Recept za Ramsteak

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Mi je prišlo na uho, da imajo v Gostilni Kovač super steak-e.

Bližina tomačevskega rondoja.

Prav si slisal
wink-1.gif
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Bil parkrat tam (in ene 3x naročil steak), pa nikoli ni bil nič posebega. Sploh kar se uležanosti tiče, pa ponavadi so malo preveč spekli.
Rečeš medium rare, pa vprašajo a si mislil medium ali rare ...

PS: je pa res, da sem bil nazadnje več kot eno leto nazaj ...
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Bil parkrat tam (in ene 3x naročil steak), pa nikoli ni bil nič posebega. Sploh kar se uležanosti tiče, pa ponavadi so malo preveč spekli.
Rečeš medium rare, pa vprašajo a si mislil medium ali rare ...

PS: je pa res, da sem bil nazadnje več kot eno leto nazaj ...

Kolk gramov in kaksna cena?
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Se strinjam, če greš na takšno dobroto pol že mora past 400g ali več, seveda če si res pravi ljubitelj mesa!
zmaga.gif
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Se strinjam, če greš na takšno dobroto pol že mora past 400g ali več, seveda če si res pravi ljubitelj mesa!
zmaga.gif

Ja ponavad je 250-350 ampak mora bit okol 400g ali malo več.

Ceno sem mislil da lahko tudi drugi napišejo.
 

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Dobil v mesariji. V eni (na tržnici) ga imajo skoraj vedno, na drugi pa je malo odvisno od sreče, ga pa dobiš po naročilu.

@vizzzi: še after slike (pa ne praznega krožnika

Tkole pa zgleda 700g pečenga t-bona !
cheer.gif

Moram rečt da tako dobrega nisem že dolgo jedu, pa sem bil zadnje cajte precej na jugu italije, kjer naj bi znali narest dobre zrezke, ampak so bli skoraj vedno prepečeni. Se mi zdi, da bom kar stalen gost pr temu mesarju...
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik vizzzi pravi:
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Dobil v mesariji. V eni (na tržnici) ga imajo skoraj vedno, na drugi pa je malo odvisno od sreče, ga pa dobiš po naročilu.

@vizzzi: še after slike (pa ne praznega krožnika

Tkole pa zgleda 700g pečenga t-bona !
cheer.gif

Moram rečt da tako dobrega nisem že dolgo jedu, pa sem bil zadnje cajte precej na jugu italije, kjer naj bi znali narest dobre zrezke, ampak so bli skoraj vedno prepečeni. Se mi zdi, da bom kar stalen gost pr temu mesarju...

Zgleda steak, kot tisti iz Tom In Jerry risanke.
grin1.gif


Kako je z zamrzovanjem tega mesa? Npr. dobiš dobro ponudbo za nakup steakov teže dveh kil...kolikor ne boš pojedel v kratkem času. Kako je z zamrzovanjem? Je slabše mesto če ga zamrzneš in odmrzneš..?
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ynos, da se ga zmrznit, če zgubi na kvaliteti je pa dobro vprašanje. Malo sigurno, obvezno naj bo suho uležan, vsaj 3 tedne. Drugač pa naj cbb pove če se ga je dal prežvečit
smile-1.gif


Glede T bona pa ŠNICL, mora met več kot 1100 gramov da je " TA PRAV". Bo treba Klemenu rečt, da mi jih spet mal nareže

Florentinca teže 600g pa tja do 750 pečeš po pravilu 4,3,2 in je super, bolj medium kot rare.

Uživajte

lp D
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Vse več indicov dobivam, da naj bi se v "Stari mački" jedli dobri steaki, je že kdo probal?

Izsek iz njihovega jedilnega lista se lepo bere:

Steaki
vzrejeni in zorjeni v Sloveniji, servirani z na žaru pečeno sezonsko zelenjavo in krompirjem v foliji

Rib Eye Steak
Zorjena goveja bržola z odprtega ognja 120g

Zorjena goveja bržola z odprtega ognja 250g

New York Strip Steak
Zorjena goveja zarebrnica z odprtega ognja 300g

File Mignon
Zorjen pljučni file z odprtega ognja 120g

Zorjen pljučni file z odprtega ognja 250g

T - Bone Steak
Zorjena goveja zarebrnica s pljučnim filejem z odprtega ognja 450g