Kaj je za mene prav je irelevantno. V tem postopku nisem ne sodnik, ne porota, ne priča.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa bi bil za tebe pravi postopek, ko nekdo pobegne, oz ne ustavi policiji, če predpostavimo, da je ta oseba morebiten morilec na cesti in se ga mora čimprej odstraniti iz ceste, ker je nevaren sebi in ostalim ?
gas se mu je sam zataknil najbrž, sploh ni on pritisnil.Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
Lp
Od kje ti podatek, da ga je namerno povozil?
No če je policaj posumil na tovrstnega zločinca in morilca, potem je pa sploh nepotrebno, da je divjal za njim in ogrožal vse po vrsti.Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Ko policist zaustavlja vozilo in mu ta ne ustavi obstaja nek razlog, da ne ustavi in policist nikakor ne more vedeti zakaj ta oseba ne ustavi. Obstaja možnost, da je ta oseba pred 5 minutami pobila tričetrt otrok v bližnji šoli ali oropala pošto in ustrelila uslužbenko ali posilila žensko in jo umorila itd... in je na begu in ZATO se taka oseba MORA ZAUSTAVITI na tak ali drugačen način, da se razjasni razlog za neustavljanje na policistov znak. Ne vem kako je nekaterim to težko razumet na tem forumu.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaj je za mene prav je irelevantno. V tem postopku nisem ne sodnik, ne porota, ne priča.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa bi bil za tebe pravi postopek, ko nekdo pobegne, oz ne ustavi policiji, če predpostavimo, da je ta oseba morebiten morilec na cesti in se ga mora čimprej odstraniti iz ceste, ker je nevaren sebi in ostalim ?
Kako je dejansko prav, pa piše v zakonih in predpisih. Bolj kot jaz ju poznata kamela in Apollo, na primer, ko sta baje policista.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Uporabnik darjan pravi:
Kako je dejansko prav, pa piše v zakonih in predpisih. Bolj kot jaz ju poznata kamela in Apollo, na primer, ko sta baje policista.
Mater si butast, sem ti ravno post višje napisal. če gre za morilca poštne usluženke, kot je praviš policaj utemeljeno posumil, ga ni treba lovit po cestah, ampak ga bo našel naslednje jutro v v postelji kolegice policistke. Ta metoda se je vedno dosedaj izkazala za uspešno.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vsi tukaj, ki grajate delo policista, nimate niti približno dobrega predloga, kako bi se drugače uredila zadeva, veste edino povedati le, da je policist svoje delo opravil narobe.
Citat:
Po tvojem je potrebno policistu, ki te ustavlja zbežati in potem nisi kriv.Policist te ne sme loviti, ker lahko ogrozi tvoje življenje....Se pravi-policistov ne potrebujemo.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Mater si butast, sem ti ravno post višje napisal. če gre za morilca poštne usluženke, kot je praviš policaj utemeljeno posumil, ga ni treba lovit po cestah, ampak ga bo našel naslednje jutro v v postelji kolegice policistke. Ta metoda se je vedno dosedaj izkazala za uspešno.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vsi tukaj, ki grajate delo policista, nimate niti približno dobrega predloga, kako bi se drugače uredila zadeva, veste edino povedati le, da je policist svoje delo opravil narobe.
Citat:
Tudi če policaj ve, kdo je mujo, vseeno ni dokaza, da je on vozil takrat motor, če ga ne ustavijo. Če se ne dokaže, kdo točno je vozil "motorno vozilo" avtomatsko postane krivec lastnik vozila...je bil to mulc?
Pozabil si vračunat še karter. A misliš da bi policaju komandir verjel, da je razfukal avto, ker je lovil hudega kriminalca, če kriminalca nebi mogel pokazat? A ne štekaš da ga je blo nijno onesposobit brez izbire sredstev.Citat:
Uporabnik Marlboro pravi:
Še bolj me skrbi lastnost slovencelja da je treba za 2k eur itak prenapihnjenih kazni kar pomendrat človeka. 2k invalid, 4k v smrt? Kje je meja Darjan?
A pri stacionarnih radarjih pa ni problem, da kazen pošljejo lastniku vozila, četudi ni on storil prekrška?Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Uporabnik darjan pravi:
Pa še enkrat, ker si spregledal:
Citat:
Tudi če policaj ve, kdo je mujo, vseeno ni dokaza, da je on vozil takrat motor, če ga ne ustavijo. Če se ne dokaže, kdo točno je vozil "motorno vozilo" avtomatsko postane krivec lastnik vozila...je bil to mulc?
Pa recimo, če bi mujo takrat, ko ga policisti spustijo ker vedo kdo je, slučajno povozil nekoga, bi se nekako obtožilo policiste, ne? Ali kaj bi rekel tisti osebi, ki je bila povožena "ja, mulca smo videli, da nima izpita in nam je pobegnil, a ker ni oropal pošte, ga nismo ustavili, se opravičujemo, če vas je povozil, ampak v času ko smo ga mi ustavili, ni bil ravno videti pretirano nevaren, saj ni oropal pošte".
Ne. Policaj je ogrožal mulca. In ne samo ogrožal, tudi povozil ga je.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
A sebe ni ogrožal?