" (domnevam da govorimo o prvih dveh generacijah MB A).

Problem karavanov C razreda (aka golf razred) je da imajo zadnja kolesa takoj pri zadnji klopi, torej je cel pritljažnik čez os. Če daš tja 500kg ne samo da se zadaj avto posede, se tudi spredaj toliko dvigne da se je nevarno vozit ker sprednja kolesa nimajo nič oprijema. S podiranjem zicev se sicer maso da razporedit delno enakomerno na zadnjo os, samo še vedno je 500kg samo na zadnji osi preveč (mislim da so imel octavie cca. 300kg nosilnosti za zadnjo os).

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

blazek33

Fizikalc
3. nov 2012
133
57
28
Kot sem napisal na in za zadnjo osjo.

Sem glih zadnjič gledal ko je ena ženska ploščice nelagala (pa je blo tudi na podrenih zadnjih sedežih) v pasata in si ni dala rečt. Avto je bil na tleh. Je hotla odpelat. Čez 50m se je ustavla in začela ven zlagat. Pubeci so se smejali. Sn reko kolk te ma. Je reko ded 580 kil. Dokler ni tretine ven zložla avto za milimeter gor ni trzno.
Ravno tri tedne nazaj pripeljal 580 kg ploščic v prtljažniku 100 km daleč.Ni bilo kakšnih posebnih težav.Avto BMW trojka karavan.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.635
5.660
113
NE! Kdor kupi karavana pričakuje otroka. S karavanom se samo otroka lahko vozi! Kdor s karavanom nima otrok je čuden in to potem vejo vsi sosedi.
Vem, ker v naši ulici je en tip že pred dvema letoma kupil karavana in še nobenih otrok!!! Vsi ga imamo za najbolj čudnega v soseski. Verjetno bomo zbirali podpise, da se odseli, ker takšnih čudnih osebkov ne bomo trpeli v soseščini. Bogve s čim se ukvarja pa kakšne droge je.

Men je naprimer Audi A6 karavan top....A6 limuzine pa tud pogledal nebi....

Btw vozim Tourana....sicer zaradi naraščaja...ampak če razmislim za nazaj....ne vem zakaj nisem imel takega avta že prej (visoko sedenje....praktičnost)

• Haha
Reactions: Gatto