Planet Golob

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
486
-3.293
28
O diktatorskih prijemih, ki jih Gibanje Svoboda izvaja v parlamentu. Svobodnjak

Ker sem opazil, da me večkrat naslavljaš za odgovor, ti ga tukaj podajam, ker imam ravno čas:

V Gibanju Svoboda se načeloma ne ukvarjamo z raznoraznimi izjavami posameznih politikov in oseb, ki to niso, posebej pa ne s tistimi, katerih izjave so neresnične, žaljive, diskriminatorne in podobno. Na sliki, ki si jo predstavil so pa ravno osebe, ki uživajo ta negativni sloves v domačem političnem prostoru.
Ker se pa moramo nekako obraniti širjenja neresnic, se pa raje poslužujemo omembe nekega skupnega imenovalca, od koder prihajajo ta negativna in neresnična sporočila, to pa sta seveda stranki SDS in NSi, najde se pa še kakšen njihov manjši satelit.

Zato bom raje predstavil nekaj utrinkov in dosežkov naše vlade iz preteklega tedna, ki so iz meni poznanih razlogov precej slabo predstavljeni v medijih:

Zloraba upokojencev in upokojenk za politične cilje​

Poslanska skupina Gibanja Svoboda je vložitev interpelacije vlade dr. Roberta Goloba s strani SDS pospremila z besedami, da SDS upokojenke in upokojence znova zlorablja za svoje politične cilje.

SDS in Janez Janša sta se odločila, da bosta upokojence in upokojenke znova uporabila kot orodje svoje politične propagande. Zakaj? Ker v SDS dobro vedo, da so upokojenci volivci, ki v največjem številu pridejo na volišča. In ko SDS nima resničnih rešitev, poseže po svoji že preverjeni taktiki: strahu, manipulaciji in lažeh.

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
486
-3.293
28

Nižje položnice za elektriko​

Gospodinjstva po Sloveniji te dni prejemajo položnice za elektriko za mesec januar. Te so, v skladu z napovedmi ministra za okolje, podnebje in energijo mag. Bojana Kumra, zaradi ukrepov vlade in državnega zbora pri povprečnem gospodinjskem odjemalcu znašale okoli 55 evrov in so tako za okoli 22 % nižje glede na lanska november in december.

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
486
-3.293
28

Inkluzija – temelj pravične družbe​

Zapis predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič ob dnevu inkluzije, ki ga obeležujemo 1. marca:

V sodobni družbi si vse bolj prizadevamo za enakopravnost in dostopnost za vse posameznike, ne glede na njihove sposobnosti, okoliščine ali potrebe. Inkluzija pomeni omogočanje enakovredne vključitve vseh ljudi v družbeno, izobraževalno in delovno okolje. To ne pomeni le fizične dostopnosti, ampak tudi zagotavljanje podpore, razumevanja in sprejemanja raznolikosti.

Slovenija je naredila pomemben korak naprej, saj je vlada razglasila 1. marec za dan inkluzije. Namen tega dne je ozaveščanje o pomenu vključevanja ter spodbujanje aktivnih politik in praks, ki bodo pripomogle k bolj pravični in dostopni družbi za vse.
Strožji ukrepi proti nasilju
Pretekli teden je v veljavo stopila novela Zakona o nalogah in pooblastilih policije, ki prinaša pomembne izboljšave pri zaščiti žrtev družinskega nasilja. Policija bo zdaj lahko izrekla prepoved približevanja tudi v primeru hujšega ogrožanja zdravja žrtev.

Prinaša tudi ukrepe za preprečevanje nasilja na športnih prireditvah, saj uvaja ostrejše sankcije. Policija bo zdaj lahko izrekla prepoved udeležbe na športnih prireditvah za obdobje petih let, višje pa bodo tudi globe za neupoštevanje tega ukrepa – od 2.000 do 5.000 evrov.

Poleg tega se med pogoje za izrek prepovedi udeležbe dodaja zalotitev pri storitvi prekrškov, ki so povezani z eksplozivi in pirotehničnimi sredstvi. Prav tako se razširja ukrep prekinitve potovanja na športno prireditev, če ima oseba pri sebi nevarne predmete.

B81

22. jul 2007
38.243
11.350
113
Ker sem opazil, da me večkrat naslavljaš za odgovor, ti ga tukaj podajam, ker imam ravno čas:

V Gibanju Svoboda se načeloma ne ukvarjamo z raznoraznimi izjavami posameznih politikov in oseb, ki to niso, posebej pa ne s tistimi, katerih izjave so neresnične, žaljive, diskriminatorne in podobno. Na sliki, ki si jo predstavil so pa ravno osebe, ki uživajo ta negativni sloves v domačem političnem prostoru.
Ker se pa moramo nekako obraniti širjenja neresnic, se pa raje poslužujemo omembe nekega skupnega imenovalca, od koder prihajajo ta negativna in neresnična sporočila, to pa sta seveda stranki SDS in NSi, najde se pa še kakšen njihov manjši satelit.

Zato bom raje predstavil nekaj utrinkov in dosežkov naše vlade iz preteklega tedna, ki so iz meni poznanih razlogov precej slabo predstavljeni v medijih:

Zloraba upokojencev in upokojenk za politične cilje​

Poslanska skupina Gibanja Svoboda je vložitev interpelacije vlade dr. Roberta Goloba s strani SDS pospremila z besedami, da SDS upokojenke in upokojence znova zlorablja za svoje politične cilje.

SDS in Janez Janša sta se odločila, da bosta upokojence in upokojenke znova uporabila kot orodje svoje politične propagande. Zakaj? Ker v SDS dobro vedo, da so upokojenci volivci, ki v največjem številu pridejo na volišča. In ko SDS nima resničnih rešitev, poseže po svoji že preverjeni taktiki: strahu, manipulaciji in lažeh.
Torej poslanci v drugem mandatu niso politiki, poslanci svobode v prvem pa so :valjamse:

Vsi zgoraj omenjeni problemi so plod vasega genija :bonk:
Zdaj pa svoboda to the rescue :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: erikson

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.796
3.979
113
Ljubljana
hmpg.net
Ampak po tem ko je Gen-i res opravičil 20 milijonov, se je izkazalo da obstaja še desetine nakazil fizičnim osebam čez milijon. Tam pa "morda" so krivi.
Ajde ne seri.

V resnici gre za to kar sem napisal, ker večino (veerjetno veliko večino, morda pa ne vse!) je kriva šlamparija. Vendar eni bodo(boste) nabijal do konca, kar pa se zna na koncu pokazati kot strel v koleno.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto