Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ker več ali manj se pijanci ponavljajo. brez izpita vozi vedno isti folk. Ni res, da vsakdo ki izgubi izpit potem vozi brez. Ampak tisti ki se, se bo vedno kadar bo brez. In pač take zapreš in je zadeva rešena.
Po pravic povedan, ne poznam nikogar, ki bi mu odvzeli izpit in se potem nebi vozil brez. Sicer ne tako pogosto kot prej, ampak kdaj pa zagotovo. Pa tudi dopuščam možnost, da kak se pa res ne pelje, ampak kdor ima jajca da je vozil pijan, prehitro... jih ima tud tolk da se pelje brez izpita. Tud jest sm se vozil brez, ko so mi ga odvzeli. Vozil pa nisem nič slabše in nič boljše kot prej ali kasneje, med to pavzo se noben ne nauči vozit, odvzem je namenjen edino drkanju folka in polnjenju blagajne, kajti če modela še enkrat dobijo brez izpita mu ponovno kasirajo, četudi vozi povsem varno in po predpisih (razen tega da je brez).
Ljudje imajo pač svoje obveznosti, avto pa v današnjih cajtih ni luksus ampak nuja.
In kaj bi ti dosegel s tem, da bi recimo naprimer mene zaprl, ker sm se peljal brez? Samo državi bi povzročil stroške, prvič v zaporu, drugič bi izgubil službo, od plače nebi plačeval davkov in na koncu pristal na socialni. Je to cilj države? Kdo bo plačeval davke, če bodo ljudje v zaporu? Bi se v zaporu naučil bolje vozit? LOL.
No in ko sem vozil brez, A sem komu povzročil kakšno škodo? Nisem, in ti bi me zaradi tega zaprl, medtem ko bi povzročitelji nesreč uživali na svobodi. Ja lahko bi povzročil nesrečo, z enako verjetnostjo kot bi jo lahko povzročil z knjižico v predalu. Zaradi prisotnosti/ odsotnosti enega papirja v predalu ni bilo moje znanje vozit popolnoma nič drugačna.
Pa povej kaj bi pa ti naredil da ostaneš danes brez izpita. hipotetično, vemo da se tebi to ne more narest. Boš šel k delodajalcu in rekel zdej ne morem več opravljat svojega dela in te bo odpustil, al boš tiho in delal naprej, sej ne more izvedeti? In če se boš peljal brez te bodo po tvojem predlogu strpali v zapor, pa boš spet brez službe? Vozit znaš pa tolk kot prej, sekakor pa bolje od tistega, ki je povzročil nesrečo pa mu izpit ostaja.
Ampak nisi angelček, 18 točk z malo smole hitro nabereš,. (je blo zgoraj opisano kako), sem prepričan da tud ti delaš prekrške, samo srečo si imel dosedaj, da te niso kaznovali in nabili točke.