plača?

Sej to je najbolj žalostno. Da se šolaš kot opica in potem zaslužiš manj kot en opazovalec kretnic na SŽ. To pa močen sindikat naredi
wink-1.gif

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Res, da so place mizerne, ampak, ce pogledamo nekoga z univerzitetno izobrazbo, ki nese domov 1k€ se meni to zdi cisto normalna placa. Oz vsaj razlika med placami. Nismo vec v socializmu, kjer so vsi imeli "enake" place in nazalost je trgovka eden od najslabse placanih poklicev.

So drugje še slabše plače, kot pa v trgovini.
Od brata žena, delal v proizvodnji z vsemi dodatki ni nikoli presegla 500 evrov, misliš, da so plače drugje po 1200 evrov o tej plači lahko samo sanjaš. Res, kot delavec bodisi pri privatniku ali v podjetju imajo res mizerne plače le te se gibljejo od 400-800 evrov za kaj več pa igra vloga (delovne izkušnje, zahtevnost na del.mestu, kje delaš, tud lokacija dela LJ oz MS razlika)

Seveda, če si doma pri starših je 500-600 evrov za nezahtevno osebo OK plača, če pa si na svojem in zapufan je pa 500-600 evrov ravno za najemnino in hrano.

Čeprav tele cene nepremičnin so pretirno predrage.

Jaz lahko samo sanjam o nepremičnini. Žal je realnost pri nas taka, da je bolje, da ostaneš doma, dokler si na drugi lokaciji ne zrihtaš hišo ali kupiš stanovanje pa tud, če si star 40 let, ko greš od doma. Seveda, če je plac doma.

Sem že dostikrat slišal, da so odšli od doma in se potem vračal, ker ni zneslo.

lp

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Sej to je najbolj žalostno. Da se šolaš kot opica in potem zaslužiš manj kot en opazovalec kretnic na SŽ. To pa močen sindikat naredi
wink-1.gif

Delno je pa krivda na študentih-diplomatih, ker vsi mislijo, da bodo dobili kuj 1500 evrov plače
bonk.gif

Izobrazba ne igra vlogo, če se ne znajdeš v svoji stroki.

Nazadnje urejeno:
Ja nihče nebi začel pri dnu.

Napreduje se počasi. Jaz kot delodajalec tudi nebi dajal takšnih plač. Izkaži se, pa boš imel. Boš primerno stimuliran, rad boš hodil v službo in storilnost bo višja in boljša. Samo tako razmišlja malo delodajalcev. Večina jih preprosto razmišlja samo za svojo rit, ne pa za rit podjetja, ker v končni fazi je zadovoljen delavec lahko samo dobro za podjetje. Jaz bi večino plače dajal po stimulaciji - uspešnosti.

Ne moreš me tako malo plačati, kolikor jaz lahko malo naredim.

Konkretno pri nas je tako da smo vsi stimulirani kar dobro. Je fix plača ki ni slaba, % po uspešnosti, razni dodatki in bonitete, ki temeljijo na uspešnosti podjetja. Sej firma nekam mora dati denar. Zakaj nebi vlagal v delavce če si zaslužijo in veš da bodo jutri z veseljem prišli in svoje delo opravili temeljito in kvalitetno.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.059
838
113
Citat:
Uporabnik hondas pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
wink-1.gif

Delno je pa krivda na študentih-diplomatih, ker vsi mislijo, da bodo dobili kuj 1500 evrov plače
bonk.gif

Izobrazba ne igra vlogo, če se ne znajdeš v svoji stroki.

Ja delno imas prav, ampak to so ponavadi studenti, ki ze v scasu studija filozofirajo, kako oni nebojo za 1000€ hodli na siht in bodo vsi dobili najvisje polozaje v podjetjih.

Strinjam se, da se iznajdljivost in izkusnje najbolj poplacajo, ampak, ce si trgovka za salterjem lahko o boljsem delovnem mestu in napredovanju samo sanjas. Zato je najprej potrebno imet izobrazbo, sele nato pride iznajdljivost. Ce imas papir, so moznosti X krat boljse, ce pa mislis, da je sola zguba casa, pa odpres podjetje in ce si iznajdljiv bo tudi to ok.

Ljudje ki jamrajo kako so male place, so ponavadi tak mladina, ki bi samo vse mela delala pa nic. Po eni strani jih lahko razummo ko pa je socialna pomoc skoraj vecja kot placa ki bi jo zaslusli, samo nekje je treba zacet. Enkrat si vajenec in delas za 500€, drugic pa imas mogoce ze svoje podjetje. Mislim da se vedno da kak le ce je volja in malo srece
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.461
3.784
113
Najbolj zanimivo je da VSI trgovci jokajo kako ne dobijo prodajalk, plače pa nebi nihče dvignil.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.059
838
113
Tita kola, ko najbol skripa jo je treba prvo namazat. Itak, da bodo vedno jokali in to ravno zarad tega, da ne rabijo dvigovat plac.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Itak, da bodo vedno jokali in to ravno zarad tega, da ne rabijo dvigovat plac.
A si malo sfalil logiko?
confused-1.gif

Namreč, če jamrajo, da nimajo delavcev, potem bi morali dvigniti plače. Če pa pravijo, da je za vsakim vogalom x delavcev, potem jim pa verjetno ne bo treba. Ker bodo vsaki prodajalki pač rekli. V redu, izvoli knjižico, mi imamo itak že isto sekundo novo delavko.
Kaj praviš, kaj je bolj logično?
grims-1.gif

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.059
838
113
Nevem no... meni se zdi, da je delavk, ki bi rade delale v trgovinah dovolj in je tisto jamranje pac zato da ne rabijo dvignit. Mas prav res sem sfalil
smile-1.gif

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Nevem no... meni se zdi, da je delavk, ki bi rade delale v trgovinah dovolj in je tisto jamranje pac zato da ne rabijo dvignit. Mas prav res sem sfalil
smile-1.gif

po statistiki primankuje okol 5000 prodajalcev.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
500 600 € je za en kk.........plača.Če si sam in živiš pri starših mogoče še.Če imaš pa družino ,pa delovne sobote in nedelje je pa to svinjarija na kubik.
Najboj na k ..r ....c ma pa gredo kavzi managarji po takšnih trgovinah ,ki vpričo strank nadirajo in to grdo nadirajo svoje podrejene prodajalce.

Sem zadnjič vprašal eno prodajalko v Hoferju zakaj tako hitro dela za blagajno ,da še zložit ne moreš v voziček pa je rekla da mora zaradi šefov.

Potem pa pogledaš drugo skrajnost Mercator delajo za blagajno kot bi se jim sanjalo .

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
BigBang , BOF ... ima cca 700€ , nekaj tudi odvisno od uspešnosti..,ampak nekje med 700 in 800€ se giblje, plus letne nagrade tudi nekaj nanesejo.
Takrat ko sem tam bil, je bilo še cca 140.000 sit bruto ene nagrade, pa enkrat 40.000 neto ... pa tko no, sej se kar nabere neki. Edino pač delavnik je jeben k je vsaka druga Sobota po cel dan.

Potem pa še če ni ljudi in če se ne proda dost, je malce manj kot prodajalec kriv zakaj ni prodal. Skratka cisto mim
smile-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Pa dobro, a ste vsi skupaj malo čudni? 500-600 je za en k*** plača... Zakaj? Ker se vam zdi premalo?

Dajmo razčistit, kakšna je dodana vrednost ene blagajničarke? Koliko blagajničarka (ne govorim o prodajalkah pri, recimo, salamah, kjer je vedno možnost "gospa, danes mamo posebno za 10% manj, a bi ene 15 dek?") prinese dodane vrednosti podjetju? Pol četrt centa na mesec?

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Pa dobro, a ste vsi skupaj malo čudni? 500-600 je za en k*** plača... Zakaj? Ker se vam zdi premalo?

Dajmo razčistit, kakšna je dodana vrednost ene blagajničarke? Koliko blagajničarka (ne govorim o prodajalkah pri, recimo, salamah, kjer je vedno možnost "gospa, danes mamo posebno za 10% manj, a bi ene 15 dek?") prinese dodane vrednosti podjetju? Pol četrt centa na mesec?

Probaj živet s 500 600 €
Sicer če si prodajalec in delaš non stop niti nimaš kakšnih posebnih potreb zato tudi ne rabiš previskoke plače,ker si skozi v službi.

Dal bi jim le nadomestilo za prehrano saj imajo dovolj.,po tvojem .Saj itak ne naredijo nobene dodatne vrednosti.
evil.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Pa dobro, ne mi besed v usta polagat, saj nisi Janez Jansa...

Nikjer nisem napisal, da bi bilo le nadomestilo za prehrano dovolj, in da je 500 EUR huda plača, ampak samo to, da ni realno pricakovati ne vem kaksne place, ce je tvoj opis dela "potegni artikel preko citalnika s stranjo na kateri je crtna koda" in "postavi skatko cokolesnika na polico". Tako kot ni realno pricakovati, da bos takoj po faxu sluzil 200 EUR neto
smile-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.081
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik paci pravi:
500 600 € je za en kk.........plača.Če si sam in živiš pri starših mogoče še.Če imaš pa družino ,pa delovne sobote in nedelje je pa to svinjarija na kubik.
Najboj na k ..r ....c ma pa gredo kavzi managarji po takšnih trgovinah ,ki vpričo strank nadirajo in to grdo nadirajo svoje podrejene prodajalce.

Sem zadnjič vprašal eno prodajalko v Hoferju zakaj tako hitro dela za blagajno ,da še zložit ne moreš v voziček pa je rekla da mora zaradi šefov.

Potem pa pogledaš drugo skrajnost Mercator delajo za blagajno kot bi se jim sanjalo .

Hehe.. tudi sam sem zadnjič to doživel, sem že mislil da je na kakih tebletah ko je tako metala artikle
smirk-1.gif
očitno je problem v šefih.

lp

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Problem je samo v tem, da v Hoferju štopajo čas, kako dolgo rabi da pokasira izdelke. Tudi če je trgovina prazna in si sam na blagajni, bo blagajničarka maksimalno hitela.
Takšna je bila odločitev vrhovnega vodstva, ne posameznega delovodje v poslovalnici.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
BigBang , BOF ... ima cca 700€ , nekaj tudi odvisno od uspešnosti..,ampak nekje med 700 in 800€ se giblje, plus letne nagrade tudi nekaj nanesejo.
Takrat ko sem tam bil, je bilo še cca 140.000 sit bruto ene nagrade, pa enkrat 40.000 neto ... pa tko no, sej se kar nabere neki. Edino pač delavnik je jeben k je vsaka druga Sobota po cel dan.

Potem pa še če ni ljudi in če se ne proda dost, je malce manj kot prodajalec kriv zakaj ni prodal. Skratka cisto mim
smile-1.gif

Hvala za odgovor.
nahrung002.gif