Radarji (redarji) - spet

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Jurčkova 148 po zemljevidu sodeč dvomim, da je tam; bolj verjetno je, da je pred križiščem z Galjevico, pred gostilno Jurček. V bližini pa zadnje čase redno merijo na Peruzzijevi, pri semaforju pred mostom, omejitev 40, ker SCT ni položil zadnje plasti asfalta.
Trnovski pristan je bil potrjen 3 tedne nazaj.
Pa da ne bo kdo presenečen, če bo dobil od lani kazen iz Korenčanove ulice v Dravljah (pri pokopališču).

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
kokr vem je ZALOŠKA 195 v Polju in tam ni dvopasovnica
Imaš prav. Mislim, da je tam omejitev celo 40, bom pa preveril katera hiša je to. Po mojem je to za tistim drevesom, kjer se jih res ne vidi, Zokijev Škodilak pa tam stoji kar pogosto.

Mislim, da bom šel kar za redarja (če me bodo hoteli), takega prometa nima niti srčni kirurg.

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
Eno glupo pitanje... a če bi se kdo s kakimi slabimi jajci tolk zaletel v tega rumsterja, da naredi totalko iz njega, koliko časa bi bili brez te golazni glede na to, da gre to vrjetno ja podlagi razpisa
wink-1.gif

Ps. počasi se bomo vsi vozili z polomljenim prednjim okvirčkom tablice, pa tablico v avtu
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Apollo; na zaloski 195 zagotovo ni dveh pasov v eno smer. Tam nekje je res omejitev 40 kot pise gretzky. Jutri grem tja, pa spotoma lahko preverim.
So pa imeli na zaloski nekoc tudi radar kmalu za odcepom za Slape (50?)in nasproti portala, kjer pa je 60 omejitev.
Ali redarji posiljajo aktualnemu lastniku obvestila, ali tistemu ki je bil lastnik na dan prekrska?
Kaj ce je lastnik vozila mrtev?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Nisem prepričan, ampak mislim, da so pravkar zaključili z razpisom za redarje.
Vem, danes je zadnji rok za prijavo. Dobro si seznanjen.
http://www.ljubljana.si/si/mol...694/detail.html

Vprašanje kdaj bodo ti ljudje dejansko začeli delati kot redarji. Namreč običajno usposbijo eno geracijo na leto, letošnja pa se ravno usposablja.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
kokr vem je ZALOŠKA 195 v Polju in tam ni dvopasovnica
Imaš prav. Mislim, da je tam omejitev celo 40, bom pa preveril katera hiša je to. Po mojem je to za tistim drevesom, kjer se jih res ne vidi, Zokijev Škodilak pa tam stoji kar pogosto.

Mislim, da bom šel kar za redarja (če me bodo hoteli), takega prometa nima niti srčni kirurg.
Sem preveril danes. To je na tisti makadamski poti pod drevesom. Če se pelješ proti centru je omejitev še 40 (ena bolj neumno postavljenih omejitev
bonk.gif
), če pa greš proti Zalogu, je omejitev 50. Pa še rdeči Roomster je danes tam kasiral.
Ko sem se vračal, se je za mano peljala policijska Octavia. Peljal sem po omejitvi in opazoval policaja v ogledalu. Ker sem peljal po omejitvi, je bil na odseku, kjer sva šla 40 vidno živčen in bi me, če ne bi bilo na nasprotnem pasu avtomobilov, zagotovo prehitel.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
fantje, tisti znak z omejitvijo 40km/h na večni poti stoji le v primeru, ko je nevarnost prehoda žab čez cesto. Bodite pozorni da se takrat ob cesti postavijo tudi zaščitne ograje, zaradi žab, da ne morejo prečkat cesto, poleg tega omejijo hitrost na 40. Takrat seveda radi postavijo radar, ker točno vejo, da nihče ne opazil znaka 40 pač pa bo hitrost tam vsaj 50 ali 60.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik gmarko pravi:
fantje, tisti znak z omejitvijo 40km/h na večni poti stoji le v primeru, ko je nevarnost prehoda žab čez cesto. Bodite pozorni da se takrat ob cesti postavijo tudi zaščitne ograje, zaradi žab, da ne morejo prečkat cesto, poleg tega omejijo hitrost na 40. Takrat seveda radi postavijo radar, ker točno vejo, da nihče ne opazil znaka 40 pač pa bo hitrost tam vsaj 50 ali 60.

In kakšna je razlika, če povoziš žabo s 40 ali s 50 km/h, v obeh primerih je pašteta. Menda ne mislijo, da bom zaradi žabe na cesti zaviral in tvegal, da me kdo nabaše.
bonk.gif

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
samo ko so žabe na večni poti takrat je 40km/h omejitev, sicer pa ne. Po mojem ne gre samo za 1 povoženo žabo, tam se jih povozi celo čredo, na stotine jih leži na cesti, pa se zato hitrost zmanjša.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
In kakšna je razlika, če povoziš žabo s 40 ali s 50 km/h, v obeh primerih je pašteta.
Razlika med 50 in 40 bo po novem 300€ in 3 pike. Še kakšno vprašanje?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik gmarko pravi:
samo ko so žabe na večni poti takrat je 40km/h omejitev, sicer pa ne. Po mojem ne gre samo za 1 povoženo žabo, tam se jih povozi celo čredo, na stotine jih leži na cesti, pa se zato hitrost zmanjša.
Res da pri manjši omejitvi ni povoženih žab nič manj, ampak se pa več €€€€€ nabere v občinski blagajni. Torej omejitev ni čisto brez veze.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
sej ja, jst sm samo povedal razlog zakaj je tam občasno 40 omejitev in da takrat najraj kasirajo
smile-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Evo, en predlog za radariste. Tukaj lahko napišejo ogromno kazni in naredijo še več za varnost. Škoda edino, da je to oddaljeno 150km od Ljubljane. Je pa dosti manj od Gorice, kjer majo enga Cliota, še manj od Tmina, če je golf njihov.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Kakorkoli že, zdaj ko sem se odrekel polovički se bom pritoževal toliko časa dokler se vse ne razčisti (poznam tudi človeka, univerzitetnega profesorja, ki je rekel da gre do ustavnega sodišča in da se mu gre za princip.

Naj mi dokažejo:

-da je znak tam sploh bil
.. malo skrajšano...
Tudi to ne drži. Jaz sem res latnik tega vozila in sem morda tudi odgovoren za prekrške narejene z njim, ne morejo pa me kar določiti da sem bil v času prekrška VOZNIK oziroma celo kar KRŠITELJ.

In če mi vse to dokažejo bom bom brez problema plačal polno kazen.

Je tu sodeloval kaki pravnik?