predlog "odpustkov"

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
no no sej lih tak je en moj prjatu govoril kot ti ziggy: jst sm 20 let voznik pa tud 1 točke ne. kako so lahk taki retardiranci bla bla bla opice z veseljem je klicaril mičličnike k je vidu kako nesrečo.

no pa je imel parkrat smolo nabral točke in izgubil vozniško...

ZAREČENGA KRUHA SE NAJVEČ POJE!!!!

softi: evo za vse te tvoje grehe si lahk ob izpit v 3 letih če maš smolo... seveda najboljš da vrneš izpit avto itd ker si nevarn voznik...

ah ja...

No, vidiš, spet se izgovarjaš. Ne da "je imel smolo" ampak, da "je počel sranje na cesti" in dobil točke. Mogoče pa res tudi jaz dobim kako točko. Če se bom odločil delati sranje na cesti vzamem v zakup tudi to, da lahko dobim točke! In kriv si bom sam, ne pa policaji, smola, zračni tlak ali kakšna druga reč!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
ok maš prou je mal smešn sam ajde ne glej to kot pomilostitev.... to je samo pogojna obsodba. isto kt une pedofile k obtožjo na pogojno 5 let... evo tuki pa voznike. če bo v 1 letu kako točko fasu izgubi izpit. drgač pa tud po 1 letu bo še zmer meu X točk (recimo 17) še 3 leta.. .bolš kt da po 1/2 leta faše 0 točk

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.019
11.142
113
okej, kaj si fasal kaksno piko pa ti je danko stisnilo, zdaj pa sereš tu?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Za pijane voznike nobenih odpustkov in olajševalnih okoliščin. Drugo so manjši prekrški, ki skupaj nanesejo 18 pik. Zakaj se lahko nekateri držimo pravila nikoli pijan za volan, drugi pa ne?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
ok maš prou je mal smešn sam ajde ne glej to kot pomilostitev.... to je samo pogojna obsodba. isto kt une pedofile k obtožjo na pogojno 5 let... evo tuki pa voznike. če bo v 1 letu kako točko fasu izgubi izpit. drgač pa tud po 1 letu bo še zmer meu X točk (recimo 17) še 3 leta.. .bolš kt da po 1/2 leta faše 0 točk

pedofile bi jest pogojno umsrtil v roku ndaljšem od 4 ur po prijetju

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
jst pravim za vse enako!

vidš kak si pristranski;) evo en nikoli ne prekorači hitrost itd ampak se pa večkrat pelje s 0,3 v zraku (torej točke na točke) zakaj on izgubi izpit ti pa ki divjaš ne;))

za vse enako. in prekršek k en 30 preveč v umirjeni coni pelje je isto vrdn kt če edn 0,7 pihne ok?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ko smo pri hitrostih......Portorož....umirjeni promet in tistih prekletih 30 na uro.....ni panike....se peljem 30......ma kaj ki mi prav vsakič nekdo blenda zadaj da kaj se grem in naj peljem hitreje.....mahajo ko zmešane kure...imam pravi llightshow zadaj.

In kdo je bedak....na koncu jaz ki peljem po predpisih.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
kazamurnik ja kako je pa to možno če cel alter vozi po omejitvah in tko kot je treba? hmm

softi sej vem da nis vprašanje je blo retorično:) čeprav mislm da bi pedofilijo premagala možnost porok pri duhovnikih pa free kurbice povsod da bi se tisti s pounimi na kurbice spravl (alpa na napotnco;))

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa od kurbarije davk..pametno razmišljanje..sam nismo mi še zreli.

mamo gor na hribu eno gostilno k nikakor noče laufat kukr mora. k omenim, da bi imel..kultrurni program iz ukrajine, se pa vsi zgražajo

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Ko smo pri hitrostih......Portorož....umirjeni promet in tistih prekletih 30 na uro.....ni panike....se peljem 30......ma kaj ki mi prav vsakič nekdo blenda zadaj da kaj se grem in naj peljem hitreje.....mahajo ko zmešane kure...imam pravi llightshow zadaj.

Če mene vprašaš je bedak tisti, ki je postavil tako nizko omejitev, ki očitno ni smiselna, saj večina voznikov presodi, da se lahko brez ogrožanja ostalih udeležencev v prometu vozi hitreje (to je eden od temeljnih problemov v tej naši banana republiki, tisti ki, postavljajo omejitev, jo postavijo 10-20 nižje od realnega stanja, ker vedo, da če bodo postavili realno omejitev, se bo večina vseeno vozila še 10-20 km/h hitreje, to je začaran krog, izkoriščajo ga pa lopovski policaji).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
se strinjam. odvzem vozniške sili v nove prekrške. šus v glavo tega ne omogoča.
Se strinjam tudi jest, če bodo načelni in dali šus v glavo vsem, in za vse prekrške zaradi katerih lahko pride do prometne nesreče.
Torej vsako prekoračitev hitrosti, vsako izsiljevanje, gledanje otroka na zadnjem sedežu, telefoniranje med vožnjo.....

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Zdanjič sem se vozil po omejitvah hitrosti, pa sem mislil, da me bodo kar preskočili na cesti-se mi je eden prilimal na rit,pa trobil in blendal.Čez Dragomelj sem naredil kolono dolgo 30 živčnih voznikov.Pa sem vozil 55 in ne 50 kot je omejitev.Tako da toliko poštenih voznikov je samo na Alterju v besedi,na cesti je pa drugače...

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Zdanjič sem se vozil po omejitvah hitrosti, pa sem mislil, da me bodo kar preskočili na cesti-se mi je eden prilimal na rit,pa trobil in blendal.Čez Dragomelj sem naredil kolono dolgo 30 živčnih voznikov.Pa sem vozil 55 in ne 50 kot je omejitev.Tako da toliko poštenih voznikov je samo na Alterju v besedi,na cesti je pa drugače...

Sam v naselju vedno ruknem tempomat na 50km/h in mi dol visi za živčne voznike za mano. Pa naj me prehitijo, če se jim tako mudi. Za to sem se odločil, ko sem 3 leta nazaj priletel 78km/h na radar v naselju. Od takrat naprej se v naselju strogo držim omejitev in ker delam precej kilometrov, se mi je ukrep do sedaj že zelo izplačal:)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Evo, da prvo razcistimo: Asem angelcek? ne. A mi grejo omejitve 30km/h na organ? Zelo. Kdo preverja hitrost na takih odsekih? Redarji.

Ampak to je neumnost. Namreč če je preveč odvzetih izpitov, potem naj dvignejo mejo pri pikah na 24. Al pa začnimo pijane povratnike zapirat.

Ker več ali manj se pijanci ponavljajo. brez izpita vozi vedno isti folk. Ni res, da vsakdo ki izgubi izpit potem vozi brez. Ampak tisti ki se, se bo vedno kadar bo brez. In pač take zapreš in je zadeva rešena.

Glavni problem zakaj se ljudje vozijo brez izpitov je v policistih samih. Če bi se dosledno preverjalo veljavnost vsake vozniske, bi bilokar precej zasezenihvozil. V ljubljani sploh ni vec neke hude debate - ce si brezizpita in da so izpolnjeni pogoji iz 238a člena gre avto. Samo problem je ker jih sodisca stalno vracajo.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
...
zakaj nebi mogel en, ki je nabasal 18 točk imeti 1 leto pogojne kazni. če bo v 1 letu naredil prekršek bo izgubil izpit drugače mu ostane. bolje kot sedaj ko nabere 18, gre v AŠ in potem lahko spet dela prekrške... (ker ima 18 prostih) a ne? aja seveda ubit ga je treba...
saj tak sistem imaš recimo že zdaj. če ti uspe nabrati 15 (16, 17) točk, imaš do dve leti pogojne kazni, da ne narediš prekrška, sicer zgubiš izpit

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Ker več ali manj se pijanci ponavljajo. brez izpita vozi vedno isti folk. Ni res, da vsakdo ki izgubi izpit potem vozi brez. Ampak tisti ki se, se bo vedno kadar bo brez. In pač take zapreš in je zadeva rešena.
Po pravic povedan, ne poznam nikogar, ki bi mu odvzeli izpit in se potem nebi vozil brez. Sicer ne tako pogosto kot prej, ampak kdaj pa zagotovo. Pa tudi dopuščam možnost, da kak se pa res ne pelje, ampak kdor ima jajca da je vozil pijan, prehitro... jih ima tud tolk da se pelje brez izpita. Tud jest sm se vozil brez, ko so mi ga odvzeli. Vozil pa nisem nič slabše in nič boljše kot prej ali kasneje, med to pavzo se noben ne nauči vozit, odvzem je namenjen edino drkanju folka in polnjenju blagajne, kajti če modela še enkrat dobijo brez izpita mu ponovno kasirajo, četudi vozi povsem varno in po predpisih (razen tega da je brez).
Ljudje imajo pač svoje obveznosti, avto pa v današnjih cajtih ni luksus ampak nuja.

In kaj bi ti dosegel s tem, da bi recimo naprimer mene zaprl, ker sm se peljal brez? Samo državi bi povzročil stroške, prvič v zaporu, drugič bi izgubil službo, od plače nebi plačeval davkov in na koncu pristal na socialni. Je to cilj države? Kdo bo plačeval davke, če bodo ljudje v zaporu? Bi se v zaporu naučil bolje vozit? LOL.
No in ko sem vozil brez, A sem komu povzročil kakšno škodo? Nisem, in ti bi me zaradi tega zaprl, medtem ko bi povzročitelji nesreč uživali na svobodi. Ja lahko bi povzročil nesrečo, z enako verjetnostjo kot bi jo lahko povzročil z knjižico v predalu. Zaradi prisotnosti/ odsotnosti enega papirja v predalu ni bilo moje znanje vozit popolnoma nič drugačna.

Pa povej kaj bi pa ti naredil da ostaneš danes brez izpita. hipotetično, vemo da se tebi to ne more narest. Boš šel k delodajalcu in rekel zdej ne morem več opravljat svojega dela in te bo odpustil, al boš tiho in delal naprej, sej ne more izvedeti? In če se boš peljal brez te bodo po tvojem predlogu strpali v zapor, pa boš spet brez službe? Vozit znaš pa tolk kot prej, sekakor pa bolje od tistega, ki je povzročil nesrečo pa mu izpit ostaja.

Ampak nisi angelček, 18 točk z malo smole hitro nabereš,. (je blo zgoraj opisano kako), sem prepričan da tud ti delaš prekrške, samo srečo si imel dosedaj, da te niso kaznovali in nabili točke.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:

Kaj se sekiras ? Bebckom bodo prej sle zarnice, to je pa tudi vse. Ne vem zakaj bi bil ti bedak - ce je omejitev 30, je 30, ce je 90, je 90, ce je 130, je 130 ... tako pac je. Eni imajo kar naprej "probleme" s policaji in stalno javkajo in pisarijo bedarije, eni pa nimajo problemov nikoli, se ustavijo jih redko.