Recept za Ramsteak

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.810
113
davorinm.wordpress.com
Premazal ga z oljem z obeh strani, vmes se je pražen krompir pripravljal (45 minut)... Kuhalo se je na električni plošči, ki sem jo močno segrel (stopnja 3 - max). Vrgel gor steak, pekel 4 minute, obrnil in pekel še slabe 4 minute. Na drugi strani sem zmanjšal ploščo na 2,5, ker se je že kadilo ko hudič
grin1.gif
.

Dal ven, dobro posolil in popopral z obeh strani in to je to. Poper da še posebej dober okus.

Steak je bil konkretno debel med 2 in 2,3 cm nekje... zunaj je bil zapečen notri pa rahlo rožnat in čisto mehak.


Danes sem ga delal še enkrat in podaljšal samo za minuto, je bil že trši in manj rožnati znotraj. Prva verzija mi je bila boljša.
zmaga.gif
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.313
1.227
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Nisem tok stručko za imena, a tisto, kar je meni všeč, zna zelo malo gostiln pripraviti. Še najboljše sem jedel v Berlinu (in to precej ceneje kot pa v BTC-ju v argentinski)
V glavnem okrog lepo zapečeno, notri mehko in krvavo, da se kar topi v ustih.
Krvavo ali surovo? Ker če je meso prav uležano, je lahko mrzlo surovo, pa ne bo krvavo.
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.810
113
davorinm.wordpress.com
Dej, pa poročaj.
smile-1.gif


Mogoče kdo ve za kakšno dobro mesnico v Lj? Oz. kje kupujete meso? Jaz navadno kar v kakem od Mercator centrov...včasih v Sparu če sem tam.
 

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Fino
zmaga.gif
ne kompliciram, tako da ponavad kr v Šparu (City) uzamem robo.
Osebno dam malce zenfa čez
smirk-1.gif


Mam pa najraje srednje pečeno oz mogoče malce manj. Rear je lahko včasih loterija
grin1.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V Leclercu se mi zdi precej dobro meso, bolje kot pa v Mercatorjih.
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.265
5.642
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
V Leclercu se mi zdi precej dobro meso, bolje kot pa v Mercatorjih.

zmaga.gif
Leclerk etak zmaga kar se mesa tiče........pa probi namest navadnga zenfa unga s semeni...mjami
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meso sem že spravil paco olivnega olja in mešanega popra in sedaj počiva v hladilniku.

Jutri pa da vidimo kaj bo ratalo.
cheer.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Bomo v ponvi pa navadnega uporabili. No ja, malo sem zajebal, saj bi lahko mislil, je moj prvi ramsteak.

Saj tudi prva palačinka v seriji ne rata vedno.
evil.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Itak, no saj za 4 evre kaj dosti ne morem faliti. Sem kar presenečen, kako dobro meso zgleda za tako malo denarja (dobrih 10 evrov kila v leclercu).
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Boš zvedel jutri ...

... če ne bo prišlo do požara.
evil.gif


Kar boš pa spet zvedel jutri
hysterical-1.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Evo, ratalo. Najprej sem imel po 2,5 minuti na vsako stran na polnem plinu, potem pa je majhen prerez z nožem na sredini povedal, da je treba še po dobro minuto na vsako stran. Tako da je ratal približno "medium rare", ravno prav sočno in mehko. Se bi pa gotovo dalo narediti še bolje. Leclercovo meso je zelo dobro, niti žilice masti ni bilo, poleg tega pa v pakungah lahko izbiraš tudi po debelini zrezkov. Tale dva sta imela dobra 2 cm debeline (to je malo zraslo med pečenjem)

Zraven pa samo kos kruha ter solato, omaka se je proizvedla sama.
cheer.gif

702826-P7021551-crop.jpg
 

Priponke

  • 702826-P7021551-crop.jpg
    702826-P7021551-crop.jpg
    102,2 KB · Ogledi: 322