Sej to je najbolj žalostno. Da se šolaš kot opica in potem zaslužiš manj kot en opazovalec kretnic na SŽ. To pa močen sindikat naredi
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Res, da so place mizerne, ampak, ce pogledamo nekoga z univerzitetno izobrazbo, ki nese domov 1k€ se meni to zdi cisto normalna placa. Oz vsaj razlika med placami. Nismo vec v socializmu, kjer so vsi imeli "enake" place in nazalost je trgovka eden od najslabse placanih poklicev.
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Sej to je najbolj žalostno. Da se šolaš kot opica in potem zaslužiš manj kot en opazovalec kretnic na SŽ. To pa močen sindikat naredi
Citat:
Uporabnik hondas pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Delno je pa krivda na študentih-diplomatih, ker vsi mislijo, da bodo dobili kuj 1500 evrov plače
Izobrazba ne igra vlogo, če se ne znajdeš v svoji stroki.
A si malo sfalil logiko?Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Itak, da bodo vedno jokali in to ravno zarad tega, da ne rabijo dvigovat plac.
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Nevem no... meni se zdi, da je delavk, ki bi rade delale v trgovinah dovolj in je tisto jamranje pac zato da ne rabijo dvignit. Mas prav res sem sfalil
Citat:
Uporabnik hondas pravi:
po statistiki primankuje okol 5000 prodajalcev.
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Pa dobro, a ste vsi skupaj malo čudni? 500-600 je za en k*** plača... Zakaj? Ker se vam zdi premalo?
Dajmo razčistit, kakšna je dodana vrednost ene blagajničarke? Koliko blagajničarka (ne govorim o prodajalkah pri, recimo, salamah, kjer je vedno možnost "gospa, danes mamo posebno za 10% manj, a bi ene 15 dek?") prinese dodane vrednosti podjetju? Pol četrt centa na mesec?
Citat:
Uporabnik paci pravi:
500 600 € je za en kk.........plača.Če si sam in živiš pri starših mogoče še.Če imaš pa družino ,pa delovne sobote in nedelje je pa to svinjarija na kubik.
Najboj na k ..r ....c ma pa gredo kavzi managarji po takšnih trgovinah ,ki vpričo strank nadirajo in to grdo nadirajo svoje podrejene prodajalce.
Sem zadnjič vprašal eno prodajalko v Hoferju zakaj tako hitro dela za blagajno ,da še zložit ne moreš v voziček pa je rekla da mora zaradi šefov.
Potem pa pogledaš drugo skrajnost Mercator delajo za blagajno kot bi se jim sanjalo .
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
BigBang , BOF ... ima cca 700€ , nekaj tudi odvisno od uspešnosti..,ampak nekje med 700 in 800€ se giblje, plus letne nagrade tudi nekaj nanesejo.
Takrat ko sem tam bil, je bilo še cca 140.000 sit bruto ene nagrade, pa enkrat 40.000 neto ... pa tko no, sej se kar nabere neki. Edino pač delavnik je jeben k je vsaka druga Sobota po cel dan.
Potem pa še če ni ljudi in če se ne proda dost, je malce manj kot prodajalec kriv zakaj ni prodal. Skratka cisto mim