Radar v "kanti"

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik predator pravi:
To je itak stalnica, pa ne samo na avtocesti. Tudi na regionalkah to opažam. Se cijazi pred mano z 70km/h tam kjer se da brez problema vozit 90-100, ga grem prehitevat on pa po gasu. Mislim, da se ne zavedajo da je to tudi kaznivo.

ZVCP
37. člen
(4) Voznik prehitevanega vozila ne sme povečati hitrosti. Po potrebi mora zmanjšati hitrost in se pomakniti k desnemu robu vozišča.
(7) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s četrtim odstavkom tega člena.

No s tem si bom dal polimat zadnjo šipo
smile-1.gif

Da nisi ravno provida... Kako boš pa to komu dokazal?
uf-1.gif

Ravno v tem je problem. Policaji pa se itak na to ne ozirajo. Ta člen je pomojem v zakonu čisto samo za to, da je to nekje zapisano. Me prav zanima koliko voznikov letno plača kazen po tem členu...
bonk.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz
Dobil na mejl. Upam, da ne bo to videl kdo od vodilnih v Policiji. Ni rečeno, da ne bi takoj dali ven razpis za 10 prikolic za prevoz konjev
grin1.gif

628790-Radarprikolica.jpg

Priponke

• 628790-Radarprikolica.jpg
    628790-Radarprikolica.jpg
    127 KB · Ogledi: 109

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Imaš na internetu v zakonu.
Iz glave vem samo da sem nazadnje (mesec nazaj) dobil kazen 60€, ker sem vozil 117 namesto 90, izven naselja. Nekaj je bilo potem tolerance in plačno v 16ih dneh 30€.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Vsakič ko sem na cesti se vozim po bankinah, ker se vedno najde norc, ki misli da je cesta njegova. Toliko prehitevanj v nepregledne ovinke kot v tem tednu še nisem videl. Folku se je zmešalo.

Še vsaj 5000 takšnih radarjev rabimo.

ker radar vpliva na prehitevanje...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Jup.

Jaz osebno ko koga dohitim, pocakam da ima na desni frej za umanit se,če se ne, mu malce poblendam da mogoče dojame.
Najhujsi so pa tisti ki vozijo non stop po prehitevalnem, desni pas je prazen, ti mu že od daleč poblendas, on ti pa mirno vklopi vse 4 ali pa se dotakne bremze. WTF ? Saj imas desni pas prazen, vozi tam, ne pa tle cirkusa izvajati.Teh pa nebom razumel nikoli.

Vidiš, jaz pa točno takim, ki poblendajo, nalašč ostanem malo dlje na levem (OK, saj je redko, ker sem itak jaz ponavadi tisti, ki dohiteva od zadaj, pa vseeno).
Dajte se hudiča že 1x navadit, da se NE blenda. To je nekulturno in samo dokazuje, da blendajočemu nekaj manjka v glavi. Priznam izjeme - ko se že 10 minut voziš za nekom, desni pa je ves čas prazen ja, seveda, drugače pa (v obeh zgoraj opisanih primerih) niti slučajno ne. Za teke primere obstaja levi smernik.

ma tisti, ki se ne umakne ko vidi da si kar na enkrat ti za njim tud levega smernika ne bo opazil... sem izvajal to, brez blendanja in pač levi žmigavc gr, pa se mi 1 ni umaknil (ker itak ne pržgeš žmigavca, če lih prehiteva, al pa ko vidiš da že ma namen se tja zbasat)

imaš pa potem druge junake - vozi recimo 120 po prehitevalnem, pa vsaj 500 metrov pred njim ni koga na AC, in ga ti dohitevaš, pa čakaš in čakaš da se bo spokal dol, pol ko si že blizu enkrat na hitro poblendaš, un še vedno na levem pasu, pol pa glih začneš bremzat za njim in un expres na desnega...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Fiat007 pravi:
So pa zanimive situacije, ko greš po desni prehitevat in ti da tisti na levi gas. To sem pa tudi že doživel (kot sopotnik). Takemu pa bi jajca odrezal
jezen.gif

No s tem zaenkrat nimam problemov ker je KM dovolj da si hitro mimo, edino če ima prehitevani 200KM+ in ima tak namen,čeprov jih zaenkrat se nisem opazil takih.

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik Fiat007 pravi:
So pa zanimive situacije, ko greš po desni prehitevat in ti da tisti na levi gas. To sem pa tudi že doživel (kot sopotnik). Takemu pa bi jajca odrezal
jezen.gif

No s tem zaenkrat nimam problemov ker je KM dovolj da si hitro mimo, edino če ima prehitevani 200KM+ in ima tak namen,čeprov jih zaenkrat se nisem opazil takih.

Pri mojih avtih je z enim malo problema, drugi pa kar gre mimo
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Letos se bo zgleda polnila blagajna s kaznimi. Včeraj sem videl ene 10 kontrol po AC; DURS in policija.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Fiat007 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Jup.

Jaz osebno ko koga dohitim, pocakam da ima na desni frej za umanit se,če se ne, mu malce poblendam da mogoče dojame.
Najhujsi so pa tisti ki vozijo non stop po prehitevalnem, desni pas je prazen, ti mu že od daleč poblendas, on ti pa mirno vklopi vse 4 ali pa se dotakne bremze. WTF ? Saj imas desni pas prazen, vozi tam, ne pa tle cirkusa izvajati.Teh pa nebom razumel nikoli.

Vidiš, jaz pa točno takim, ki poblendajo, nalašč ostanem malo dlje na levem (OK, saj je redko, ker sem itak jaz ponavadi tisti, ki dohiteva od zadaj, pa vseeno).
Dajte se hudiča že 1x navadit, da se NE blenda. To je nekulturno in samo dokazuje, da blendajočemu nekaj manjka v glavi. Priznam izjeme - ko se že 10 minut voziš za nekom, desni pa je ves čas prazen ja, seveda, drugače pa (v obeh zgoraj opisanih primerih) niti slučajno ne. Za teke primere obstaja levi smernik.

Mislim, da je bolj nekulturno, če nekdo vozi 120 ali pa 130km/h po prehitevalnem pasu, vozni pas pa je prost. Prehiteva kaj? Nevidne avte??? Takim tudi jaz z veseljem poblendam. Pa naj bo magari to nekulturno.
V redu, če se ti hočeš spuščat na nivo bedakov in potemtakem bit bedak, pa bodi bedak. Prej ali slej bo kaka kazen za to padla.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Jup.

Upam da locis med "poblendas" in pa "blendas ko zmesan" .
Namreč ce bom dohitel nekoga ki bo vozil 130km/h , po voznem pasu pa bodo vozili 125km/h in ce ne misli malce pospesiti oziroma se umakniti, mu bom zagotovo ene 2x namignil da naj se že spoka tja v kolono tako kot vsi ostali, če misli vozit pri tej brzini.Levi smernik? Se hecas? Ves kolikor ljudi sše opazi ne da je avto za njim, pa mu lahko nabiješ bixenonke,meglenke al pa daljinke, špegu pogleda če se mu slučajno zazdi da bi znal kdo biti zadaj.
Saj ne recem, vecina ljudi se samodejno umakne ko vidi hitrejšega zadaj, če je prosto na desni in mislim da če bi se tega držalo več ljudi, bi bilo to le pozitivno. Jaz ce opazim hitrejsi avto v ogledalu,se mu umaknem po moji oceni pravocasno,tako da mu naceloma ni potrebno ugasati tempomata oziroma spuscati gasa.
Če se pelje po levem 130, kolona pa 125, se mu pač ni treba umaknit (in samo bedak bi od njega zahteval, da se. Pač pelji za njim, dokler ne neha prehitevat.
Če v opisani situaciji naletiš name in poblendaš, se boš še dolgo vozil za mano .... Ker ne motijo me ljudje, ki vozijo hitro (ker tudi sam sodim mednje), ne maram pa nasilnežev in bedakov na cesti.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Letos se bo zgleda polnila blagajna s kaznimi. Včeraj sem videl ene 10 kontrol po AC; DURS in policija.

Ane kakšna krivica se godi vam, ki divjate po avtocestah. Nezaslišano!!!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Vsakič ko sem na cesti se vozim po bankinah, ker se vedno najde norc, ki misli da je cesta njegova. Toliko prehitevanj v nepregledne ovinke kot v tem tednu še nisem videl. Folku se je zmešalo.

Seveda. Fiksni radarji v kantah so najboljša oziroma celo edina rešitev za preprečevanje prehitevanja v nepregledne ovinke.
bonk.gif

Že v nepregledne ovinke jim je po omejitvi prepočasi, potem veš kako je po ravnici.
Dosti kazni, gre avto papa, problem rešen.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:

Seveda. Fiksni radarji v kantah so najboljša oziroma celo edina rešitev za preprečevanje prehitevanja v nepregledne ovinke.
bonk.gif

Že v nepregledne ovinke jim je po omejitvi prepočasi, potem veš kako je po ravnici.
Dosti kazni, gre avto papa, problem rešen.
Ne vem. Mene 95% ostalih voznikov moti v ovinkih, ker so bogato prepočasni, po ravnini so pa vsi hrabro hitri. Marsikateri tudi hitrejši.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Fiat007 pravi:
jezen.gif

Po desni se ne sme prehitevati.