:: Prenosnik cca. 1.000 - 1.300 EUR ::

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
ne razmišljaj preveč kupi BA in si miren za nekaj časa vsi ostali so samo izgovor za nekaj eur manj... ampak nebi rekel da govoriva o 150 eur ali več tukaj je govora o cca 20-25EUR

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik netko pravi:
takoj po praznikih

Hvala.
cheer.gif

smile-1.gif

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
imam tudi eno vprašanje.....glede nakupa prenosnika...

danes sem v eni računalniški firmi imel skoraj 2 uro predavanje kaj kupit....na koncu prišli do dell http://www.d-1.si/product.cp2?guid=0DBC0DDC-0C5F-33BE-E5FE-BC0C16603D4C&linkid=15

priporočal mi je tega 17'' z resolucijo 1440*900, ker drugače z večjo resolucijo bo večurni problem delat, saj se oči utrudijo... kaj pravite....gledali smo še hp 8710p (ima boljšo resolucijo)
http://www.mimovrste.com/artikel/2750057531/prenosnik-hp-compaq-8710p-22ghz-gc102ea

kake alternative, razen maca, ibm

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik mitja pravi:
imam tudi eno vprašanje.....glede nakupa prenosnika...

danes sem v eni računalniški firmi imel skoraj 2 uro predavanje kaj kupit....na koncu prišli do dell http://www.d-1.si/product.cp2?guid=0DBC0DDC-0C5F-33BE-E5FE-BC0C16603D4C&linkid=15

priporočal mi je tega 17'' z resolucijo 1440*900, ker drugače z večjo resolucijo bo večurni problem delat, saj se oči utrudijo... kaj pravite....gledali smo še hp 8710p (ima boljšo resolucijo)
http://www.mimovrste.com/artikel/2750057531/prenosnik-hp-compaq-8710p-22ghz-gc102ea

kake alternative, razen maca, ibm

Morda Toshiba?

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
ksz ...

No končno zgleda, da se bodo stvari 'poklapale' in da bom nabavil laptop. Odločil sem se, da bo 17'' in da bo Toshiba.

Sedaj pa ne vem ali kaj iz serije P200 ali X 200 ...

V oči mi je padel: P200-1JR . Ima morda kdo kakšne izkušnje s tem modelom? Specifikacije so ok?

Mika me pa tudi kateri iz serije x200, ki so seveda dražji ...

Morda kakšne glavne razlike med p200 in x200? Je razlika v kvaliteti 'vredna' razlike v ceni?

Vsak nasvet prav pride ...

Hvala in lep pozdrav, kostevc

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mitja pravi:
priporočal mi je tega 17'' z resolucijo 1440*900, ker drugače z večjo resolucijo bo večurni problem delat, saj se oči utrudijo...
Me spomnilo na eno izjavo o monitorjih izpred 10-20 let : "Barve škodijo očem (zato so boljši črnobeli monitorji)"
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tudi sam gledam za prenosnikom in me zanima, zakaj si se odločil za Toshibo?

Predvsem me zanima tvoja primerjava s HP-jem (še posebej) in FSC-jem.

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Tudi sam gledam za prenosnikom in me zanima, zakaj si se odločil za Toshibo?

Predvsem me zanima tvoja primerjava s HP-jem (še posebej) in FSC-jem.

Po vsem kar sem prebral in videl, je Toshiba po kakovosti pred HP ...

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Sam imam Satellite Pro in sicer je dosti boljša zadeva kot razni Acerji, Chilyi in podobno... vseeno pa po mojem ne dosega HP-jeve NX serije.

Je pa tudi res, da je prenosnik že v letih in da so šle stvari hitro naprej v tem času.

V prihodnjih parih mesecih bom verjetno dokončno nabavil nekaj in te definitivno še pocukam, za kaj si se odločil in kako ti služi. Hvala!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

x je bivša Qosmino serija? Malo se mi zdi moteče, ker na 17'' ni full-tipkovnice.

Kaj pa HP 87xx serija?

A se da Toshibe kje videti? HP-je že praktično v Hoferju prodajajo
evil.gif
.

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
x je bivša Qosmino serija? Malo se mi zdi moteče, ker na 17'' ni full-tipkovnice.

To ne vem. X ima pa full tipkovnico - vsaj koliko sem videl iz slik ...

Citat:
Kaj pa HP 87xx serija?

Videl sem HP-je, ki so jim odpadli LCD, zbrisale tipke, zdrgnila barva, ... Tako, da nimam najboljšega občutka.

Citat:
A se da Toshibe kje videti?

17'' nisem nikjer videl, ostali modeli so po večjih trgovinah s takšno opremo ...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik kostevc pravi:
Citat:
Kaj pa HP 87xx serija?

Videl sem HP-je, ki so jim odpadli LCD, zbrisale tipke, zdrgnila barva, ... Tako, da nimam najboljšega občutka.

No ja... ali si gledal krš/low end ali pa si se malo izmislil.

Sam imam HP-ja že kar nekaj let (nx8220) in razen ene napake, katero so bp odpravili v okviru garancije je prenosnik kot nov. Pa naj poudarim, da je res prenosnik, ki ne leži na mizi, saj se dnevno prenaša naokoli po slo, parkrat mesečno pa tudi po ex yu in eu in se ga ne špara. Enak prenosnik ima kolega in je v dveh letih povsem brez težav in je isto tako uporabljan; kolegica pa ima malo novejšega in tudi nobene težave... torej imamo od treh računalnikov, kupljenih ob različnem času (torej različne serije in modeli) slabe izkušnje z 0%.

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
prvi in zadnji zadnji hp ki sem ga uporabljal je bil omnibook 6000
hi end ali low end se ne sme reflektirati na obrabljeni tipkovnici
to da nosiš v eu ali ex yu nima nobene veze - laptop je namreč zato da se prenaša trpežnost pa se pokaže v extremnih situacijah ki z normalno uporabo nimajo veze... na mojem večkrat ujamem kakšenga izmed treh otrok ker ga enostavno pustim na kavču... tudi na tla jim potem kdaj pade no v enem letu odkar ga imam ni nobenega tehničnega problema prav tako tudi sledov obrabe ne vidim čeprav ga uporabljam 8 + 8 ur na dan ker desktopa za službene namene nimam. Skratka to je računalnik ki je vsak dan ob meni 8 ur v službi na mizi in 8 doma nekje kjerkoli:). Ko uporabljaš računalnik na tak način potem vidiš kateri je za kej in kateri niti pod razno... omnibooku je počilo ohišje...