Recept za Ramsteak

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
40€ kg za trgovino je cisto realna cena,drugace govedina USA je dalec najbolj kvalitetna govedina na svetovnem trziscu.
Verjetno gre za Black Angus,marmorirano in odlezano meso...nabavna cena se vrti okoli 28 eur kg
Lp
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
40€ kg za trgovino je cisto realna cena,drugace govedina USA je dalec najbolj kvalitetna govedina na svetovnem trziscu.
Verjetno gre za Black Angus,marmorirano in odlezano meso...nabavna cena se vrti okoli 28 eur kg
Lp

hysterical-1.gif


Od kdaj že ameriška govedina velja za najboljšo?
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Ne USA,Texas,Dakota in Nebraska.
Argentina je ze znucana zgodba,imajo ogromne tezave z uvozom v EU zaradi santarnih zahtev.
Americani so dalec najvecji porabniki in pridelovalci....
Po kvaliteti so na prvem mestu,za njimi avstralija....v Evropi Skotska
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
40€ kg za trgovino je cisto realna cena,drugace govedina USA je dalec najbolj kvalitetna govedina na svetovnem trziscu.
Verjetno gre za Black Angus,marmorirano in odlezano meso...nabavna cena se vrti okoli 28 eur kg
Lp

hysterical-1.gif


Od kdaj že ameriška govedina velja za najboljšo?

Kaj je tle smesnega?!?!
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ja bo že daleč spredaj Japonska, potem pa južnoameriška, potem francoska, potem pa morda severno ameriška. To je smešnega.
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Pa si ga dal za 10-15min po peki se na toplo v pecico, da odlezi?

Učas je dobr tud, da ga daš pred peko tud mal prej ven, ne da mrzuga gor butneš.
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Glej se ukvarjam s tem,stvar poznam v detajle...prodajam USA,Avstralija,Skotski Angus,Irski Angus,Francosko,Chianino,Argentino,Brazilijo,Itd.....
Kobe je drag in tle se zgodba konca,prvo kolicine so omejene in cene so juhuhhu...tako da podjetje s katerim sodelujem,ceprav ima 38.000 strank,med katerimi tudi 1,2,3 zvezdice michelin se je odlicilo da nima smisla se s tem ukvarjat.
Zakaj USA???
Vse je z certofikatom da ni gensko spremenjeno in se ne uporabla raznih hormonov!!!( ce be EU good bye)
Poseben rezim hranjenja zivali,deloma na prostem,torej pasnik,deloma kalibrirana prehana z raznimi zitaricami,povzroci marmoriranost mesa (mascoba prisotna v tkivu) nadpovprecno (podobno velja za USA in Kobe).
Ta mascoba,ki niso kite seveda,se med pecenjem topi in da mesu okus in socnost (kar za francoze ne drzi,izredno mehko a pusto meso,nekega neutralnega okusa).
Juzna amerika ima poseben okus in vonj (so bili prvi in od tukaj sloves,verjami da v SLO argentinskega mesa je zelo malooooo,vec ali manj gre za Urugvay)
Ce zelis res extra meso probaj Skotski Aberdeen Angus (ampak tuki pricakuj prst loja na roast ali t/bone),originalni Angus,pasniki ob morju,voda kristalno cista,meso ima poseben okus,meni osebno eno boljsih.
Drugace boljse kot rozbif je rib eye ali cube roll,del hrbta ki gre ze proti vratu.
Drugace berem to pacanje v olju itd....obicna sranja...jaz vzamem meso (seveda top kvalitete) odprem vakum,operem in fuknen na zar...
Verjami prodam mesa za kr veliko kolicino denarja na leto....
 
Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Jaz za ramsteak vzamem šimbas. Moja ga nareže na colo in pol (mater sem frajer!
cool-1.gif
) debele šnicle, potem jih pa imamo v hladilniku potopljene v olju v tistih čudnih tappelwere posodah (saj vem, da nisem prav napisal!) . Moraš jih pa vsak dan v olju obrniti, tako zdržijo zelo dolgo, dva tedna bp.

Cena - sitnica! Okoli 8 Ejev / kilo. (alanford generacija, kot pravi Kameleon)
 

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Glej se ukvarjam s tem,stvar poznam v detajle...prodajam USA,Avstralija,Skotski Angus,Irski Angus,Francosko,Chianino,Argentino,Brazilijo,Itd.....
Kobe je drag in tle se zgodba konca,prvo kolicine so omejene in cene so juhuhhu...tako da podjetje s katerim sodelujem,ceprav ima 38.000 strank,med katerimi tudi 1,2,3 zvezdice michelin se je odlicilo da nima smisla se s tem ukvarjat.
Zakaj USA???
Vse je z certofikatom da ni gensko spremenjeno in se ne uporabla raznih hormonov!!!( ce be EU good bye)
Poseben rezim hranjenja zivali,deloma na prostem,torej pasnik,deloma kalibrirana prehana z raznimi zitaricami,povzroci marmoriranost mesa (mascoba prisotna v tkivu) nadpovprecno (podobno velja za USA in Kobe).
Ta mascoba,ki niso kite seveda,se med pecenjem topi in da mesu okus in socnost (kar za francoze ne drzi,izredno mehko a pusto meso,nekega neutralnega okusa).
Juzna amerika ima poseben okus in vonj (so bili prvi in od tukaj sloves,verjami da v SLO argentinskega mesa je zelo malooooo,vec ali manj gre za Urugvay)
Ce zelis res extra meso probaj Skotski Aberdeen Angus (ampak tuki pricakuj prst loja na roast ali t/bone),originalni Angus,pasniki ob morju,voda kristalno cista,meso ima poseben okus,meni osebno eno boljsih.
Drugace boljse kot rozbif je rib eye ali cube roll,del hrbta ki gre ze proti vratu.
Drugace berem to pacanje v olju itd....obicna sranja...jaz vzamem meso (seveda top kvalitete) odprem vakum,operem in fuknen na zar...
Verjami prodam mesa za kr veliko kolicino denarja na leto....

Prodajaš te dobrote tudi v maloprodaji? Kje?
 

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Se da kje pri nas dobitii vrečke za dry aging? Preden grem naročevat online
smile-1.gif


Lp