plača?

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.223
1.726
113
40
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Pa dobro, a ste vsi skupaj malo čudni? 500-600 je za en k*** plača... Zakaj? Ker se vam zdi premalo?

Dajmo razčistit, kakšna je dodana vrednost ene blagajničarke? Koliko blagajničarka (ne govorim o prodajalkah pri, recimo, salamah, kjer je vedno možnost "gospa, danes mamo posebno za 10% manj, a bi ene 15 dek?") prinese dodane vrednosti podjetju? Pol četrt centa na mesec?

Probaj živet s 500 600 €
Sicer če si prodajalec in delaš non stop niti nimaš kakšnih posebnih potreb zato tudi ne rabiš previskoke plače,ker si skozi v službi.

Dal bi jim le nadomestilo za prehrano saj imajo dovolj.,po tvojem .Saj itak ne naredijo nobene dodatne vrednosti.
evil.gif

Ok se strinjam da 600 eur ni neko bogastvo...sam kaj pa je ena blagajničarka s triletno šolo proti diplomiranemu inženirju ki nese konc meseca domov 800 al pa 900 eur? Pa je vsaj po 9 ur v sluzbi na dan...pa ne zdaj rect da ni izobrazba vse in da se je treba dokazat...so ljudje z diplomo in tud dokazali so se že, sam pa ko jih gleda, še vedno prejemajo pod 900 eur...to mi je bolj bolano kot to, da ima tipica ki mi porine kruh v roko "samo" 600 eur...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ne vem zakaj primerjate plače napram višjim kadrom.
simpl: vse so prenizke. tako za dipl.ing. kot za blagajničarko.

sorry, ampak 500, 600€ je en ku*c plača. še cigani več dobijo od sociale
crazy1.gif

B81

22. jul 2007
37.075
10.578
113
To je res, ja. Povedal kolega, ki tam dela, da štopajo čas, ko letijo artikli mimo onega senzorja.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Sedaj dela v SPAR In dobi 400EUR z vsem (potni stroski...).
A ni minimalna plača 566 EUR ?
A je to bruto ?

PS: Sem slišal, da imajo ene šivilje naprimer še nižje plače. Naravnost "smešne" (v navednicah, ker se temu normalen človek ne more smejati).

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik stein pravi:

PS: Sem slišal, da imajo ene šivilje naprimer še nižje plače. Naravnost "smešne" (v navednicah, ker se temu normalen človek ne more smejati).

Lahko ti potrdim, da je to res. Sestrična dela tako v labodu (oz ne vem kaj je zdej to zaena tovarna u NM). Ne me vprašat, zakaj zahudiča ne gre raj u merkator...

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Sedaj dela v SPAR In dobi 400EUR z vsem (potni stroski...).
A ni minimalna plača 566 EUR ?
A je to bruto ?

Bruto ???

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
To je katastrofa, da ima folk 400-500 evrov plače, pa naj imajo še tako švoh izobrazbo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.216
1.387
113
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
To je katastrofa, da ima folk 400-500 evrov plače, pa naj imajo še tako švoh izobrazbo.

Glavno da imajo menedžerji in direktorji miljončke... Pa tudi če jih nimajo si sposodijo za nakup kakšne firme...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Pa dobro, ne mi besed v usta polagat, saj nisi Janez Jansa...

Nikjer nisem napisal, da bi bilo le nadomestilo za prehrano dovolj, in da je 500 EUR huda plača, ampak samo to, da ni realno pricakovati ne vem kaksne place, ce je tvoj opis dela "potegni artikel preko citalnika s stranjo na kateri je crtna koda" in "postavi skatko cokolesnika na polico". Tako kot ni realno pricakovati, da bos takoj po faxu sluzil 200 EUR neto
smile-1.gif

ma ti si počen...kaj pa en smetar ki vrti metlo, ali vratar, ki odpira vrata naj imata 300€ plače?? Gre se za osnovno človeško dostojanstvo in preživetje. In 500€ se tebi lahko zdi luxus ko te mami hrani in imaš svojo sobico. Probaj ti z 2x500€ futrat otroke, plačevat najmenino, kredite, jest, pa še na dopust it
smirk-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ja, gospodarska rast seveda.
tongue-1.gif

ja seveda, taka je praksa v normalnih državah. Pri nas je problem v požrešni državi. Poglej si malo primerjavo bdp/neto plača po posameznih državah eu. Če bi davke znižali na nek razumen nivo, bi bil marsikateri problem rešen. Samo hudič je ko bi se potem država morala naučit šparat in bi razni zidarji ipd. imeli omejen dostop do seskov.

Kar se tiče hofer, lidl, mislim da je norma 40 izdelokov/minuta

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Jst nevem od kje cloveku ideja da je 500€ OK plača zato ker pač dela na blagajni.
A zenske na blagajni nimajo otrok ? Pa stroškov z njimi?

Jaz nimam otrok,pa niti pod razno nebi šlo skozi za 500€ / mesec mi, kaj šele da imaš otroka...za popizdit.
Plača pod 800€ je enostavno prejmajhna....nekak 800-1000€ je ravno OK za take kot imamo.

Pa izobrazba ni pogoj za dobro placo, odvisno je kaj delas in kje. Ter seveda kaj znas.
Nikakor pa ni 500€ OK samo zato ker vleče artikle cez blagajno....tudi to mora nekdo početi če zelijo prodati.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Saj zato pa imajo dobičke, čene pa dobičkov ne bi imeli in bi se managementu samo jebalo
smirk-1.gif

Pomoje so oni stimulirani po dobičku.