:: Prenosnik cca. 1.000 - 1.300 EUR ::

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik netko pravi:
prvi in zadnji zadnji hp ki sem ga uporabljal je bil omnibook 6000

V času omnibooka je bila situacija na področju tehnologije, kakovosti in tudi blagovnih znamk precej drugačna kot sedaj. Ne pravim, da Toshiba morda ni enako dobra ali boljša (kar je tudi stvar subjektivne ocene posameznika) a ocenjevati podjetje/znamko na osnovi tvojih izkušnj z nekim zastarelim modelom je sigurno brezpredmetno.

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
v času omnibooka sta bila edina dva igralca hp in ibm... hp je takrat še dosegal nivo kvalitete zdaj na žalost ne v svoji celotni paleti... imeti samo eno serijo dobrih računalnikov je na žalost premalo
lahko da si ti s svojim zadovoljen samo za splošno kvaliteto blagovne zanamke morajo biti zadovoljni tudi uporabniki ostalih serij... kar pa na žalost pri znamki si jo lastiš ni tako

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik netko pravi:
v času omnibooka sta bila edina dva igralca hp in ibm... hp je takrat še dosegal nivo kvalitete zdaj na žalost ne v svoji celotni paleti... imeti samo eno serijo dobrih računalnikov je na žalost premalo
lahko da si ti s svojim zadovoljen samo za splošno kvaliteto blagovne zanamke morajo biti zadovoljni tudi uporabniki ostalih serij... kar pa na žalost pri znamki si jo lastiš ni tako

In kaj potem?
Govora je o prenosnikih v rangu 1.000€ - 1.300€ in ne o tistih okoli 600€.
To je tako kot, da bi za ferarija rekel, da ni OK, ker se z njim ne more peljati "off road" tako kot s cayenom.

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
ne to je tako kot bi rekel za ferrarija da ni ok ker ima po 5000km znucane sedeže in čričke v armaturi... in ne zato ker se z njim ne da peljat offroad

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik netko pravi:
ne to je tako kot bi rekel za ferrarija da ni ok ker ima po 5000km znucane sedeže in čričke v armaturi... in ne zato ker se z njim ne da peljat offroad

hysterical-1.gif
zdaj pa že bluziš!
Ti govoriš o izkušnjah z X, jaz govorim o izkušnjah z Y (iste blagovne znamke). Na osnovi tvojih izkušenj z X ti subjektivno in povsem amatersko ter brez pravih osnov za primerjavo ocenjuješ celotno kvaliteto neke blagovne znamke.

Zanimivo je, kako nekateri zagovarjajo svoje perference... že napol kot kakšno sektarstvo
wink-1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
smešen si s svojimi komentarji in amaterstvo bi lahko pripisal v tem primeru tebi... če bi bil danes moj zadnji dan ti v ostanku svojega življenja ne boš dal toliko računalnikov skozi kot sem jih dal v zadnjih 7 letih... zato imam nekaj čisto nepristranskega občutka kaj je ok in kaj ne... kar nenazadnje potrdijo tudi stranke

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik netko pravi:
smešen si s svojimi komentarji in amaterstvo bi lahko pripisal v tem primeru tebi... če bi bil danes moj zadnji dan ti v ostanku svojega življenja ne boš dal toliko računalnikov skozi kot sem jih dal v zadnjih 7 letih... zato imam nekaj čisto nepristranskega občutka kaj je ok in kaj ne... kar nenazadnje potrdijo tudi stranke

Vem s čim se ukvarjaš a primerjava, katero si navedel te pač pokaže v luči, kot te je prikazala - kot amaterja. Očitno ti še vedno ni jasno, kje delaš napako: na osnovi izkušenj s posameznimi artikli kritiziraš celotno blagovno znamko. Pač vidiš ozko.

Da to kar delaš ti prevedem v kmečki jezik: ti buče od enega kmeta niso všeč; pa zaradi tega šinfaš tudi njegovo solato. Ali pa ti od bejbe oči niso všeč in ima po tvojem kar naenkrat veliko rit. Ali pa (kot sem že dal primerjavo) ferari ne more na nek makedam pa je posledično v k...u avto. Razumeš? Tudi če ne...

Pa, da ne boš mislil, da sem laik; z informatiko sem se ukvarjal od sredine srednje šole; torej cca. 20 let. In si lahko prepričan, da previdno izbiram kaj predlagam in kaj uporabljam.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik kostevc pravi:
ksz ...

Dovolj prerekanja ...
shocked-1.gif

Raje meni povejta kaj naj nabavim ...
cheer.gif

smirk-1.gif

Glede na to, da si se odločil za Toshibo ti ne bom nič pametoval.
V cenovnem rangu, ki ga gledaš ti imaš opcij veliko (HP, FSC, Lenovo).

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
ne bom razlagal tukaj na javnem vendar pa če te zanima bolj podrobno lahko razložim na pijači ali pa zasebno, dejstvo pa je da ji tudi tradicionalni integratorji obračajo hrbet... na mojo srečo

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
nekih hudih razlik ni verjetno pa imamš še enega iz prejšnje serije za primerno ceno

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
visto laufam z dva giga na več kot 80% porabe memorije še nisem prišel tako da za mene je dva več kot dovolj en giga pa je bilo absolutno premalo

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik netko pravi:
visto laufam z dva giga na več kot 80% porabe memorije še nisem prišel tako da za mene je dva več kot dovolj en giga pa je bilo absolutno premalo

Sedaj me pa malo 'mika' 3 GB pri teh novih modelih pa bi bil potem mir za en čas ...

Ma kaj pa vem, kaj je najbolj pametno ...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
RAM naj ne bo nikoli razlog za nakup.

Lahko je v PCju originalno 512MB RAM-a, pač potem vpoštevaš dodatnih 60€ za nakup 2x2GB.

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
RAM naj ne bo nikoli razlog za nakup.

Lahko je v PCju originalno 512MB RAM-a, pač potem vpoštevaš dodatnih 60€ za nakup 2x2GB.

V glavnem gledam primerjavo disk vs. RAM ... Glede, da imam zunanji disk bi mi verjetno RAM bolj 'prav prišel' ...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pravim ti samo, da je to najlažje nadgradljiva komponenta in ga je ponavadi tudi veliko ceneje dokupit kot met original 1GB več.

Jaz pri vsakem prenosniku zamenjam RAM....ne vem kateri ga ima dovolj že v osnovi pri takih cenah. Vse je bolj pomembno zaslon, disk, ohišje.....