Recept za Ramsteak

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Medium je medium. ALi znajo naredit ali pa ne. Je pač na sredini še rdeče (ne pa več surovo).
Kar se mene tiče: vse, kar je nad medium rare, je uničevanje dobrega mesa. Komur tako ni dobro, naj se drži stran od steakov in pač zrezke je ...
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
smile-1.gif
Pojma nimaš. V hladilniku ne, ker je ponavadi nastavljen na okoli 7 stopinj. V hladilnici, kjer pa je okoli +0 pa komot. Malo ga zaviješ v folijo in je... Drugače pa je Dentex že lepo povedal kako to gre. Meni pa je pred dnevi enega takega florčija tudi na roštilj vrgu. Za tok cajt, da sem šel scat in enga pokadu... Nič posolil, nobenega sranja, samo plata in to je to. Takrat mi je postalo jasno, zakaj hodi take konce iskat k tistemu mesarju:))))
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pa dobro saj ni važno, ali v šolo ali v tečaju ali v steakhousu. Skratka izobražen si na tem področju ne. Vsi nismo za vse. Jaz se pa raje izobražujem na drugih področjih in imam raje da mi kdo drug steak pripravi
wink-1.gif
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Odkrito povedano, kljub temu da sem velik ljubitelj mesa jih še kaj dosti nisem jedel, sem pa za mediuma! Nimam rad da je preveč surov, niti nimam preveč pečenega rad! Žal tukaj na štajerskem ni neke posebne izbire. Nazadnje sem jedel steak v Trojanah in je bil bolj tako, srednja žalost.
 

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
KSZ.
Na Trojanah sem imel zadnjič srečo in je bil precej dober. Če si že v teh krajih se odpravi malo naprej v smeri Zagorja v gostišče Medved (označeno), kjer imajo tudi steak-e precej dobro (na izbiro je tudi meso škotskega goveda).
Drugače sem pa včeraj na roštilj vrgel odlično uležan kos (no dva) rostbifa, ki sem ga dobil pri lokalnem mesarju (btw. če je kdo zasavc - mesarija Kum na tržnici ga ima precej redno na zalogi), naredil podlogo iz rukole in užival. Sem pa hkrati pri drugem mesarju naročil še T-bone, kateri pa pride na spored čez kakšen teden/10 dni.
 

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
KSZ.
Na Trojanah sem imel zadnjič srečo in je bil precej dober. Če si že v teh krajih se odpravi malo naprej v smeri Zagorja v gostišče Medved (označeno), kjer imajo tudi steak-e precej dobro (na izbiro je tudi meso škotskega goveda).
Drugače sem pa včeraj na roštilj vrgel odlično uležan kos (no dva) rostbifa, ki sem ga dobil pri lokalnem mesarju (btw. če je kdo zasavc - mesarija Kum na tržnici ga ima precej redno na zalogi), naredil podlogo iz rukole in užival. Sem pa hkrati pri drugem mesarju naročil še T-bone, kateri pa pride na spored čez kakšen teden/10 dni.

A v tej mesariji dobiš uležano / zorjeno meso, ali si za to doma poskrbel sam?
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
shocked-1.gif


Vizzzi a bi ti bil moj prijatelj? Predlagam srečanje! Pa kar pri tebi da se še ne boš vozil in si stroškov delal
grims-1.gif
Aja do tačaš pa pusti T-bonara pri miru!
 

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Dobil v mesariji. V eni (na tržnici) ga imajo skoraj vedno, na drugi pa je malo odvisno od sreče, ga pa dobiš po naročilu.

@vizzzi: še after slike (pa ne praznega krožnika

 

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
shocked-1.gif


Vizzzi a bi ti bil moj prijatelj? Predlagam srečanje! Pa kar pri tebi da se še ne boš vozil in si stroškov delal
grims-1.gif
Aja do tačaš pa pusti T-bonara pri miru!

bojim se da bi bila organizacija srečanja prezahtevna in dolgotrajna in bi se zrezek prej pokvaril. Zato ga bom kar prej pojedu.
cool-1.gif


Včerej sem si za "test" naredu en zrezek, je na slikci levo in je bil res odličen. Se pozna, če je meso uležano, čist mehko pride. Samo škoda ker nimam žara na oglje, to bi bil šele taprav okus.
 

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Odkrito povedano, kljub temu da sem velik ljubitelj mesa jih še kaj dosti nisem jedel, sem pa za mediuma! Nimam rad da je preveč surov, niti nimam preveč pečenega rad! Žal tukaj na štajerskem ni neke posebne izbire. Nazadnje sem jedel steak v Trojanah in je bil bolj tako, srednja žalost.



Na štajerskem v MB imaš v Habakuku, Novi svet zelo dober steak.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Novi svet na Slomškovem trgu? Ribja restavracija? Dvomim da imajo tam kaj dobrega, še ribje jedi so bolj boge.
 

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
ej grobo kje točn pravš da je ta gostilna Medved? Kake so pa kej cene?
Zahebu ime. Je Gostišče Maček. Ko prideš do gostišča Trojane se pelješ po reginalki proti Izlakam/Zagorju greš prvi odcep levo - je tabla in se pelješ do prvega naselja (Šentgotard), kjer gostišča ne moreš zgrešiti.

http://zemljevid.najdi.si/sear...%C5%A1entgotard


736786-macek.JPG
 

Priponke

  • 736786-macek.JPG
    736786-macek.JPG
    23,4 KB · Ogledi: 288

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Sam tuki je tko tko, kakor naletiš. Lastnik je tudi lastnik gostišča Potrbin, ko sem nazadnje jedel v gostišču Maček, je blo vse prazno, tko da je šef hrano prpelu iz gostišča Potrbin, v Mačku pa so jo pripravili do konca. Ne rečem, da je blo slabo, ni pa bil nikakršen presežek. Hrana podobnega okusa kot v Trojanah.