Povišan holesterol

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Še malo več na to temo: http://news.discovery.com/human/why-is-processed-meat-so-dangerous-151026.htm

"krivi" so torej dodatki in sam postopek predelave mesa, ter seveda meso slabe kvalitete, takšno ki prihaja iz živali, katere so bile pitane.

Jasno.

Škoda edino, da živimo v državi, kjer je skoraj nemogoče dobiti primerno meso. Danes grem v akcijo in poskusim zadevo najti kje v AT, blizu meje.

Drugače pa bo mogoče to doprineslo, da se začne drugače delat z živino, ker bo tudi potrošnik želel bolj kvalitetno meso, če le ne bo dosežen kontra učinek :/
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Dokler potrošnik ne bo osveščen, boš tudi imel poceni pitano meso iz masovne vzreje. V hofru sem zadnjič videl neko eko govedino, znižano, pred potekom.
smile-1.gif


http://www.rtvslo.si/zdravje/novice/who-predelano-meso-povzroca-raka-na-debelem-crevesu/377190
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Tega se bojim ja, novinarji bodo slabo opravili raziskavo in seveda bo prišlo v javnost, da je pač vso rdeče meso rakotvorno.

To bio mleto govedino iz hoferja pa redno konzumiram, niti ni tako draga. Je pa spet vprašanje, če je to sploh primerno meso. Lahko da je pač živina pitana z bio koruzo, ipd, kar pa ni to to?

Jodlarji ziher kaj imajo, če sem našel kerry gold maslo in sir, potem se bo kje našlo tudi primerno meso, upam da blizu meje
smile-1.gif
 

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Lej tu imaš izvirnik pa si preberi
http://www.iarc.fr/en/media-centre/pr/2015/pdfs/pr240_E.pdf

Citat:
Red meat
After thoroughly reviewing the accumulated scientific literature, a Working Group of 22 experts from 10
countries convened by the IARC Monographs Programme classified the consumption of red meat as
probably carcinogenic to humans (Group 2A), based on limited evidence that the consumption of red meat
causes cancer in humans and strong mechanistic evidence supporting a carcinogenic effect.
This association was observed mainly for colorectal cancer, but associations were also seen for
pancreatic cancer and prostate cancer.

Public health
”These findings further support current public health recommendations to limit intake of meat,” says Dr
Christopher Wild, Director of IARC.

In nikjer ni zaslediti ničesar o slabi krmi, cepivih za živali.... o čemer ti nakladaš.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Is some meat okay?

The case against fresh red meat, however, is more complicated than the WHO report implies.

For one, the nutritional profile of meat is almost completely dependent on what the animal has eaten during its lifespan.

“Grass-fed, pastured beef and grain-fed beef are so vastly different in their nutritional values, that they cannot realistically be considered the same food source,” writes oncologist Colin Champ.


Demantirajo ne, le malo bolj se razjasni zadevo. Itak pa WHO pravi, da je rdeče meso "verjetno rakotvorno", kar pa je še daleč od "je rakotvorno". Predelana hrana pa je itak škodljiva, to je jasno že dolgo.
 

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Verjetno je bil namen tega članka pojasniti zadeve, ki jih tradicionalni "rumeni" mediji bombastično napihnejo. Fore je pa v tem, da ti in tebi podobni bombastično napihujete v drugo smer. Govora je tudi o količini pojedenega rdečega mesa. Se še spomnim tvojih trditev o zelenjavi, ki naj bi bila proti mesu zelo inferiorna.Da ne govorim o vašem klubu ljubiteljev mesa in masti, rofl. Se še spomniš kako si bil proti uravnovešeni prehrani iz vseh prehranskih skupin?
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Daj mi na hiterco izračunaj, koliko in kakšno zelenjavo/sadje moraš pojesti, da dobiš enaka hranila, kot recimo iz 500g mastnega (20%) govejega zrezka. Lahko približno, ni treba na gram natančno.
 

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
In kje si videl, da jaz zagovarjam samo zelenjavno/sadno dieto? Govorim o uravnoteženi prehrani. Pusti ti hranila iz 500g zrezka. Verjamem, da imate v klubu to že izračunano.
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Mater, kolikor znaš najt neumnosti mi ni jasno kako ne najdeš seznam ekoloških kmetij

Imaš vse kar rabiš. Samo pokličeš in vprašaš ali je meso tako kot hočeš. Večinoma bo, ker večina eko kmetij sedi na travinju ...
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Škoda edino, da živimo v državi, kjer je skoraj nemogoče dobiti primerno meso.
Pri večini kmetov. Pa še precej cenejše je od trgovinskega.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Tisto ni bilo mleto, ampak mislim da 2 šnicla.

Tole? (priloga)

Imam plan, da počakam na čisto zadnji dan roka pred potekom teh zrezkov in potem upam, da bodo šli po ceni -50%, pa nabavim celo škatlo
wink-1.gif

So pa grassfed, pa še bio, torej top od top. Pohvalno hofer.

SamSvoj, keber; ja...mi je znana tista spletna stran, ampak slovenskim "bio" kmetom več ne zaupam od lanske, al predlanske, težave z mlekom na mlekomatih.

Sem pa našel še eno zanimivo spletno stran: http://www.grassfedeurope.com/catalog/index.php Všeč mi je tudi da imajo drobovino, škoda edino da ni možganov ali srca, ampak ne bomo zahtevni
wink-1.gif


V prihodnje, ko bo na voljo več zamzrovalnega prostora, se komot kaj takega naroči parkrat na leto. Zaenkrat mi to ne ustreza, saj iščem bolj za sprotno porabo/nakup.

Drugače pa sem danes spet spekel mleto bio goveje iz hoferja in rekel bi, da je videt boljše od navadnega, že to, da spusti več vode, je eden izmed znakov, da se gre za bolj kvaliteten izdelek.

PS, madona..kam smo prišli, v diskontu se bo po novem našlo najbolj kvalitetna živila?
2320807-WP_20151027_13_32_16_Pro(2).jpg
 

Priponke

  • 2320807-WP_20151027_13_32_16_Pro(2).jpg
    2320807-WP_20151027_13_32_16_Pro(2).jpg
    132,9 KB · Ogledi: 308
I

Izbrisan uporabnik #9334

Ste se pa kar konkretno spičili!
smile-1.gif


Ste se pa kdaj vprašali, kaj konkretno pomeni "predelano meso"?

To je, da se skrije slaba kvaliteta. Dodaš NaNO2 za lepo rdečo barvo (rakotvoren). Dodaš Na polifosfate, da ti emulgirajo (umilijo) maščobe. Izraz "umilijo" pomeni prav to, spremenijo v milo
grims-1.gif

Če začne meso smrdeti, ga opereš v H2O2 (vodikov peroksid) in ga spet lahko nekaj dni veselo prodajaš kot neoporečnega.

Finte so, kolikor jih hočeš. Najbolje bo, da vsi kolektivno nehate jesti karkoli, - ne samo mesa, tudi zelenjavo podobno pripravljajo, pa boste vsi doživeli 100 let. Potem pa jama!
tongue-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Pa...prej je bil nek možakar pri svetu iz jožefovega inštituta in je dejal, da se pri temp nad 200 celzija začnejo delat rakotvorne spojine in je tudi to en problem.

torej predelava + napačna priprava...čimmanj črno torej, zažgano.

Ironično...je pohani zrezek bolj zdrav, kot kakšen steak
wink-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Al so problem v mesu nitrati, kar pa je itak že znana zadeva, kar se tiče toplotne obdelave mesa? Da nitrati postanejo rakotvorne spojine pri 200+ temp?
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.964
-8.671
113
Nitrati nimajo veze s pečenjem.
Na pol oksidirane maščobne kisline ter zažgano meso je problem