Prehitevanje, zadrga in kazen

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Kaj, se ti je spet mudilo u Sežano?
smile-1.gif

Ma dej, sicer si verjetno eden redkih ki je tole fasal, ampak dejansko bi morali to res kontrolirati in nastavit kamere in udrihat po unih
ki do zadnjega pičijo in potem tok pred zoženjem na silo vrivajo v kolono ki je še pretočna, ampak da oni pridejo notri, se mora kolona ustavljati in potem se pretočnost bistveno zmanjša...

p.s. koliko so ti pa obesili?

Hehe...to je bilo na koncu Izolske obvoznice/hitre ceste.

160, polovička 80 eur.

Sklepam, da pritožba ne bi prinesla željenega rezultata
tongue-1.gif

Kot je nekdo napisal, meni tole deluje kot birokratska nebuloza. Zadrga in prepoved prehitevanja ne gresta ravno skupaj. Razen če definiramo prehitevanje kot manever, da pelješ za nekom in skočiš na drug pas z namenom, da ga prehitiš.

Seveda gresta skupaj. Od znaka za prepoved prehitevanja peljeta do zožanja oba pasova z enako hitorstjo. Tik pred zožanjem se na zadrgo zložita skupaj. To je tudi recept za največjo pretočnost, ker se oba pasova enekomerno peljeta in se na obeh enakomerno dela kolona.

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
228
2
18
Ljubljana
Zadrga funkcionira, če je enaka hitrost na obeh pasovih ter seveda najpomembneje, dovolj velika varnostna razdalja glede na višino hitrosti. Ker pa slednjega pri nas ni, oziroma skoraj ni, smo pač tam kjer smo. Ker 20 metrov ali več pustiti med avti pri hitrosti 80 km/h je pri nas že smrtni greh.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ne pomaga. Npr. na trzinki, kjer je bilo ta teden delo na cesti, je bilo tako zožanje, torej zadrga z desnega na levi pas. Ugani, kateri pas je skoraj stal?
Levi. Desni je pa tekel kot po maslu.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.100
3.158
113
Zadnji dve zadrgi v katerih sem bil na desni sta se končali po enakem scenariju. Vsi se urivajo že pred koncem zoženja. Dejansko sem bil edini ki sem dejansko zapeljal do konca (zadnji se je vrinil ca. 100m prej). Na koncu ko se dal smernik da bom šel levo je ata hitro pospešil in mi zaprl pot da vrival se pa že ne bom. Zadnji dve sta bili isti drugič je enako naredil en vzvišen 30+ BMW nidani car. Toliko o zadrgah.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Normalno da je zadrga logična rešitev za zastoje. Tudi največji problem ni v tistih ki se prej vključujejo. Največji trije problemi so:

1- Ljudje ki so v glavni koloni nočejo nobenega spustit naprej
2- Ljudje ki se vključujejo v glavno kolono se morajo vključit z isto hitrostjo kot je glavna kolona
3- Ljudje v koloni kjer je združena v eno speljuje počasi in ponavadi puščajo velike razdalje med avtoma ker se jim neda peljat v prvi prestavi.*

*V primeru da se potem cesta spet razširi je tudi problem v egositičnih retardiranih voznikihi ker ne znajo šaltat v nižjo pa dat gas. Ampak raje cijazijo še nekaj časa 30 pa potem v treh minutah prilezejo do 120

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.557
113
EU
Pozabil si še četrto:
4- Ljudje v glavni koloni nočeju spustiti noter padalcev ki jih prehitevajo po levi strani.
hysterical-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Pozabil si še četrto:
4- Ljudje v glavni koloni nočeju spustiti noter padalcev ki jih prehitevajo po levi strani.
hysterical-1.gif
Ogromno si s tem povedal. Ker.... poanta zadrge je tudi da se ne prehiteva, sicer to ni več zadrga... balkan pa je vedno....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
To je po eni strani res, AMPAK
A si predstavljaš tunel Golovec, desni pas zabit, srednji prost, jaz pa se ustavim sredi tunela (pred mano nikogar) ker se desnega ne prehiteva? Me zanima kako bi takrat provida reagirala?

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
KZS
Če vozita oba pasova z približno enako hitrostjo in vsak pusti vsaj za en avto presledka potem se lahko vključuješ ali vmes ali na koncu. Ne bom razglabljal kaj je pravilno in kaj povzroča večje zastoje. Sam ob kolonah vozim vedno nekako pri robu, ker nikoli ne veš kdaj se v vzratnem ogledalu pojavijo "rotacijske" luči in s presledkom za vsaj en avto. Če s tem "je*em" ostale in povečujem kolono, je*at ga, potem bolje da niste za mano. Tudi nimam predsodkov do tistih, kateri se "vrinejo" pred mano, ker bolje da si minuto kasneje na cilju kot parkiran ob strani s poškodovanim plehom.
O tem kako me drugi "spuščajo" pa ne bom niti razglabljal, zadnjič bi lahko kamion enostavno vozil enakomero a je raje pospešil, avto za njim pa zabremzal da sem se lahko vključil. Itak sem kamionistu je*al vso romunsko žlahto, onemu pa se lepo zahvalil z dvignjeno roko. Isto je več ali manj ob vsaki taki možnosti. Ne vem ali je tako težko enega spustit predse? Kaj ti pomeni tistih par sekund?

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ce bi se ljudje nekaj sto metrov pred zaporo vkljucili na desni pas nebi bilo nikoli zastojev. Tako se pa vozijo do zadnjega metra po levi in potem na koncu izsiljujejo in povzrocijo zastoj.

To si pa čisto mimo užgal !!! Sploh veš zakaj je zadrga ??R avno zaradi takih kot si ti nastajajo dolge kolone na enem pasu in iz teh kolon idioti zapirajo z leve
10.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne vem če je to za pretočnost sploh pomembno - ozko grlo je pač ozko grlo in prepusti samo toliko prometa in nič več. Drži pa, da takšni posiljevalci naredijo slabo voljo vsenaokrog,
tongue-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ce bi se ljudje nekaj sto metrov pred zaporo vkljucili na desni pas nebi bilo nikoli zastojev. Tako se pa vozijo do zadnjega metra po levi in potem na koncu izsiljujejo in povzrocijo zastoj.

To si pa čisto mimo užgal !!! Sploh veš zakaj je zadrga ??R avno zaradi takih kot si ti nastajajo dolge kolone na enem pasu in iz teh kolon idioti zapirajo z leve
10.gif

Se ti sploh kaj vozis po avtocesti in si prebral komentarje v tej temi? Ocitno da ne.

Se enkrat- zadrga bi bila dobra stvar ce bi funkcionirala, ker pa.ljudje po levem pasu prehitevajo desnega, so na desnem jezni in ga na koncu ne spustijo noter na desni pas in se cela zadeva ustavi. Da o varnostni razdalji niti ne govorim.
Sem pa opazil da se po levem pasu vec ali manj sama gamad vozi in prehiteva celo kolono na koncu bi se pa vsi kar naprej peljali in se vrivajo po trije pred enega na desnem.
Takle imamo, vozniska nekultura na visku.
Sam sicer vozim po pravilih da se nebo spet kdo cez mene oglasal. Samo povem kaksno je stanje na cestah.
Ce potegnemo crto je vse narobe
smile-1.gif
zato pravim da bi bilo verjetno bolje ce bi se vsi vkljucili na desni pas ze dalec pred zaporo dokler je promet tekoc in varnostna razdalja kolikor toliko primerna. Zadrga obstaja ze 20 let in folk se danes ne zna to prakticirati.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

10.gif

Se ti sploh kaj vozis po avtocesti in si prebral komentarje v tej temi? Ocitno da ne.

Se enkrat- zadrga bi bila dobra stvar ce bi funkcionirala, ker pa.ljudje po levem pasu prehitevajo desnega, so na desnem jezni in ga na koncu ne spustijo noter na desni pas in se cela zadeva ustavi. Da o varnostni razdalji niti ne govorim.
Sem pa opazil da se po levem pasu vec ali manj sama gamad vozi in prehiteva celo kolono na koncu bi se pa vsi kar naprej peljali in se vrivajo po trije pred enega na desnem.
Takle imamo, vozniska nekultura na visku.
Sam sicer vozim po pravilih da se nebo spet kdo cez mene oglasal. Samo povem kaksno je stanje na cestah.
Ce potegnemo crto je vse narobe
smile-1.gif
zato pravim da bi bilo verjetno bolje ce bi se vsi vkljucili na desni pas ze dalec pred zaporo dokler je promet tekoc in varnostna razdalja kolikor toliko primerna. Zadrga obstaja ze 20 let in folk se danes ne zna to prakticirati.

Ma ne boš verjel da se vozim !! Sem šel po lj.obvoznici mimo brda in na odstavnem kar naenkrat kolona!! VTF ?? Grem naprej in naprej se vleče po voznem na izvozu proti kraku za primorsko (VSI NA DESNI) FAKING LEVI PAS PRAZEN U BOŽJO MATER !!

Vmes najdeš še IDIOTE Z ŠLEPERJI,KI TI ZAPELJEJO Z DESNEGA NA LEVEGA PRED NOS !!

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
za vprašat se je zakaj tisti na levi prehitevajo tiste na desni. jest bi reku da zato, ker so na desni vsi tisti, k se tja bašejo ob prvem znaku, da bo zožanje. če na znaku piše 20.000m do zožanja se bojo pa na desno guzili 19.999m pred njim. jest takim asom pravm samo ko vas jebe retardi in grem v desni pas pred samo oviro. milom il silom
grims-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ma oboje je problem. Tisti ki se tiščijo desno za vsako ceno že kilometer prej, kot tisti, ki so nesramni in se brezglavo tiščijo na desno tik pred koncem zožanja na levi.
Tudi tistim na levi bi morala kultura narekovati, da kakih sto metrov pred zožanjem spustijo hitrost na nivo tistih na desni in lepo puščajo lufta vsak za enega na desni. Če se pa folk nesramno vriva, pa je jasno, da bodo oni na desni popizdili in se trudili, da jih ne spustijo noter.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.695
9.477
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Al pa če bi se ljudje tvojga kova že enkrat spravil s cest, al se pa končno naučil vozit.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.695
9.477
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Nemorejo se vkljucevati 1-1 ce se vstric vozijo nevem a ste vsi z lune padli? Moral bi se vkljuciti ze prej ko je se dovolj velika razdalja. Vem da ce bi zadrga funkcionirala bi bilo super, ampak pac ne funkcionira.
Ja, ne funkcionira, ker po Sloveniji vozi preveč takih, kot si ti.