Predragi Žlender, MNZ, varuhi pravice,...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
.... in starši teh otrok.
stupid-1.gif

Sem že veliko doživel, ampak danes je šlo čez rob po dolgem času. Seveda spet preklel vsegaboga, ker še nisem nabavil kamerece, ker posnetek bi bil fenomenalen. Pripeljem okoli ovinka in avto dobesedno celoten na moji strani. Čisti zakon. Sicer ni bil 5m pred mano, ampak je bilo 50-100m. Mislem, men nč jasno. Pa da bi tale mulc smrkav vsaj kaj odvil al pa kaj, ma jebe se njemu pa še dvem osebam v avtu. Obrnu češko puhalo in za njim. Ga ustavim in lepo povem, da bi bilo res RES priporočljivo, da vozi po svoji strani. Zarad takega kretena bom jaz 1x naredu totalko. KDO pri milji volji mi bo verjel, da sem se umikal enemu smrkavmu gospodu v Yarisu. FAKING NOBEDEN. In potem mulc prbije. Ja sej tukaj se itak vsi vozjo po levi. A bejž, a res, ja potem bo pa najbolj da se še ti, ane, in jaz, vsaj ne bova imela problema pri srečevanju. Pa [censored] mater kva vam ni jasn mladina. 1x sm že navil v enga, ker je sekal pa sekal pa me je vidu da grem nasprot. S tem da je bil starejši gospod.
confused-1.gif
I DONT GET IT ANYMORE.

Nadaljujem pot proti morju in si tokrat s češkim puhalom privoščim vožnjo 130+. Ne mi zdej nabijat da sem se vozil preko omejitve in da mi je prav
crazy1.gif
VEM da sem se. Tudi se nisem limal na rit, ker nisem [censored]. Ravno tako nisem blendal že pol kilometra prej. Že dosti prej spustil gas in se lepo približeval vozilu (hranim na bencinu in zavorah) Hvala za prihranjene pridige.
Mislem pa ne se hecat, katastrofa. Klapa kampira tam na prehitevalnem in ne jebe scene. Verjetno si misli saj se peljem 130-140. Ja so facking what. Sprav se mi ke na vozni pas, ker ga maš pol kilometra v naprej frej pol pa čaraj kar ti paše. Brezveze.....

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Pred mano, začuda do Kopra in nazaj, ni nobeden skočil ven. Sicer pa sej sm mel skoz oči na pecljih, ker sem tega navajen od prejšnjega avtomobila. Počaka ta hudič do zadnjih 50m pol pa ven navije. Tega tudi ne bom nikol štekal, ker to se men še ni zgodilo v enem letu odkar kruzam 100-120. Sam očitno je težko v vzratno ogledalo pogledat in sledit kaj se dogaja za tvojo ritjo.
Haaaaa jebela, mislim, da malo pred Sežano je bil en roverboy, ko je tut kampiral in po enem kilmetru sem se naveličal vozit za njim in začnem blendat. Nič, njetne, nula, zero, nothing, eeehhhh.....
bonk.gif

Ma dio porko, jutri bom ob naročilu ploščic močno premislu al bom vzel še kamerco al ne. Sicer potem bo itak Murphy in ne bom srečal nobenga.
Ma vsaj kolega mal več sreče.
grin1.gif

Le glejte da se ne ujamete
wink-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sem točno v tej koloni bil tudi jaz. Od Brezovce do Loga prva, nula, prva, nula... 200m pred cestninsko pa na odstavnem pasu trije opraskani avti pa en policaj. Oba pasova neovirana.

Preklete zijale!!! Zarad zijal sem moral stati v koloni 3/4 ure. Pa itak je tam omejitev že 80. Očitno je treba znižat hitrost na 20 in pogledat, ali imajo avti eno prasko al sta dve.
10.gif

Da ne govorim o padalcih po odstavnem pasu.
10.gif

Pa kar nekaj časa očitno že ni bilo reklame po TV, ko je ena punca ranjena v Twingu in kaže kako se umikat. V koloni so bili avti razmetani levo, desno, preko odstavnega, vmes motoristi...
bonk.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Očitno je sedaj za vožnjo aktiviran tudi odstavni pas.
smile-1.gif

Prav smešno, vsem bi krona padla iz glave, če bi se prestavili iz prehitevalnega na vozni pas.
En dober primer je vrhniški klanec, kjer se morajo prav vsi, ki premorejo 4 kolesa in enega osla spravit na prehitevalnega, pa tudi, če jim bodo tisti mlinčki pod havbami pregoreli. Prav zanimivo, ko jih gledaš, kako se po ravnem nekaj duvajo, potem pa se moraš v klancu zadovoljiti z veliko varnostno razdaljo, da se lahko prilagajaš tovrstnemu "stilu vožnje" brez da bi zavrl. Na koncu klanca pa se včasih zgodi, da blagovoljijo zapustit prehitevalni pas (potem, ko so dosegli hitrost 90-100).

Kar se tiče voznikov po nasprotni strani. V najboljšem primeru boš ob nesreči ostal živ. Kazen seveda plačaš sam, popravilo pa tudi, ker bo vsak seveda odpeljal, ne glede na to, kaj se bo s tabo zgodilo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Jaooo model si si pa uzeu lufta za 5 šleperjev
bonk.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Tako kot jaz zadnjič. Se peljem iz Ljubljane v Celje. Vožnja je še kar dobro potekala. Kaj več kot 200 se res nisem mogel peljati, ampak OK. Proti Celju se zmanjšam hitrost na 130 km/h in vžgem desni žmigavc, da bom šel iz avtoceste. Pa mi od zadaj začne hupati ena baba, pač si mislim, baba pač. Takoj, ko hočem na odstavni pas zavit (takoj, ko je zarisan), pa slišim cviljenje gum in vidim enega hondaša od zadaj kako žlajfa. Jaz v tisti sili zavijem nazaj na vozni pas. Sam sem si mislil, da hoče v Celje iti, pa ni bilo tako. Meni pa ogledalo sklatil
10.gif
Ko bi tega bedaka dobil, bi ga na mestu ubil oz. se bo tak prej ko slej sam ubil.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Na LJ obvoznici sem enkrat doživel, da je bila kolona...in to fajn...šibneta dva mimo po odstavnem pasu in čez 500m jih hakla policija..si mislim super..končno nekaj pametnega, potem pa slišim babo, kako se krega, češ da je šla iz šihta, doma pa jo čaka pokavec ki je prišel iz šole in mora kuhat...ter da nima denarja zdaj tega plačevat...ni čudno, da se toliko škifom odpela pa niso čisto normalni čez par let
wink-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
ja sej kot da je to prvič... znanec je par let nazaj zaradi prehitevanja po odstavnem razsul čist lepo S2000, pač pas le ni bil frej.... slaba, slaba :\

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
To je stalnica ob petkih, ko so vikend šoferji na cestah. Moraš pazit kje te prehitevajo, ali po prehitevalnem, ali pa kar po odstavnem.

Drugače pa mi je zanimivo gledat živčen folk na cestah. Tok vozil v principu turbulenten - se zaleti, nato pa vsi žlajfajo ko mutavi, namesto, da bi prilagodili hitrost in pač umirjeno vozili, kot se v takih kolonah da vozit. In seveda posledica turbulentnega toka vozil je, da vse vsake tolko razsujejo zaradi nepravilne varnostne razdalje in potem je štala, ker se vse ustavi za dve ure, da une iz neumnosti stolčene spraskajo s cestišča. Čista jeba.

Ogo

Nazadnje urejeno:

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Hočeš rečt, da je fant na polno prehiteval po odstavnem.
shocked-1.gif
Ja, in to tam ko je izvoz, pa se potem kar naprej peljal, tam ko je pospeševalni pas.
stupid-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sem že isto doživel.
jezen.gif

Da bi se takrat na AC vključeval nekdo, to bi počlo.

Če že, bi blo fajn da bi bil kak kombi al pa tovornjak. Tistga twingota po moje ne bi več našli.
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Zadnje tri tedne se dnevno vozim na relaciji izvoz bežigrad - vič in obratno. In vsak dan naletim na vsaj dva pacienta ki 90 na uro vozita po prehitevalnem. in to so tujci in slovenci, ni nekega pravila. In ja priznam, zacel sem prehitevat po desni, ker mi po kilometru enostavno dojadi in grem mimo. In potem vedno gledam v vzvratno če bo človek šel na vozni pas, če je dojel da sem ga po desni prehitel in večina hladnokrvo pelje naprej po prehitevalnem....

eh...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Dons na gorenjski avtocesti proti LJ......tmn audi A4 1,9tdi LJ-SN-275 domžalski grb! Prleti ene 180 mim mene začne na pouno žlajfat pa enmu na voznga na 120 direkt za rit pa se za njim minuto tko guzit......pol po športno k u filmih se izza njegove riti izstrelit pa s5 5 avtou prehitet pa na pouhno žlajfat pa se s5 enmu prpopat na rit na voznem pa mu čist za ritjo vozt.......in to od Lesc do Ljubljane konstantno delu tko da sm ga prou slediu na varni razdalji in študiru kaj mu dogaja!
13.gif

Tko da če kdo pozna tega kretena nj mu svetuje da se neha drogirat!

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Sploh nevem zakaj Slovenija rabi avtoceste, ker vsi vozijo po prihitevalnem
bonk.gif

Pa Slovenskim avtomobilom lahko nehajo vgrajevat žmigovce, ker itak noben ne ve zakaj jih ima
uf-1.gif

Tolerance ni nobene več! Vsi vozijo, kot, da so sami na cesti!

Jest sem se zdej navadil, da vozim okrog 120 km/h pa gledam komedijo okrog sebe. Živce pa izklopim!
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Zadnje tri tedne se dnevno vozim na relaciji izvoz bežigrad - vič in obratno. In vsak dan naletim na vsaj dva pacienta ki 90 na uro vozita po prehitevalnem. in to so tujci in slovenci, ni nekega pravila. In ja priznam, zacel sem prehitevat po desni, ker mi po kilometru enostavno dojadi in grem mimo. In potem vedno gledam v vzvratno če bo človek šel na vozni pas, če je dojel da sem ga po desni prehitel in večina hladnokrvo pelje naprej po prehitevalnem....

eh...

Od bežigrda do Viča je obvoznica...koliko voznih pasov ima obvosznica in kakšna je omejitev?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

eh...

Od bežigrda do Viča je obvoznica...koliko voznih pasov ima obvosznica in kakšna je omejitev?

če se že delaš pametnega potem napiš, da je cesta rezervirana za motorna vozila, kjer je hitrost omejena na 100km/h, ker obvoznica ni enak izraz, in če se pelješ od bežigrada proti viču po drugi strani, potem se več kot 2/3 poti voziš po avtocesti, ki je pravtako obvoznica

in tudi po zahodni strani je kar nekaj poti AC in sicer od tam, kjer se priključi na gorenjski krak AC do razcepa za južni del obvoznice in primorskega kraka AC