predlog "odpustkov"

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj

tudi 18 točk iz različnih prekrškov v roku TREH let ni tak problem! sploh če delaš 30.000 km na leto ali več.

To je pa tako LOL, da ni večjega.

A ni čudno, da jaz v 10 letih nisem niti 1 kazni dobil? Pa delam cca 15-20000 km letno.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Veš kdo preverja 30 km/h u Portorožu.......policaji.....poslušam po radju ki napovejo radarje...ma neprestano kasirajo tam.

In tudi tistega belega fokusa parkirajo na parkir plac med druge avte in lepo pelješ mimo in je potem štala.

za 48 na uro je prijatelj plačal 250(125 polovička)evrov in fasal 3 kazenske točke

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Itaq po liniiji najmanjšega odpora.......samo da je 48 uro je šel torej 50+....zakaj v coni 30 vozil 50?

mamtra

Zelenc'
18. maj 2010
1
0
1
Sistem odpustkov pravilno zastavljen nebi bil slab. Prednost vidim v tem da bi bili potem "prislijeni" tisti, ki zberejo 18 točk, voziti čimbolj po pravilih. Bi pa morali biti nekateri kriteriji za dobiti odpustek. Recimo to da ni kandidat tisti ki je dobil najvišjo kazen v neki kategoriji itd.
Imam izpit že 5 let in nimam kazenske točke, torej se jih ne dobi tako enostavno =). Razumem pa da lahko res delaš neke minorne prekrške in si v 3 letih in 60.000 km nabereš točk. Dvomim pa da bodo "strokovnjaki" naše države zakon naredili dovolj dobro da bo zadostil kmečki logiki =).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Ne gre za to, damene bi kaznovali. Prvo me morejo dobit, torej morem narest prekrsek. V zadnjih dveh letih sem bil spuscen dvakrat - enkrat uporaba telefona in drugic 90 na uro kjer jebila omejitev 80. Ne bos verjel - za take stvari je bil marsikdo spuscen.

Ti vedno pozabljas, da ljudje nocejo v zapor in nocejo izgubiti sluzbe. Tisti ki mu je zato vseeno je ze itak na socialni. Tisti ki pa mu ni, pa bo, kobo izgubil izpit, pod griznjo zapora raje uporabljal kolo, taksi ali avtobus, ker nebo zelel v zapor.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
v principu mi je tvoje videnje policije všeč. sam kle..kle si ga pa pihnu.

če ti plavi vzame vozniško in te kasneje dobijo brez izpita in te zaprejo..kaj so anredili. strošek državi z arestom, pa izpad davkov zarad izgube službe. mislim, dejstvo je, d avse to drži. sam kaj pa naj naredijo. ti dajo čuka, da se voziš s taksijem..recimo.

al bi bilo bolje, da v arestu delaš 12 ur na dan, da prneseš dvake not za anslednjig 6 mesecev k boš na zavodu. pa vmes da te ponoč guzi en s 23-ko v šupak, da ti an kraj pameti ne pade bit breme državi an ta način.

al kaj bi ti anredil.

btw
majka je bila juga, ko so take povratnike lamal, da s eje kadilo

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
softi: v jugi so tud vsi vozili pjani;) jih dost poznam k so mel voznisko postemplano od gor do dol s prepovedjo voznje:)

appollo8: to da si stanovski kolega ni nc pomagal pri odpustku?

ja ja se enkrat jih je dosti pametnih ki se cudijo kako lahko fases tocke da si nesposobn da se njemu pa to v 20 letih se ni naredl. pol pa v roku 1 leta ob izpit...zato pa odpustki. recimo če v roku 5 let nimaš odpustka ga spet lahk dobiš...

povratniki so pa in divjaki in pjančki. samo pjančkov več ulovijo ker vejo točno kje jih ujeti pa še med preverjenjem vidijo da je že napihal in mu pihanje ne uide;) divjak pa ali nabaše na radar ali pa ne... da o nestrpnih voznikih sploh ne govorim...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
verjetno je pomagalo, hocem samo poudarit da za take prekrske ne rabis bit kolega za odpustek.

Pa kolikokrat se je kakega od gostilne do doma spremljalo, ker si tocno vedel da je sicer neproblematicen. Ko se pa enkrat folk zacne preseravat... Ni problem da se nekomu pogleda skozi prste da gre tiste 3km do doma. Problem je, ko tak frajer zacne okrog govorit da on itak lahko tudi pijan vozi, ker je takrat se boljsi... In pol dobi po grbi. Ker naslednjic se hoce peljat 10 km

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Veš kdo preverja 30 km/h u Portorožu.......policaji.....poslušam po radju ki napovejo radarje...ma neprestano kasirajo tam.

In tudi tistega belega fokusa parkirajo na parkir plac med druge avte in lepo pelješ mimo in je potem štala.

za 48 na uro je prijatelj plačal 250(125 polovička)evrov in fasal 3 kazenske točke

za 48 na uro bi jaz pred kakim mesecem eno žensko dobil na havbo. kura mi je izza nepreglednega kombija skočila na cesto, direkt pred avto. k sreči sem imel na speed limiterju 36km/h in sem se ustavil pol metra pred njo. tako da cone 30 so ponekod kar pravilno postavljene.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men je najvecji mimosun tega sistema to, da je ogromno pijanih povratnikov, ki so imeli ensreče, so bili polomljeni ali čudežno ne, so vaščani in bi jih lahko polovili, pa jih ne, ker so..pomembni kao

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
ma problem je ne samo pjani povratniki ampak meni so večji problem še uni divjaki v raznih BMW AUDI ki so jako pomembni in si lahko dovolijo vse (Ali pa v CLIO-tu znamka nima veze)... in delajo pizdarije izsiljujejo miličarji se jih pa ne upajo tikat...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.687
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik sass pravi:[/I]
tako da cone 30 so ponekod kar pravilno postavljene.

poudarek je na "ponekod" - žal je pri nas tako, da so omejitve "ponekod" pravilno in smiselno postavljene, "ponekod" tudi policisti dojamejo, da za nesrečo ni kriva samo neprilagojena hitrost - ampak kot rečeno "ponekod"
crazy1.gif

mimogrede: tudi jaz nisem za odpustke, prej sem za to da pike štejejo 2 leti (kot ob uvedbi zakona) - in da se ponovno premislijo pike za določene prekrške (zdrs iz ceste zaradi poledice ipd.)

pa še to: moji letni - over 50.000 km (že 11 leto zapored) - konto: 3 pike (leto dni stare) za 169 na AC (zadnja prometna (moja krivda - 10 let nazaj - nalet - vožnja v koloni "stop and go" (30 minut) - in trenutek nepazljivosti - pa sem že naslonil (ker je vozil stari ata staro mamo v shopping sta kuj policijo klicala - posledično sem dobil kazen za premajhno varnostno razdaljo
stupid-1.gif
)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
se strinjam..sam takim..takim pomaga sam goli otok..nben odvzem, pomilostitev..dob..goli otok.

sem že reku.. na črnem kalu bi na roke tolkl kamen in s karjolam vozil do kopra, kjer bi nasipal naš prvi umetni otok.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz sem proti

kazni morajo biti..amoak za spametovanje, ne za proračun. posledično to pomeni ne spreminjanje zakona, ampak način izvajanja zakona

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
zakaj u božjo tetko pa bi prekoračil omejitev za 50 km/h ?
itak boš nekje potem čakal v koloni ali pa pred semaforjem, ali pa bo pred tabo nekje konvoj retardov, ki vozijo -20 % za ziher
voziš lepo + 10% pa te tudi policaji ne bodo matrali. tam ko pa je 30 ali manj pa pač tisti km voziš po reglcih. v domačih rovtah pa te načeloma ne bo noben matral razen če ne srečaš sebi podobnega, ki misli da je cesta njegova....

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.687
113
še v SLO - ampak komaj
upam, da ne bom izpadel synthman 2
wink-1.gif

višanje in "strogo" kaznovanje ne vodi neposredno v bolj varen promet - se je treba zadeve lotiti drugje - in sicer v vzgoji, ki posledično vodi v drugačno razmišljanje (po sistemu kar se Janezek nauči to je Janezek ve) - in ti "vzgojo" je treba izvajati od začetka - doma (v družini), vrtcu, šoli, mediji itd - predvsem pa doma (ne gre da ta mali sliši fotra, kak ga je uni glupi k... od policaji po krivem opalil - in to samo za to ker je spil 4 pire - a unemu plavemu ni jasno, da 4 piri niso nič ... )

vzgoji z roko v roki pa morajo (žal) iti tudi represivni ukrepi - samo ti morajo biti smiselni in tudi tisti, ki jih izvajajo (tako policija kot tudi sodišča (no tudi redarji)) morajo biti ustrezno usposobljeni (in biti predvsem ljudje)