Zanima me, pri koliko starih gumah se verjetnost da jo raznese zaradi starosti drastično poveča? Sam sicer menjam gume ko so stare 4 leta, max 5. Imam na enem avtu primer zimskih gum ki so zdaj gor, DOT konec leta 08, pa bi jih zdaj še čez poletje sfurali in potem vrgel stran, ker profila je še dosti, letnih pa za ta avto nimamo sploh. Nekaj časa so ziher stale pri trgovcu, pa recimo da so bile prodane začetek 2009, torej so zdaj stare 5 let. Ker pa vseeno nebi rad da mi kaj raznese na avtocesti me zanima, a tele gume sploh lahko razžene zaradi starosti, al je eksplozija gum bolj pri predhodni poškodbi? Vem da gripa ni več toliko, pa tudi poleti ga je z zimskimi nasploh manj, ampak se tega zavedamo in to ni debata tukaj zato komentarjev da zimske poleti so no go prosim ne piasti. Torej sfurat še čez poletje te zimske, al nabavit nove? SO za razgnat staro gumo bolj ugodni pogoji na avtocesti ali na ovinkasti cesti? Pa če je 40 stopinj zunaj pa na autobahn? Kakšne imate izkušnje? Mogoče malo manj napumpat? Je komu kdaj vsekalo? Kakšen je občutek?
Vem da nekateri vozijo 10 let stare gume, pa vendar tako zelo glave v torbi vseeno nebi nosil, in tudi če je 5 let preveč bom raje zamenjal...
Vem da nekateri vozijo 10 let stare gume, pa vendar tako zelo glave v torbi vseeno nebi nosil, in tudi če je 5 let preveč bom raje zamenjal...