Primorska AC danes zvečer

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Glih nekaj pred 19h uro sem se vračal z Vranskega domov na Obalo in opazoval promet v smeri LJ ... AC je bila res polna, skoraj vedno polna vozni in prehitevalni pas ... prav razmišljal sem kako more bit v taki gužvi vozit proti LJ. :) Sem si reku, tej verjetno več kot 100km/h niti ne morejo peljat.

Proti obali je bilo prav prazno.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Sem šel danes iz Pule v LJ. Od Pule do meje je bilo sanjsko, nič gužve, kulturni vozniki, enakomerna hitrost. Ko sem prišel čez mejo je že čakala kolona dolga okol 8 - 10 km, ki se je vila vse od hribov zgoraj do avtoceste. Vzrok neznan, povprečna hitrost je bila okol 5 - 10 kmh in za teh 10 km sem porabil skoraj eno uro. Na avtocesti pa standard, na voznem pasu kamioni na 100m (na istrskem ipsilonu ne vem če sem sp0loh kakšnega videl), na prehitevalnem pa samomorilci. Takoj sem vedel ,da sem doma.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Slednje je posledica neučinkovite policije. Slednja ni namenjena varnosti v prometu, ker če bi bila, bi na cesti videli par patrulj, od avtomobilske, do par motorističnih. Že njihova prisotnost bi imela velik psihološki učinek, še posebej na divjake, ki so brez prisotnosti policije seveda neprimerno bolj pogumni, ko zagledajo policaja, se pa userjejo v gate.

Ogo

Ja in ko bi se to zgodilo bi tu zgoraj pisali da smo policijska drzava.

Evo za primorsko AC. Koprska prometna ima poleti (oz. ko se motoristi lahko vozijo) le eno patruljo v vozilu. to pomeni da so modro-beli zaradi zavarovanja prometnih. Provida gre na cesto nekje na 14 dni... Pozimi je vec na cesti ker je vec patrulj v avtomobilih. PPP grič pokriva cel ring in vse AC do mej PU, regionalke in skoraj vse prometne s poskodbami v LJ (oz vse hujse telesne in smrti + lahke telesne ce so frej). Policajev je premalo. ko jih bo vec se bo pa dalo razkosje zganjat s preventivnimi voznjami po AC.

Se pa strinjam da modro-bela vozila precej umirijo promet. Samo... potem se zgodi da ti pomocnik pise za vozit octavio z 90KM. In ko pade mimo ML z ene 160...ti pritisnes gas do podna in avto gre iz 130kmh na 140... aja ML-a vmes ne vidis vec. Za take kot jih je opisal dizzy je resitev le ena -> 1m debel armiranobetonski zid. pa naj not zapelje, slovenske novice bodo z naslovom "mlado zivljenje ugasnilo pri izvozu slovesnka bistrica", slovenske ceste pa bodo resene enega norca vec.

Pa nikomur ne privoscim smrti, samo mam obcutek da ene samo to ustavi.

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
Jaz sem se tudi včeraj zvečer vračal iz Portoroža.
Lepo skuliran sem se vsedel v avto, po pol ure pa sem bil že ves znerviran.
Folk se rine, cikcaka, vse seveda brez žmigavcev.
In seveda vsi brez izjeme Slovenci, čeprav je bilo kar nekaj tujcev na cesti.

lp

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:

Dejstvo je da je kultura v Sloveniji na psu, enako vozniška kultura, pravila, kaj so že to, "morala", nekaj kar bi neka ženska "mogla" in ne nekaj kar vrednoti, itn...
bonk.gif

res lep pameten govor, ampak po klasični definicji to velja za vse druge, samo za sebe ne, ko se greš recimo ti "šolanje raje"
smirk-1.gif

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Eni smo imeli pa srečo in v koloni od Logatca do Brezovice vozili vzporedno s Porsche panamero...kakšen zvok, pa pogled od zadaj in spredaj..nice.
Je pa res, da so taki dnevi katastrofa, vsi bi radi bili v 1 uri v Ljubljani, čeprav so cel dan užival na soncu in točno vedo, da poleg njih še nekaj tisoč ostalih ljudi. Pol se pa začne dolge luči, meglenke, odstavni pasovi...eni smo pa brez strehe užival pri 17C in se smejal vsem ostalim...no gospod v Porscheju je tud lepo mirno čakal na prehitevalnem pasu, čeprav bi lahko poletel mimo kolone..svaka mu čast

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-386
113
rabiš jajca, da letiš mimo kolone po odstavnem. nikol ne veš, kdaj te bo kakšen stisnil ob količke. jest se ne bi upal letet mimo...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kaj je treba z obale štartat prej? Morda kasneje?

Predvidevam da je največja gužva nekje od 17 - 20 ure ali kako?

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Prej je bilo popolnoma znosno, mi smo štartali iz Izole nekaj po 14 oz. bližje 15 uri, se ustavili v Postojni, takrat je bilo povsem znosno, brez kolon, brez zastojev na gradbiščih. Opažam pa tudi sam, da je hitrost padla precej pod 130 km/h, pravzaprav je bližje 110, tudi ob normalnem prometu. S 140 se počutiš že kot pravi dirkač, seveda pa se vedno najdejo ekstremi, ki pa se jim ob normalni pretočnosti vsaj lahko umakneš. Najbolj pa tudi meni grejo na k... taki, ki ti ob polnih obeh pasovih, blendajo na prehitevalnem pasu kot da 3 kilometre pred tabo ni nikogar.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Dizzy, kakšno kamero v avto, snemat in objavit nekje na netu. To bo šola za te voznike, pa še nasmejali se bomo vsi.

O tem sem že jaz premišljeval... pa ne le za AC... tudi za vse osebke, ki vsakodnevno vozijo čez rdečo... AvtoTube.si

Tudi izven AC je polno pacientov.
Posebna kategorija so vozniki, ki ne nakažejo izstop iz krožišča in zato vstopajoči tolko dlje čakajo.
Tele sem se odločil opozarjati s hupo (razen ponoči).

Druga kategorija: model parkira AX-a ("moj ego je večji od mojega avta" ???) na robnik po dolgem tako, da zasede dva prostora.

Ne vem, lahko bi začeli talati na take listke z napisom:

Čestitamo!
Postali ste kandidat za največjega loleka za volanom v Sloveniji.
Poteku tekmovanja lahko sledite na spletni strani www.lolek.si vaša številka tekmovalca je 12345.

LP,
vodstvo tekmovanja

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Ko si ravno omenil parkiranje... Kaj narediti s takim pacientom (v tem primeru pacientko; starejso gospo). Dovoz do nase hise in do ulice visje. Mama parkira avto, gre na obisk k nekomu cez cesto v blok (morm omeniti, da so pri bloku parkirisca?), avto pa pusti takole. Niti vseh stirih smernikov ni imela. Tole se ni zgodilo prvic. Zal nisem imel casa, da bi jo cakal spodaj in ji povedal svoje. Redarja je pa po mojem tudi nesmiselno klicati, ker, preden se bo primajal do tja, bo mama ze odsla..

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
če ti blokira dovoz lepo počasi nabašeš avto v vrata in potisneš s svojo limuzino na cesto ali kam pač, da te ne ovira več

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne ovira prometa (komot se lahko mimo zapelješ) niti ne zaseda dveh parkirnih prostorov (v bistvu niti enega
wink-1.gif
)
Sicer je narobe, a ne tak, ko en polkilometersko kolono za sabo naredi.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
prvo napopaš gor list, kjer ji obrazložiš situacijo in da naslednjič naj prinese pumpo zraven. ponavadi pomaga. v res redkih primerih ko pa ne pomaga, pa spustiš gumo. 100% pomaga

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Ko smo glih pri pacientih na avtocesti. Danes mi je nekdo skoraj od Munchna proti Salzburgu vozil za ritjo, mi blendal, me prehiteval in dajal vse 4 žmigovce and so on... zato ker mi je zadaj crknila desna žarnica. Itak mi je utripalo na armaturki, zakaj mi je pol on mogu za ritjo vozit in mi eno uro blendat?! Nisem se ga mogel otresti, pa če sem vozil 200, ali pa 120.
uf-1.gif

No in potem se na Schwarzbachu (a kva je že tam... meja D-A) ustavim da pogledam kaj je z lučjo. Tipo naredi ene dva prekrška da se pripelje do mene, in mi pove da mi ne dela luč.
Sej je lepo od njega, da hoče pomagat! Sam tole je blo pa preveč!
smirk-1.gif