Planet Golob

erikson

Guru
25. avg 2007
22.918
6.667
113
Marko Potrč je teden dni pred volitvami objavil predvolilni pogovor z Golobom o cepivih in predlagal sonček in slano vodo kot alternativo. Golob je takrat obljubil tudi digitalne volitve in referendume. Svobodnjak

Golob je nekaj dni po pogovoru zbolel za Covidom.

Neodvisno sodišče je sedaj razsodilo, da Marko Potrč ni proticepilec.

Digitalnih volitev in referendumov še nimamo.

• Wow
  • Haha
Reactions: brane_new in Gatto

erikson

Guru
25. avg 2007
22.918
6.667
113

Inkluzija – temelj pravične družbe​

Slovenija je naredila pomemben korak naprej, saj je vlada razglasila 1. marec za dan inkluzije. Namen tega dne je ozaveščanje o pomenu vključevanja ter spodbujanje aktivnih politik in praks, ki bodo pripomogle k bolj pravični in dostopni družbi za vse.

Mene bi bilo sram uporabljati besedno zvezo dan inkluzije, če pa imamo prevod dan vključenosti. Zakaj uvajate nepotrebne tujke?

• Wow
  • Všeč mi je
Reactions: Gatto in Kamele0N

erikson

Guru
25. avg 2007
22.918
6.667
113
V Gibanju Svoboda se načeloma ne ukvarjamo z raznoraznimi izjavami posameznih politikov in oseb, ki to niso, posebej pa ne s tistimi, katerih izjave so neresnične, žaljive, diskriminatorne in podobno. Na sliki, ki si jo predstavil so pa ravno osebe, ki uživajo ta negativni sloves v domačem političnem prostoru.
Seveda se ne ukvarjate, ker poslancem opozicije vaša poslanka Grgurevič enostavno izklaplja mikrofon in odvzema besedo? To se nikoli v preteklosti ni dogajalo, razen sedaj pod "Svobodo".

• Wow
  • Všeč mi je
Reactions: Gatto in Kamele0N
2. okt 2007
3.924
2.424
113
tisti, ki nimajo sončnih, bodo dodatno obdavčeni...

gre za težavo, ki se je pojavila lani. V osončenih dnevih se pojavlja ogromno viškov in zaradi tega morao nekateri plačevati penali. Sedaj bi to prevalili na tiste, ki SE nimajo.

1741503987908.png

• Haha
Reactions: sajkek in BuDi

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.424
3.990
113
Ampak to zgolj od netmetrašev. Elektrarna npr. na jezeru pa nima vpliva na "ostale" davkoplačevalce.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.213
6.461
113
tisti, ki nimajo sončnih, bodo dodatno obdavčeni...

gre za težavo, ki se je pojavila lani. V osončenih dnevih se pojavlja ogromno viškov in zaradi tega morao nekateri plačevati penali. Sedaj bi to prevalili na tiste, ki SE nimajo.

Poglej priponko 97300
To je zajeb že v štartu. Ko so subvencionirali netmetering, bi morali na to računat. Ampak takrat (oziroma še vedno) so se drli na ves glas, kako moramo biti eko, oglično nevtralni in podobne floskule. Tole mamo sedaj, ko se eko zablojenci spravijo reševati planet. Pa imam SE na strehi in sem mnenja, da je netmetering, globalbo gledano, en velik nateg.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.299
-8.937
113
Pa še vedno jih ceneje pride pokrivanje izgube, kot bi jih plačevanje penalov zaradi premalo sončnih.

Zakaj so penali, je pa druga neumnost

• Všeč mi je
Reactions: jonny77
19. jul 2007
2.925
1.632
113
To je zajeb že v štartu. Ko so subvencionirali netmetering, bi morali na to računat. Ampak takrat (oziroma še vedno) so se drli na ves glas, kako moramo biti eko, oglično nevtralni in podobne floskule. Tole mamo sedaj, ko se eko zablojenci spravijo reševati planet. Pa imam SE na strehi in sem mnenja, da je netmetering, globalbo gledano, en velik nateg.

1. Osnova vsega pri pristopu glede SE v RS in postopanja je bilo, da se bo čim več zaslužilo (več denarja se obrne, več se ga bo dalo slačiti v žepe). Npr. bo Jabe pokazala excel, kako so vse mogoče subvencije direktno prelile v višje cene (se pravi žepe dobaviteljev oz. prikoritnikov)*.
Največ denarja se stlačit v žepe takrat, ko nihče nič ne sprašuje. Najlažje se pa po doseže, če je “to“ enostavno potrebno narediti (zaradi višjih ciljev, pa do to EU direktive, "okoljski cilji",...).

2. V manjšini so bili "useful idiots", ki so se drli na ves glas, kako moramo biti eko, oglično nevtralni in podobne floskule.

Ene 20 let nazaj je bilo potrebno vse plinificirat - ker bo to rešilo vse. Danes je plin kot energent takorekoč prepovedan.
Deset let nazaj je bila rešitev biomasa. Danes so individualna kurišča glavni problem za PM 10,... in se samo išče način kako jih prepovedat.

Sedaj se zaključuje "zlata doba SE", ki bodo rešile vse in gremo počasi v obdobje, ko bodo SE problem in bo treba "plačevat" - članek v Dnevniku je že taka napoved.

Moram pa priznati, da ne vem kaj je "the next big thing". Malo se nagibam v smeri hišnih baterij, nisem pa prepričan.

Resnici na ljubo je potrebno povedati, da so dejansko področja v Evropi, ko kombinacija vetra in sonca dobro deluje, tam ko imaš samo dva vremena - ali je sonce ali pa piha.
V LJ kotlini, ko imaš zelo verjetno dva meseca brezveterne megle, pa to ni to.

* Sem ravno nekaj bral, da je v zahodnem svetu meja 5 mio €, da si osebno svoboden - počneš tisto kar bi rad, ne pa da si suženj sistema. S SE si je kar nekaj ljudi v Sloveniji zagotovilo, da so osebno SVOBODNI.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.797
2.453
113
Pomurje
1. Osnova vsega pri pristopu glede SE v RS in postopanja je bilo, da se bo čim več zaslužilo (več denarja se obrne, več se ga bo dalo slačiti v žepe). Npr. bo Jabe pokazala excel, kako so vse mogoče subvencije direktno prelile v višje cene (se pravi žepe dobaviteljev oz. prikoritnikov)*.
Največ denarja se stlačit v žepe takrat, ko nihče nič ne sprašuje. Najlažje se pa po doseže, če je “to“ enostavno potrebno narediti (zaradi višjih ciljev, pa do to EU direktive, "okoljski cilji",...).

2. V manjšini so bili "useful idiots", ki so se drli na ves glas, kako moramo biti eko, oglično nevtralni in podobne floskule.

Ene 20 let nazaj je bilo potrebno vse plinificirat - ker bo to rešilo vse. Danes je plin kot energent takorekoč prepovedan.
Deset let nazaj je bila rešitev biomasa. Danes so individualna kurišča glavni problem za PM 10,... in se samo išče način kako jih prepovedat.

Sedaj se zaključuje "zlata doba SE", ki bodo rešile vse in gremo počasi v obdobje, ko bodo SE problem in bo treba "plačevat" - članek v Dnevniku je že taka napoved.

Moram pa priznati, da ne vem kaj je "the next big thing". Malo se nagibam v smeri hišnih baterij, nisem pa prepričan.

Resnici na ljubo je potrebno povedati, da so dejansko področja v Evropi, ko kombinacija vetra in sonca dobro deluje, tam ko imaš samo dva vremena - ali je sonce ali pa piha.
V LJ kotlini, ko imaš zelo verjetno dva meseca brezveterne megle, pa to ni to.

* Sem ravno nekaj bral, da je v zahodnem svetu meja 5 mio €, da si osebno svoboden - počneš tisto kar bi rad, ne pa da si suženj sistema. S SE si je kar nekaj ljudi v Sloveniji zagotovilo, da so osebno SVOBODNI.

Denar ti ne da svobode. Je samo obremenitev.