A prej pa niso vedli, da je za takšno vožnjo predvidena kazen 200+€ ????Citat:
Uporabnik sass pravi:
ne, poznam jih pa kar nekaj, ki so zaradi prehitre vožnje fasali kazni po 200+ EUR in rekli, da zdaj pa ni več heca in bo treba bolj po omejitvah vozit
Ups, sm tist NE spregledal. Tudi jest nobenga tacga ne poznam. Ja, tud jest opažam, da se pije, divja... manj kot včasih, to pa pripisujem mnogim faktorjem, no saj si jih nekaj naštel, še najmanj pa višjim kaznim, ki so že zdavnaj presegle tist prag, da ljudje ne kršijo predpisov, ker so kazni prenizke. Čeprav pa policijske statistike ne kažejo, da bi bilo vsako leto manj prekrškov.Citat:
Uporabnik sass pravi:
zakaj zgrešil v odgovoru? vprašanje je bilo, če pozna koga ... ... .., in moj odgovor je bil NE.
in dejansko je razlika, opažam pri mojih prijateljih in znancih, če je bila včasih praksa, da se ga je v soboto pilo in potem vozilo avto domov, zdaj vedno večkrat prakticiramo, da stisti ki vozi, ne pije (ali v celi noči spije pivo ali dve). kar je seveda posledica vedno višjih kazni, pa tudi izobraževanja (medijska gonja proti mačku in nieghellu, opozarjanje na posledice, ...)
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
na radiju sem zasledil da naj bi minister za pravosodje podal predlog (spremembe) zakona _ZVCP tako, da naj bi tisti, ki je presegel 18 pik (in mu sledi odvzem) imel možnost odpustka. da naj bi sodišče pustilo izpit, pogojno za 1 leto. (če bi v 1 letu spet naredil prekršek pa ode) tako da naj bi zmanjšali št odvzetih dovoljenj...se pravi bi vozniško izgubili res samo tisti ki so ornk problematični, in ki tudi 1 leto nebi mogli po predpisih voziti
kaj menite? meni je prav
Kaj pa je zate p.izdar.ija?Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Jst mislim, da si tisti, ki v dveh letih nabere 18 ali vec tock NE zasluzi vozniskega izpita in za varnost v cestnem prometu predstavlja resno groznjo.
Pomislite kolikokrat takih modelov NISO dobili pri zganjanju "pi.zda.rij"??
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Čeprav pa policijske statistike ne kažejo, da bi bilo vsako leto manj prekrškov.
Citat:
En moj kolega se sigurno že desetletja vsaj enkrat tedensko pelje pijan. Ni dobil nikoli še nobene pike. pa tud nesreče ni še nobene povzročil.
Kaj pa takrat, ko se mu bo treznemu zalomilo in bo povzročil nesrečo? Zakaj pa te možnosti ne omenjaš? A je kaj drugače?Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
En moj kolega se sigurno že desetletja vsaj enkrat tedensko pelje pijan. Ni dobil nikoli še nobene pike. pa tud nesreče ni še nobene povzročil.
lepo formulirano - poudarek na še ni povzročil - kaj pa takrat ko se mu bo pijanemu zalomil in bo povzročil prometno - takrat pa spet hudobni plavi in joj in sploh krivica?
Če ne povzroči nesreče je to povsem zadosten pokazatelj, da vozi dobro.Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
sorry - ne morem se vzdržati - a tud boljš vozi, ko si ga mal spije?
Citat:
Kaj pa je zate p.izdar.ija?Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Jst mislim, da si tisti, ki v dveh letih nabere 18 ali vec tock NE zasluzi vozniskega izpita in za varnost v cestnem prometu predstavlja resno groznjo.
Pomislite kolikokrat takih modelov NISO dobili pri zganjanju "pi.zda.rij"??
Jest pa mislim da ni tako. Maček je povzročil nesrečo z tremi mrtvimi, pa ni imel še nobene pike in dolgoletni vozniški staž Pa ogromno je še takih.
Nekdo pa nabere veliko pik, se vozi potem še brez izšpita, nesreče pa ne povzroči.
Po tvojeverjetno ta zadnji dela največ pizdarij ane, tist ki pa povzroči nesrečo... no temu pa izpit ostane.
še leta 2005 so policaji ugotovili 350 000 prekrškov, lani pa 470 000.Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Čeprav pa policijske statistike ne kažejo, da bi bilo vsako leto manj prekrškov.
katere statistike, vir?
in ne - nisem zagovornik visokih kazni