Recept za Ramsteak

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.810
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
No, mislim da je poanta tegale, da v domačih hladilnikih uležavanje ni ravno zlahka izvedljivo.

Je, je. Na posladek greš pa na urgenco.
grin1.gif
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.810
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
PS:. Še eno vprašanje, kje v širni Sloveniji lahko poskusim VRHUNSKI steak, kjer je meso uležano in kjer dobim pravi kos in da je prav pečeno? Kakšna priporočila? Mogoče kje na Štajerskem? hvala

V Ljubljani sem jedel dobrega v Gostilni Krpan. Če je pa uležan, pa nimam pojma. Pa dobra vina imajo.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jedel sem pečeno meso od njih (odojka). V redu, a nikakor za dol past. Enako velja za malice.

Mogoče so pri steakih boljši, vendar nisem probaval, ker niso kaj dosti poceni.
 

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Ja sej če imajo v ponudbi malice, pol ti je že jasno da to ni neka vrhunska restavracija. Ampak za probat pa bo, mogoče znajo pa zrezek dobro pripravt.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja ajde, pustmo malenkosti, all in all je dobro razloženo, vsaj toliko, da se nevednežu Avtozabavljaču začne vsaj malo svitat in, da prešalta iz tirolske na ramsteak, ki je BTW first step to the steak world in jih jaz sploh ne obrajtam, da ne rečem beefsteak, ker vidim, da tega kosa mesa enih par v debati še od blizu povohalo ni. Hm..., lahko se pa v kaki drugi debati spustimo v Argentinske tournedote, T-bone, Lomo in Lomitote in podobno žlahto
wink-1.gif
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.435
2.429
113
Alo brihta! Prav imaš! Nisem tak svetovljan kot ti, v Pragi, USA in še masikje nisem s prstom kazal in jedel "jakih" steakov tako kot ti! Svaka ti čast! Sem lahko tvoj prijatl? Če je odgovor pritrdilen se ti zahvaljujem in sem blažen, če pa ni pa obžalujem. in v prihodnosti upam na najboljše! No skratka ker se pač na to področje ne spoznam sem kot veliki gurman v tej temi zastavil ogromno vprašanj ker pač ne vem nič o tem. Sam nikoli tega nisem pripravljam sem pa dost jedel okoli te stvari in moram priznat da je bilo vse bolj bogo. Oprosti da smo tudi taki tukaj. Če bi vse vedal in vse poskusil najbrž ne bi sodeloval v tej temi. In ja, pravi imaš, po tvoji zaslugi bom morda iz tirolske celo na najbolj ceneni steak prešaltal!!!! Super pa da ostali znalci lahko s teboj debatirajo o raznih vrstah steakov o katerih se meni mimogrede niti ne sanja!

Lp
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Poznamo. Bil ene 4x, 1x je bilo vrhunsko, 1x tako, tako, 2x sem dobil pa prepečen steak, kar je najslabše za tak kos mesa. Pa precej drago. Računaj 100€ za dva, če naročiš konkreten kos mesa + kaka predjed. Meso dobavljajo iz Argentine, menda pa tudi drva za žar. Dejstvo je, da pri nas ni nekega vrhunskega steak housea.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Tako nekako. Menu se lepo bere, izvedba šepa. Ko sem dobil prepečen steak in sem komentiral da ni o.k., mi je kelnar odvrnil, da danes ne dela "ta bolš kuhar", šlamparija...
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.435
2.429
113
Res močan argument ni kaj... Kaj hočeš se treba sprijaznit da se pač pri nas ne da vsega dobit! Zato pa je bila danes srna dobra
smile-1.gif
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.435
2.429
113
Ej hvala ti za to! Ravno sem Garmina gor všaltal in mi je izračunalo 1 uro vožnje iz okolice Maribora tako da se v prihodnosti spustim! Kaj pa priporočaš da se naroči?

Lp
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.435
2.429
113
Steaks

Indian Arrows

90,00 - 119,00 - 145,00 Kn
Goveđi odresci s čilijem, serviran na indijanskoj strelici squaw – 200 g - medi cine man – 300 g - chief – 400 g * file

Cowboy’s choice

109,00 Kn
250 g biranog goveđeg odreska , file

Apache “Chief”

125,00 Kn
250 g zl atnog reza goveđeg odreska - omotan u prosciutto crudo mantilu - file

Sirlions

93,00 - 115,00 Kn
chuckwagon - 250 g H sioux - 300 G umak javor H umak češnjak - pallapeno sauce - ramstek

Ribeye Steaks

99,00 - 109,00 - 120,00 Kn
totem - 200 g H fort apache - 300 g H general - 400 g H podplečnjak

Jack’s Steaks

89,00 - 99,00 - 109,00 Kn
Ranch - 200 g - barnyard - 300 g - cookies - 400 g - odrezak goveđeg šola

T-Bones

109,00 - 129,00 - 219,00 Kn
T-bone - 650 g - porterhouse - 800 g - pow-wow - 1400 g

Deer Warrior Steak

100,00 - 130,00 Kn
Filet jelena s umakom garli c b.b.q. - 200 g - 300 g

Cene tudi gredo skos
wink-1.gif
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.308
1.224
113
www.adriamedia.si
Odvisno kako meso imaš rad. Z malo več maščobe: ribeye. Indian Arrow je čisto pust.
Karkoli boš že, naroči medium rare ali rare.

Jaz ponavadi ribeye, če nisem premočno lačen, ali Porterhouse, če se mi res meso je.

Nimam pa pojma kakšne kvalitete so ostale glavne jedi, nikoli probal.
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.810
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Tako nekako. Menu se lepo bere, izvedba šepa. Ko sem dobil prepečen steak in sem komentiral da ni o.k., mi je kelnar odvrnil, da danes ne dela "ta bolš kuhar", šlamparija...

Haha.
hysterical-1.gif




Mater, vsakič ko odprem to temo, lačen ratam.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
No samo v argentini ti ze za medium ponudijo za nekoga ki ne pricakuje tega, dost surovo meso kar pa ni glih vsem v uzitek ze na pogled, meni je sicer bil medium super.