Samo trenutek:
1) Prosim za definicijo tega, kaj je minorni prometni prekrsek. Samo da vem za naslednjic, kaj je meja med "minornim" in "majornim" prekrskom. Namrec, ni mi jasno, ce je "minorni" to, da vozim motor brez izpita in bezim policajem - kaj je potem "majorni"? Da vozim LPPjev avtobus brez izpita in bezim policajem? Morda voznja polne "hruske" betona 120km/h (stunan tovornjak.press) brez izpita, kjer po nesreci povozim solski kombi?
No, pa saj bos razlozil katere prekrske, ki jih zakoni definirajo bomo pac zdaj tretirali kot "minorne" in jih ignorirali. Jaz recimo sem mnenja, da je utajitev davkov pod 1m EUR minorni prekrsek, da ne omenjem tega, da je namerno izcrpavanje podjetja pac samo primer poslovne prakse, in "minorna" tezava, s katero se Slovenci spopadamo. Drugorazredna tema, takorekoc.
2) Nikoli nisem rekel, da sem brezmadezen - se priznal sem da dokaj redno krsim CPP, se posebej na avtocestah. Se huje, to delam preracunjivo (nikoli vec kot za 3 tocke.press), s polno zavestjo, in z zavedanjem tega, da me za to, v kolikor me policisti dobijo, caka kazen. In ko me bodo enkrat dobili se ne bom pizdil, da zdaj ni fer, da sem dobil kazen, kako si upajo, itd. etc., ampak jo bom pac placal, ker - get this! - razmem koncept osebne odgovornosti. Prav tako ne zgubim zivcev, ce nekdo pred menoj vozi po omejitvah (tako kot povprecen zesci momak v BMWju 5 letnik circa 2004, kjer so vsi po vrsti ljubitelji light-showa), ker on pac vozi po omejitvah, in sem jaz tisti, ki ga do neke mere celo ogroza, ker ne spostujem CPPja.
Ampak, ej, ko me policaj ustavi zaradi mojega prekrska pa pac ne bom sel na njivo gonit, da se mu bom izognil. "Izvolite, voznisko, prometno, homologacije ne rabim, ker je avto tak iz fabrike, in ja, vem da sem prehitro vozil, koliko pa boste pa vi povedali - pa a jemljete morda MasterCard (ker se mi to ponavadi zgodi v Avstiji.press)?"