Glej se ukvarjam s tem,stvar poznam v detajle...prodajam USA,Avstralija,Skotski Angus,Irski Angus,Francosko,Chianino,Argentino,Brazilijo,Itd.....
Kobe je drag in tle se zgodba konca,prvo kolicine so omejene in cene so juhuhhu...tako da podjetje s katerim sodelujem,ceprav ima 38.000 strank,med katerimi tudi 1,2,3 zvezdice michelin se je odlicilo da nima smisla se s tem ukvarjat.
Zakaj USA???
Vse je z certofikatom da ni gensko spremenjeno in se ne uporabla raznih hormonov!!!( ce be EU good bye)
Poseben rezim hranjenja zivali,deloma na prostem,torej pasnik,deloma kalibrirana prehana z raznimi zitaricami,povzroci marmoriranost mesa (mascoba prisotna v tkivu) nadpovprecno (podobno velja za USA in Kobe).
Ta mascoba,ki niso kite seveda,se med pecenjem topi in da mesu okus in socnost (kar za francoze ne drzi,izredno mehko a pusto meso,nekega neutralnega okusa).
Juzna amerika ima poseben okus in vonj (so bili prvi in od tukaj sloves,verjami da v SLO argentinskega mesa je zelo malooooo,vec ali manj gre za Urugvay)
Ce zelis res extra meso probaj Skotski Aberdeen Angus (ampak tuki pricakuj prst loja na roast ali t/bone),originalni Angus,pasniki ob morju,voda kristalno cista,meso ima poseben okus,meni osebno eno boljsih.
Drugace boljse kot rozbif je rib eye ali cube roll,del hrbta ki gre ze proti vratu.
Drugace berem to pacanje v olju itd....obicna sranja...jaz vzamem meso (seveda top kvalitete) odprem vakum,operem in fuknen na zar...
Verjami prodam mesa za kr veliko kolicino denarja na leto....