Radar v "kanti"

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Saj ravno v tem, kar si napisal je problem. Pa folk se ful živčno obnaša v Sloveniji. Meni je vozit recimo v ZDA po avtocesti milina. Pa ne zaradi 7 pasov, so tudi odseki z samo dvema. Ampak zato, ker vsi vozijo približno z isto hitrostjo okrog omejitve, lepo drug za drugim. In če te že prehitevajo, si vzamejo čas, recimo pol minute. Enako lahko sam napraviš. Pri nas pa ena sama velika živčnost in hitrostni ekstremi v obe smeri. V ZDA imajo tovornjakarji praviloma isto hitrostno omejitev kot avtomobili. In če te šleper lepo počasi prehiti je čisto normalno. In obratno.
Za živčne, ki bi radi razbijali hitrostne rekorde, se pa vsake toliko najde kak Highway Patrol policijski avto, praviloma skrit pod stebrom kakega nadvoza. Šele ko si mimo opaziš, da so ti merili hitrost in si vesel, da nisi bil slovensko živčen. Pa so omejitve tam dol nekoliko nižje, okrog 60 in 70 milj na uro (do 115 km/h).
smile-1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Najbolj me pa razp... ko ti blendajo zadaj ko zmešani, a voziš pa 130 km/h
rolleyes-1.gif
A nebi mogli malo policaji to uredit? Še kakšne civilne avte, ne pa samo policijske, ko se že na 2 km vidijo.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Kako ste obremenjeni... pa kaj če ti blenda, se mu umakneš pa je problem rešen. Pri prehitevanju pa za tistih par sto metrov malo gas pohodiš, pa je. Potem pa nazaj na 100km/h med tovornjake in spet problem rešen. Vse preveč se obremenjujete z drugimi, to ni zdravo življenje. Pe je narobe, ker nekdo drug pelje prehitro, pa je narobe, ker nekdo drug privije alu spojler na havbo, pa je narobe, ker ima nekdo drug boljši avto od vas, pa je narobe, ker ima nekdo drug lepšo punco, pa je narobe, ker ima nekdo drug lepša oblačila in še in še... samo obrmenejevanje živcev, čez deset let pa možganska kap... Vzamte si ga na izi, pa pustite druge pri miru. Bo življenje veliko lepše.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Jup.

Jaz osebno ko koga dohitim, pocakam da ima na desni frej za umanit se,če se ne, mu malce poblendam da mogoče dojame.
Najhujsi so pa tisti ki vozijo non stop po prehitevalnem, desni pas je prazen, ti mu že od daleč poblendas, on ti pa mirno vklopi vse 4 ali pa se dotakne bremze. WTF ? Saj imas desni pas prazen, vozi tam, ne pa tle cirkusa izvajati.Teh pa nebom razumel nikoli.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
No, jaz se sploh ne obremenjujem, samo na druge gledam (s tem, da se jim umikam pri 130 - kar je tudi omejitev!). In včasih pa res gledam nase in se iz principa ne umaknem iz prehitevalnega med tovornjake če mi zadaj blenda in se peljem 130 ali več.
smile-1.gif

Tudi sam vozim občasno malo hitreje in ne bledam okrog...

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Jup.

Jaz osebno ko koga dohitim, pocakam da ima na desni frej za umanit se,če se ne, mu malce poblendam da mogoče dojame.
Najhujsi so pa tisti ki vozijo non stop po prehitevalnem, desni pas je prazen, ti mu že od daleč poblendas, on ti pa mirno vklopi vse 4 ali pa se dotakne bremze. WTF ? Saj imas desni pas prazen, vozi tam, ne pa tle cirkusa izvajati.Teh pa nebom razumel nikoli.

Tak ko si reko prijatl....najbolše bi bilo, da bi vsi vozili po predpisih, ampak to tak vemo, da je samo v pravljici mogoče... Nič nimam proti, če kdo prehiteva s kako švoh mašino al pa da mu ni ravno za divjat pa malo počakam zadaj.....gre pa mi na organ tisto, ko te že nehče na daleč vidi, da pripeglaš.....pol malo pred tabo pa vun potegne tak da moraš zabremzat ko nor pol pa še se lepo ignorantsko pelje en čas po prehitevalnem 110.....tistemu pa bi lahko vodo iz kolene vzel tam na mestu.....
10.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Z nazaj je bila na nasprotni strani stacionarni mislim da "poln" in je veselo slikal na 60 omejitev. Če bodo prišli kakšni pozdravi za cca 65 sporočim. Štos je v tem da so nas vsi prehitevali in nas imeli z anjevečje "bedake" kljub temu da tam radar stoji že nekaj let (škatla taka kot pred golovcem)...
Bo treba res pazit na omejitve na deloviščih...

Tale stacionarc je poln in pomoje ni nastavljen na 60. Se kaj vidi če te slika? Eni pravijo, da je veselo slikal. Iz tega sklepam, da se vidi. Ob vožnji namreč ni nič bliskalo pa smo se vozil okrog 80. Tak da brez panike.

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Saj ravno v tem, kar si napisal je problem. Pa folk se ful živčno obnaša v Sloveniji. Meni je vozit recimo v ZDA po avtocesti milina. Pa ne zaradi 7 pasov, so tudi odseki z samo dvema. Ampak zato, ker vsi vozijo približno z isto hitrostjo okrog omejitve, lepo drug za drugim. In če te že prehitevajo, si vzamejo čas, recimo pol minute. Enako lahko sam napraviš. Pri nas pa ena sama velika živčnost in hitrostni ekstremi v obe smeri. V ZDA imajo tovornjakarji praviloma isto hitrostno omejitev kot avtomobili. In če te šleper lepo počasi prehiti je čisto normalno. In obratno.
Za živčne, ki bi radi razbijali hitrostne rekorde, se pa vsake toliko najde kak Highway Patrol policijski avto, praviloma skrit pod stebrom kakega nadvoza. Šele ko si mimo opaziš, da so ti merili hitrost in si vesel, da nisi bil slovensko živčen. Pa so omejitve tam dol nekoliko nižje, okrog 60 in 70 milj na uro (do 115 km/h).
smile-1.gif

Ogo

To se pa podpišem.
Kultura vožnje v ZDA je bistveno boljša. Tempomat, 55 milj in se tako brez problema in brez naglih zaviranj, izmikanj in akrobacij lahko pelješ tudi 1000km.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Vsakič ko sem na cesti se vozim po bankinah, ker se vedno najde norc, ki misli da je cesta njegova. Toliko prehitevanj v nepregledne ovinke kot v tem tednu še nisem videl. Folku se je zmešalo.

Še vsaj 5000 takšnih radarjev rabimo.

Seveda. Fiksni radarji v kantah so najboljša oziroma celo edina rešitev za preprečevanje prehitevanja v nepregledne ovinke.
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Jup.

Vidiš, jaz pa točno takim, ki poblendajo, nalašč ostanem malo dlje na levem (OK, saj je redko, ker sem itak jaz ponavadi tisti, ki dohiteva od zadaj, pa vseeno).
Dajte se hudiča že 1x navadit, da se NE blenda. To je nekulturno in samo dokazuje, da blendajočemu nekaj manjka v glavi. Priznam izjeme - ko se že 10 minut voziš za nekom, desni pa je ves čas prazen ja, seveda, drugače pa (v obeh zgoraj opisanih primerih) niti slučajno ne. Za teke primere obstaja levi smernik.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
No, jaz se sploh ne obremenjujem, samo na druge gledam (s tem, da se jim umikam pri 130 - kar je tudi omejitev!). In včasih pa res gledam nase in se iz principa ne umaknem iz prehitevalnega med tovornjake če mi zadaj blenda in se peljem 130 ali več.
smile-1.gif

Tudi sam vozim občasno malo hitreje in ne bledam okrog...
Daj se še enkrat preberi....
1. Se ne obremenjeuješ, ampak vseeno gledaš na druge (ne na samega sebe...)
2. 130, (kar je tudi omejitev) takrat se ne umikaš iz principa, ker ostali peljejo prehitro... spet gledaš druge
3. Občasno voziš tudi malo hitreje (kljub temu, da si stavek nazaj povedal, da je 130 omejitev in da ne jebeš drugih, ki se peljejo hitreje...)
4. CAR si...

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Jup.

Vidiš, jaz pa točno takim, ki poblendajo, nalašč ostanem malo dlje na levem (OK, saj je redko, ker sem itak jaz ponavadi tisti, ki dohiteva od zadaj, pa vseeno).
Dajte se hudiča že 1x navadit, da se NE blenda. To je nekulturno in samo dokazuje, da blendajočemu nekaj manjka v glavi. Priznam izjeme - ko se že 10 minut voziš za nekom, desni pa je ves čas prazen ja, seveda, drugače pa (v obeh zgoraj opisanih primerih) niti slučajno ne. Za teke primere obstaja levi smernik.

Mislim, da je bolj nekulturno, če nekdo vozi 120 ali pa 130km/h po prehitevalnem pasu, vozni pas pa je prost. Prehiteva kaj? Nevidne avte??? Takim tudi jaz z veseljem poblendam. Pa naj bo magari to nekulturno.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Pri tem blendanju je odvisno od situacije: če je vozni pas prost, ata pa po prehitevlnem, divja s cca 110-120km/h, ta do svojega doma ne bo opazil, da je nekdo za njim in da ovira promet. Tu še blendanje včasih ne pomaga, če imaš še hupo slabo, si ga naje***. rešitev je, da se počasi in previdno zapelješ po voznem pasu vzporedno do baltazarja, mu prijazno pomahaš in se počasi tudi odpelješ naprej. In ko potem čez kak km pogledaš nazaj, je model še kar na prehitevalnem pasu...
Drug primer je pa blendanje voznikov za teboj, ko se v gneči vozni in prehitevalni pas peljeta skoraj enako hitro, oba pa sta do konca polna. Takrat sem raje na voznem, poslušam radio, za vse ostale mi pa gladko dol visi. Lahko pa modela, ki blenda, spustiš naprej, se postaviš nazaj za njega in blendaš naslednjih 5km...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Jup.

Upam da locis med "poblendas" in pa "blendas ko zmesan" .
Namreč ce bom dohitel nekoga ki bo vozil 130km/h , po voznem pasu pa bodo vozili 125km/h in ce ne misli malce pospesiti oziroma se umakniti, mu bom zagotovo ene 2x namignil da naj se že spoka tja v kolono tako kot vsi ostali, če misli vozit pri tej brzini.Levi smernik? Se hecas? Ves kolikor ljudi sše opazi ne da je avto za njim, pa mu lahko nabiješ bixenonke,meglenke al pa daljinke, špegu pogleda če se mu slučajno zazdi da bi znal kdo biti zadaj.
Saj ne recem, vecina ljudi se samodejno umakne ko vidi hitrejšega zadaj, če je prosto na desni in mislim da če bi se tega držalo več ljudi, bi bilo to le pozitivno. Jaz ce opazim hitrejsi avto v ogledalu,se mu umaknem po moji oceni pravocasno,tako da mu naceloma ni potrebno ugasati tempomata oziroma spuscati gasa.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Fiat007 pravi:
Točno tako.
Sej če vidim, da je pred tem avtom še kolona, potem nikoli ne blendam. Absolutno pa nikoli ne prehitevam po desni.

Če je za volanom stardec ki vozi 110 po prehitevalnem pasu, na desnem pa je pajčevina, potem je edina opcija desni pas če zeliš mimo.
Saj se pač postavis desno,toliko da te on mogoce opazi v ogledalu ( da sploh obstajas) , potem pa samo mimo in naj on tam uziva na prehitevalnem pasu.

Pol pride pa u gostilno pa " matr sm ga dons žgau do doma, ceu cajt samo po prehitevalnem"
hysterical-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
No jaz grem obicajno v taki situaciji mimo na široko kar se da, na odstavnega sicer načeloma na zapeljem edino če on začne kaj trzati
grin1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
To je itak stalnica, pa ne samo na avtocesti. Tudi na regionalkah to opažam. Se cijazi pred mano z 70km/h tam kjer se da brez problema vozit 90-100, ga grem prehitevat on pa po gasu. Mislim, da se ne zavedajo da je to tudi kaznivo.

ZVCP
37. člen
(4) Voznik prehitevanega vozila ne sme povečati hitrosti. Po potrebi mora zmanjšati hitrost in se pomakniti k desnemu robu vozišča.
(7) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s četrtim odstavkom tega člena.

No s tem si bom dal polimat zadnjo šipo
smile-1.gif