Jaz sem precej časa delal z JS in lahko rečem, da je bilo kar nekaj predanih posameznikov, ki jim dam kapo dol in je bilo užitek delati z njimi. Žal so bili v veliki manjšini. Sem imel pa ogromno opravka z mešalci dreka, ki ne samo, da niso nič delali, ampak so tudi negativno vplivali na poslovanje urada/enote.Cist odvisno. Moja je pred letom menjala sluzbo in odsla v JS. Malenkost manjsa placa. Obremenjenost neprimerljivo manjsa. Sekiranje neobstojece. Ob uri se gre domov. Vsaj 30% casa se gleda v zrak. Njene besede.
Hvala bogu, se mi sedaj ni treba več ukvarjati s takimi oz. jih zelo, zelo, zelo redko srečam pri mojem delu. In še v veliki večini primerov se samo zahvalim za sodelovanje in grem.
Recimo lahko pohvalim tudi zaposlenega na naši upravni enoti zadolženega za gradbenega dovoljenja. Prišel noter, v petih minutah mi je vse razložil, podal vse relevantne informacije brez bullshita, dal še par nasvetov. Sem ostal brez besed. Ker recimo nekaj tednov prej na sosednjem oddelku sem že mislil, da si bom glavo razstrelil zaradi vsega bullshita in nesposobnosti zaposlene tam. Noter sem bil pol ure, še sam bi tisto uredil v parih minutah. Itak jebe.. sorodnica od lokalnega politika.