Tistih 19s je faljenih. Ozeroma toliko je, če se matraš s četrto prestavo.Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Govoril sem za 8V motorje ...
Ja 1.0 solidno potegne ... 19s do 100km/h, še SDI je boljši!
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Jaz kadarkoli izberem 16v motor proti 8v. So tišji in pijejo manj, ko rabiš moč pa pač šaltaš. Pri normalni vožnji je to redko.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Tistih 19s je faljenih. Ozeroma toliko je, če se matreš s četrto prestavo.Citat:
Če do 100 zvrtiš v tretji, je okoli 15s
Glede na to, da sem ga vozil 3 leta in da sem tudi štopal, menda vem, kako potegneCitat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Tistih 19s je faljenih. Ozeroma toliko je, če se matreš s četrto prestavo.Citat:
Če do 100 zvrtiš v tretji, je okoli 15s
15 sec in še nekaj ima 1.4 po tehničnih podatkih ki prikažejo max. zmogljivost. 1.0 ima 19 in še nekaj desetik do 100!
Je pa res, občutki so v teh starih VAGovih motorjih precej "netočni" (zelo dobro potegne iz spodnjih vrtljajev kar da iluzijo da še nekam gre)!
1.4 16V ne gre nič kaj bolje od 1.0, ker ima 1.4 daljša prestavna razmerja, pa še len je v nizkih obratih.Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ne verjamem ti. Imam 1.4, ki gre sigurno bolje kot 1.0, pa ni šans da gre 15s do 100... Mogoče na tovarniškem testu, kjer 1000x merijo, da dobijo optimalen pospešek.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
1.4 16V ne gre nič kaj bolje od 1.0, ker ima 1.4 daljša prestavna razmerja, pa še len je v nizkih obratih.Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ne verjamem ti. Imam 1.4, ki gre sigurno bolje kot 1.0, pa ni šans da gre 15s do 100... Mogoče na tovarniškem testu, kjer 1000x merijo, da dobijo optimalen pospešek.
Z obema greš okoli 130 v višnjegorski klanec(z 1.4 le par km/h več)