predlog "odpustkov"

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
najbolje da se vsem poberejo izpiti, avtomobili, pustijo se samo radirko in podobnim ki ne delajo napak. popolnoma brez pomena da bi morda delali kaj na vzgoji, preventivi treba kaznovat do konca. vse. brez milosti. 5km/h preveæ: strel v glavo! 0.1 promil strel v glavo.

Prihrani mi cinizem in odgovori na vprasanje: kaksne bedarije zganjas ti na cesti, da vsako leto trikrat letis v jarek in za to kasiras kazenske tocke ? (to sicer pomeni, da zletis ven se bistveno vec krat; vsakic pac ne pridejo policaji in delijo nagrad)

Pa se novo vprasanje, ki se navezuje na to, kar si dodatno napisal (citat zgoraj): kaksno vzgojo in preventivo (razen da te zaprejo ali dajo na ketno in fizicno ne bos vec mogel do avta) bi potreboval ti, da ne bos vec delal takih bedarij, da vsako leto pristranes trikrat dol s ceste ?

confused-1.gif

Ne vem kako je mozno, da se kup nenavadnih prigod v prometu dogaja samo takim, kot sta vidva s sintetikom - bolj kot sprasujem znance ali se morda to komu od njih redno dogaja, toliko manj mi je to razumljivo.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Ti jaz povem! Cesta se zmakne izpod koles, pivo se ti nevede zlije v goltanec, gas sam zleze pregloboko. Jep, moderna tehnika v avtih je včasih prav neverjetna
grims-1.gif

igor1975

Zelenc'
17. maj 2010
3
0
1
Ker se tiče pijanih voznikov je kar prau, da se jih kaznuje in se jim pobere use!!! So med nimi očetje, ki imajo otroke in ne mislijo na to , da bi koga povozili ali ubili.
Menim pa, da višje kazni nebojo spremenile nič razen državne blagajne to bi morali maladini že od malega ucepit v glavo!

igor1975

Zelenc'
17. maj 2010
3
0
1
Radirko: 100 točk zate, da AKOHOLIKU postaviš taka vprašanja pa kaj ti ALKOHOLIK vzdevek nič ne pove preveč alkota vsak dan!!!!

Zame osebno bi taki ljudje morali ostati brez ispita za veedno ker so ne odgovorni do sebe in drugih!
Vedno iščejo krivdo v drugih!

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
se strinjam z vsemi vami

najbolje da se vsem poberejo izpiti, avtomobili, pustijo se samo radirko in podobnim ki ne delajo napak. popolnoma brez pomena da bi morda delali kaj na vzgoji, preventivi treba kaznovat do konca. vse. brez milosti. 5km/h preveæ: strel v glavo! 0.1 promil strel v glavo.

Zakaj bi delali na vzgoji, če se pa to itak lahko vsakemu zgodi?
Po tem, kar ti pišeš vsak posameznik sploh nima kaj dosti vpliva na to, kako bo vozil. Vse je ena loterija in to, da ostaneš brez izpita naj bi se lahko zgodilo vsakomur izmed nas.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
igor in radirko: za spremembo od vaju jaz gledam bolj trezno na vse skupaj. ni mi vseeno da se dela samo na polnjenju proračuna, pa čeprav mene ne udarja (ne moreš verjeti, ne pijem, vozim po predpisih itd itd. ne letim s ceste vsak dan...) vendar ne želim da se varnost v prometu "ustvarja" s vedno strožjim kaznovannjem, kar vsi, ki imajo par točk v glavi vedo da ni uspešno. preventiva, izobraževanje... en predlog sem že napisal. pa seveda tega noben ne bo podprl, ker imate čisto slovensko logiko "nej sosedu krava crkne".
močno upam da ne bosta jokala okoli, ko bosta nabasala 18 točk in ostala brez izpita (ne ispita igor, to bi pa ja lahko vedel ali je problem s kakšnimi substancami).

zanimivo da eni bi zapirali samo posamezno skupino kršiteljev. jaz bi zaprl vse. od pjančkov do divjakov, tistih ki šarijo po gsm, gledajo otroka zadaj... tudi vaju dva, ki zagotovo ne vozita vedno po predpisih...

ja zajbel loterija je. trenutno te še niso dovoljkrat ustavili oz ti odkrili nepravilnosti. ko ti bodo boš pa brez izpita ostal. taki, ki pametujejo kako se to ne more narediti, ponavadi najprej ostanejo brez...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
igor in radirko: za spremembo od vaju jaz gledam bolj trezno na vse skupaj.

Po cem pa sklepas, da jaz ne gledam trezno na situacijo ?

Vprasal sem te kaj pocnes, da letis vsaj trikrat na leto s ceste (zdaj ze tretjic), se vedno cakam na odgovor.

Vprasal sem tudi kaj bi bilo potrebno, da se ti to ne bi vec dogajalo (zdaj ze drugic) in se vedno cakam na odgovor.

Napisal sem, da vem za tocno dva primera, da je kdo letel s ceste, obakrat je bilo zaradi objestnosti. Ce bi oba dobila kazenske tocke, bi bila daaaaaaleeeeeec od skupnih 18 in se vedno ne bi potrebovala nobenih dodatnih "odpustkov".

Zakaj to sprasujem ? Ker ne vidim razloga kako bi "odpustki" koga od tistih, ki pride do 18 tock, spametovali, ce ga ze tiste kazni, s katerimi je prilezel do maksimalno 17, niso. Da je prisel do 17, je imel vrh glave "odpustkov" (jaz sem sicer za nizje tolerance do takih -> kazen v sorazmerju s premozenjem, v primeru placilne nesposobnosti delo v instituciji zaprtega tipa, dokler ni kazen poplacana), pa mu se kar ne potegne, jokaa zgodbica o tem, kako lahko za vsak drek zletis dol s ceste je pa pac samo to - ja, lahko se zgodi, na to bi mislil, ko si imel se 0 pik (ko si dobil voznisko); ce se ti slucajno zgodi in ce te nekdo zaspeca in ce ti policaji dajo kazen (koliko ce-jev ...) se tudi ne bo podrl svet ... razen ako si prej delal sranje, potem [pac zivi s posledicami.

Neugodno, ce te ujamejo zaradi prevelike hitrosti, se zgodi, a to se vedno pri nobenem normalnem vozniku ni tako kriticno, da bi potreboval se dodatno get-out-of-jail-free kartico, je ze zdaj vrh glave dovolj tolerance za take.

Citat:
ni mi vseeno da se dela samo na polnjenju proračuna

... ker bi bilo res cisto neverjetno, da bi kazen koga spametovala ? Tebe in sintetika mogoce res ne, koga drugega pa. "Polnjenje proracuna" ni omembe vredno proti skodi, ki jo povzrocijo tisti, ki preko kazni "polnijo proracun". Vsi bi raje videli, da ne bi bilo treba nikomur "polniti proracuna", ne bi bilo nesrec, promet bi tekel bolj gladko, policaji bi lahko poceli kaj drugega (recimo ugotavljali, ko je rabutal v sefih SKB ...), zdravniki bi lahko bili koncentrirani na zdravljenje bolezni, namesto na odpravljanje posledic nesrec, par sto ljudi vec vsako leto bi bilo zivih in bi preko svoje aktivnosti oni prispevali v proracun, itd. Zgodbico o tem, kako je to zarota zlobnih policajev, GG, KK, JJ ali kateregakoli politika ze, pa prodajaj komu drugemu; vecine ljudi niti ne ustavijo policaji veckrat v enem letu, kaj sele da bi dobili kazenske tocke vsakic, ko jih ustavijo (ce jih, potem pocnejo nekaj posteno narobe - vozniki seveda).

Citat:
vendar ne želim da se varnost v prometu "ustvarja" s vedno strožjim kaznovannjem, kar vsi, ki imajo par točk v glavi vedo da ni uspešno. preventiva, izobraževanje...

Se enkrat: kaksno izobrazevanje bi ti rabil, da ne bi zletel vsako zimo s ceste ? To si omenil kot velik problem.

Kaksno izobrazevanje bi priporocil tistim, ki zapeljejo nabasani v nasprotni smeri na avtocesto ?

Citat:
zanimivo da eni bi zapirali samo posamezno skupino kršiteljev. jaz bi zaprl vse. od pjančkov do divjakov, tistih ki šarijo po gsm, gledajo otroka zadaj...

Jaz tudi, a to nima zveze s tem, kar sem te vprasal; ti poskusas skreniti debato v drugo smer, namesto da bi odgovoril.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
če ti ne znaš brati oz si funkcionalno nepismen ni moj problem

sem ti že 3x napisal da jaz nimam težav z zakonom, da jaz nisem letel s ceste. napisal sem samo da imaš dosti šans da v 3 letih odletiš s ceste in s tem dosežeš 18 pik. to je skrajnost ampak opcija je. oz sem že v enem drugem postu napisal da imam prijatelja, pametnega kot ti (še malo bolj, on je včasih trobil da tudi 1 pike nebi pustil, da so kazni še premile...) pa je sedaj v pešadriji... ker je imel smolo...

tudi predlog sem dal že 100X za preventivo, pa ti ne znaš brat. pred gostilne naj gredo miličniki, dajo pihat vsem po spisku, večina se jih sploh ne zaveda koliko imajo v riti, ter jih preusmerijo k uporabi taksijev... verjemi, da če bi se to redno dogajalo, bi tudi manj ljudi vozilo pijanih. dejstvo je da za hitrost imaš natančen meter pred seboj, za alko pa ne...

možnosti je ogromno, načinov tudi. kaznovanje itd se zaenkrat še ni izkazalo kot nevemakako uspešno...

ti torej zagovarjaš tezo da so kazni še premile... najbolje strelski vod za vse a ne

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
sem ti že 3x napisal da jaz nimam težav z zakonom, da jaz nisem letel s ceste. napisal sem samo da imaš dosti šans da v 3 letih odletiš s ceste in s tem dosežeš 18 pik. to je skrajnost ampak opcija je.

Seveda je opcija, enako kot da ti parkira Airbus na glavo ... samo prav prevec verjetno ni, ce ravno ne stojis na sredi letaliske steze. Ce si nabral dovolj KT, da si blizu odvzema, potem pac racunaj z morebitnimi posledicami. Drugic na to misli prej, preden prides do 15 pik.

Citat:
oz sem že v enem drugem postu napisal da imam prijatelja, pametnega kot ti (še malo bolj, on je včasih trobil da tudi 1 pike nebi pustil, da so kazni še premile...) pa je sedaj v pešadriji... ker je imel smolo...

Mu je ponesreci gajba pira padla v zelodec, kljuc v kljucavnico in noga na gas, potem je pa iz praznega nica skocil drog javne razsvetljave pred njegov avto in se zaletel vanj ?

Citat:
tudi predlog sem dal že 100X za preventivo, pa ti ne znaš brat. pred gostilne naj gredo miličniki, dajo pihat vsem po spisku, večina se jih sploh ne zaveda koliko imajo v riti, ter jih preusmerijo k uporabi taksijev... verjemi, da če bi se to redno dogajalo, bi tudi manj ljudi vozilo pijanih. dejstvo je da za hitrost imaš natančen meter pred seboj, za alko pa ne...

Najboljse, da rekrutiramo kar za vsakega voznika po enega policaja, pa da hodi za njim in obcasno preverja koliko ima alkohola ?
rolleyes-1.gif

To, kar si napisal zdaj, policaji delajo (patruljirajo na tockah, kjer pricakujejo kup pijancev). Ti temu pravis "polnjenje proracuna" in ti baje ni prevec vsec.

Citat:
ti torej zagovarjaš tezo da so kazni še premile... najbolje strelski vod za vse a ne

Jaz zagovarjam tezo, da ni absolutno nobene potrebe po "odpustkih" (o cemer gre tale tema), saj jih je ze sedaj dovolj, pa se vedno nisem videl nobenega smiselnega argumenta, ki bi me preprical, da so dodatni "odpustki" potrebni. O tem, ali so kazni premile (kar sicer ni snov te teme), imam deljeno mnenje - odvisno od tipa prekrska - in za dolocene prekrske (tipa Macek) bi bistveno zvisal kazen. Na zalost se pri nas takih ne da streljati, ampak karkoli manj kot vsaj uboj iz malomarnosti pa to ne bi smelo biti ... ne pa ene kazenske tocke pa sladoled pa nevemkaj.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
radirko pojdi malo pogledat okoli in boš videl da lahko 15 točk kar hitro nabašeš... že s enim samim primerom....

zakaj odpustki? zato ker je ponovno opravljanje izpita ipak samo polnjenje proračuna.
ker mu ostanejo točke pri novem izpitu jih ima spet 18 frej

ja to je polnjenje proračuna kar praviš ti. zakaj ne gredo od gostilne do gostilne in še preden se en usede v avto preverijo alko, ter ga pošljejo s taxijem? tukaj je več pozitivnih učinkov. samo proračun pa se ne napolni. aja pa seveda ti se ne boš mogel smejat sosedu ki je napihal oz ki je prehitro priletel na radar pa je izgubil izpit. tako da ti prirojena privoščljivost ne bo zadovoljena... boli a ne? važno da sosedu krava crkne.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
radirko pojdi malo pogledat okoli in boš videl da lahko 15 točk kar hitro nabašeš... že s enim samim primerom....

Ti jih zgleda res lahko, jaz pa ne poznam toliko ljudi, s katerimi sem se pogovarjal o tvoji zgodbici, ki bi vsi skupaj nabrali 15 KT, kaj sele da bi bil med njimi en ali vec takih, ki jih imajo sami po 15. Vecina nima nobene in dalec od tega, da bi bili vsi angelcki.

Citat:
ja to je polnjenje proračuna kar praviš ti. zakaj ne gredo od gostilne do gostilne in še preden se en usede v avto preverijo alko, ter ga pošljejo s taxijem?

Saj pravim, najboljse za vsakega soferja se eno varusko, pa bo urejeno, ane ? Boze ne daj da bi razcistil pri sebi kako ti uspe priti do 15 pik hitreje, kot se brisejo ...

Citat:
taja pa seveda ti se ne boš mogel smejat sosedu ki je napihal oz ki je prehitro priletel na radar pa je izgubil izpit. tako da ti prirojena privoščljivost ne bo zadovoljena... boli a ne? važno da sosedu krava crkne.

Morda je tako pri tebi ... nismo vsi po tvojem kopitu
cheer.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
ja zajbel loterija je. trenutno te še niso dovoljkrat ustavili oz ti odkrili nepravilnosti. ko ti bodo boš pa brez izpita ostal. taki, ki pametujejo kako se to ne more narediti, ponavadi najprej ostanejo brez...

Pa smo spet pri vprašanju, zakaj ene ustavljajo pogosto, ene pa skoraj nikoli. Na to vprašanje mi v eni drugi temi nisi odgovoril. Si raje ubral synthmanovo taktiko, da ko nečesa ne veš ne odgovarjaš, potem pa v drugi temi začneš spet svoje izmišljotine pisat od začetka.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
zajbelj sem ti odgovoril, če pa ti ne znaš brati je pa tvoj problem. oz verjamem da bereš samo tisto kar tebi paše (in radirkotu).

v glavnem brez pomena se z vama pametnjakovicema bockat. vem da bosta enkrat odrasla in zacela trezno razmisljat. do takra pa upam da bo grad v oblakih kar se da lep...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Vsi jamBrate da visoke kazni ne prinesejo nič dobrega, rezultate pa imate na mizi. In statistika je samo potrdila moje pisanje izpred pol leta -- PROMETNIH NESREČ JE MANJ !!! In manj smrtnih, invalidov in vsega kar paše tukaj zraven.

LP

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
hmm

boljši vozni park, uvedba vinjet (preusmerjen s lokalnih cest na AC)...

tako da u bistvu lahko to statistiko uporabijo tudi ti ki so uvedli vinjete:) drugače pa v 1/2 leta ni bilo ne kakšnih večjih akcij ne spremembe zakona

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Danes sem se malo povprasal naokoli - ljudem se zdis butast, resno. Povedal sem jim tisto tvojo zgodbico o rednih izletih s ceste vsako zimo, pa kazenskih tockah, ki bi te cisto zares odvadile od tvojih neumnosti, ampak samo, ce bi jih nabral tocno 18 in ce bi ti dali enoletni moratorij na odvzem vozniske ... bilo je smeha
cheer.gif

Normalni ljudje ali nimajo nic tock ali pa imajo kvecjemu 3 ali kaj podobnega, ker so jih pohopsali zaradi prevelike hitrosti. Ne rabijo odpustkov, pravijo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jezus Marija, kaj pa sedaj - hitro pol kile odpustkov, da te greh ne zavede v nadaljno skusnjavo !

(Ugibam, da izpita nimas sele 17 dni)

Jah, jebiga, se zgodi. Morda se tudi izlet s ceste zgodi. Ce se pa nekomu to zghodi vsakih par mesecev enkrat, drugim se pa to ne dogaja, pa to zagotovo ni normalno.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.686
113
še v SLO - ampak komaj
ne skrbi - blo lani maja - vmes se je zgodilo še 50.000 km (k sreči brez kakih hujši pid...rij - tako mojih kot drugih v katerih bi jaz igral glavno stransko vlogo
evil.gif
)

zdaj pa letim les iskati - moram hitro potrkati
grin1.gif
(da si ne bom kake zle sreče nakopal)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Vsi jamBrate da visoke kazni ne prinesejo nič dobrega, rezultate pa imate na mizi. In statistika je samo potrdila moje pisanje izpred pol leta -- PROMETNIH NESREČ JE MANJ !!! In manj smrtnih, invalidov in vsega kar paše tukaj zraven.

LP
Koliko so pa kazni letos višje, kot lani, da je letos nesreč zato manj?

Pa poznaš koga, ki se je zaletel zato, ker se mu je zdela kazen za povzročitev nesreče prenizka?