Pasjeljubci?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik hitra_kaca pravi:
KSZ, to je pa že tak najslabši možni scenarij, da bi ga bil vesel vsak ocenjevalec tveganja ;-)

Ponekod pravijo, da pasji iztrebek na podplatu prinaša srečo.
evil.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Kaj je njemu prolem požreti enega 60-kilskega klošarja? Govorim o tibetanskem mastifu, ki ga lahko imaš v Angliji.

A v sloveniji pa ne?
confused-1.gif

Ne vem. Najbrž ga je težko dobiti. Tega res ne vem. Pa to ni point. Anglija je samo primer, da tak pes sme bivati tudi v zahodnem svetu in to v urbanih območjih. Ne le kot čuvaj goveda na Tibetu.

hitra_kaca

Pripravnik
8. avg 2007
106
0
16
ha-ha, to sem tudi sam že slišal, ampak jih bom za svojim vseeno pobiral. BTW drugače pa sem si največ takšne "sreče" nabral v Luxemburgu, na najbolj prometni nakupovalni ulici (preveč gledal izložbe ;-) )

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Subjektivno valda, da ni isto. In gledano na to, kako si današnja družba hierarhično predstavlja živa bitja.

Gledano naravno pa je isti šit človek in pes. Oba sta le nepomembna pikica na tem svetu, nepogrešljiva posameznika, poslana z namenom reprodukcije.

Nekateri se ne zavedate, kako malo je potrebno, da ves tale raj, ki nas obdaja, izpuhti in se znajdemo spet prepuščeni sami sebi. Pes je podrasa, dokler ga človek lahko kontrolira, ko se enkrat znajdeta človek vs. žival 1 na 1 v naravi, ni več nobenih podras. Je le borba za preživetje. Jaz izhajam iz tega, ne iz trenutne družbe, ki ima na voljo strupe, pištole itd. in ki lahko ustavi vsako žival.

In moje vprašanje ni bilo čisto nič bolj neumno od tvojega. Mogoče je zame moj pes trenutno ravno toliko pomemben, kot je tebi tvoj otrok. Vzgojil in socializiral sem ga ravno tako, kot ti svojega, če pa ni moje krvi, še vedno ne pomeni, da ne bi dal vse zanj (najbrž sem človek brez družbe, kolegov, poln frustracij, da rabim psa, ane??
bonk.gif
).

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Kaj je njemu prolem požreti enega 60-kilskega klošarja? Govorim o tibetanskem mastifu, ki ga lahko imaš v Angliji.

A v sloveniji pa ne?
confused-1.gif

Ne vem. Najbrž ga je težko dobiti. Tega res ne vem. Pa to ni point. Anglija je samo primer, da tak pes sme bivati tudi v zahodnem svetu in to v urbanih območjih. Ne le kot čuvaj goveda na Tibetu.

Ni tako težko, marca si ga že lahko greš zaarat
smile-1.gif

http://www.bolha.com/oglas2913873/tibetanski-mastif-do-khyi-v-mesecu-marcu-

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pes je podrasa, dokler ga človek lahko kontrolira, ko se enkrat znajdeta človek vs. žival 1 na 1 v naravi, ni več nobenih podras. Je le borba za preživetje. Jaz izhajam iz tega, ne iz trenutne družbe, ki ima na voljo strupe, pištole itd. in ki lahko ustavi vsako žival.

crazy1.gif

Kaj mene briga iz česa ti izhajaš. Oz. nikogar ne briga iz česa ti izhajaš. Pomembno je samo kar je in kar ni. To iz česar ti izhajaš je necivilizirana družba ali wild west.

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Mogoče je zame moj pes trenutno ravno toliko pomemben, kot je tebi tvoj otrok.

Ne smeši se no. Tako butast pa tudi ti nisi.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Kritik:

- vsekakor, lahko te napade, kot te lahko napade tudi medved, ki je po 100km zalutal v mesto, kot te lahko napade in zbije pijani 15 letnik v avtu, lahko te pa napade tudi grupa æefurjev. Ampak prvih dveh ne toleriramo, ker so podrasa, ane??
smirk-1.gif

- ne, ni prav, ne vem, kaj špila takšnim ljudem v glavi, da vodijo pse v bližino otrok.

A ptičji drek, ki ti prileti na glavo, te pa ne moti? Ali pa kozlarija pred lokalom, ki je ostala od divje sobote? Ali pa kakšne igle, ki jih lahko najdemo tudi na območju vrtcov??

Lejte, moj namen je le, da branim šibkejše in da preprečim zdaj neko splošno neupravičeno gonjo proti psom. Sicer moj pes sploh nima vstopa v hišo.
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Mislim, da si mentalno na podobnem nivoju kot ta dva dohtarja (RIP). Jebeš normalno družinsko okolje, zakaj bi imel ženo in otroke, ki me ne ubogajo? Bom raje imel tri bulmastife, ki jih lahko zdresiram po svoje. A ne?
priden.gif

Ti poševnooki komunist se najprej nauči brati in šele potem komentiraj.

BTW, tistega tibetanskega mastifa bi en APBT raztrgal za malico.
smirk-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Lej, tukaj se vrtiva okoli nepomembnega. Jaz imam do psov pač malo bolj zaščitniški odnos kot kdo drug. To še vedno ne pomeni, da bi raje videl, da umre tvoja mati kot moj pes, bi pa razbil glavo tistemu, ki bi mi psa recimo ustrelil.

Še enkrat, namenoma sem pretiraval zato, da zadeva ni preveč enoznačna. Hitro lahko namreč vidimo, da vsem tem "grozotam", ki jih predstavljajo psi, lahko postavimo človeško alternativo. Zato hočem preprečiti zdaj neko vsesplošno gonjo proti psom.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

A v sloveniji pa ne?
confused-1.gif

Ni tako težko, marca si ga že lahko greš zaarat
smile-1.gif

http://www.bolha.com/oglas2913873/tibetanski-mastif-do-khyi-v-mesecu-marcu-

Malcom, kot poznavalec ... A se ti zdi kul, da bo tak pes celo poletje pri nas na 30+°C??

Že moj je poleti čisto bogi, kaj pa šele ta kosmatinec medo.
bonk.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Noben ti psa ne bo ustrelil kar tako, za brez veze. Če ga bo ustrelil ga bo zato ker boš kršil zakon in bo neprivezan oziroma bo brez vodnika in vrvice tekal po gozdu, preganjal divjad ali pa ljudi in druge pse po parku.

Odkrito povem, da ne bi razmišljal niti sekunde o uboju psa, če bi slednji ogrožal mene ali bližnjega oziroma kateregakoli človeka v bližini. Kot so nekateri že omenili gre za bitko za preživetje in v tej so, vsaj zame, dovoljena vsa trenutno dostopna sredstva. Če bi tedaj imel v žepu pištolo bi v tvojega cucka izvrtal veliko luknjo skozi katero bi se cedila kri in malce roza zmesi, ki sicer tvori možgane.

In pri tem se niti za sekundo ne bi sekiral za tvoja čustva do cuckov. Lahko jih imaš rad, zaradi mene lahko s svojim psom tudi spolno občuješ, tvoja stvar. Ampak nimaš pa pravice s svojim psom posegati v pravice drugih ljudi. Če se želiš temu izogniti oziroma minimizirati tveganje, moraš cucka pač najprej zdresirati, nato pa ga v javnosti voditi na povodcu.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tale tema je dobila en prav bizaren in neokusen spin. Človek, ki enači ljubezen do sočloveka in ljubezen do živali (pa naj bo še tako inteligentna), je po mojem zrel za psihiatra.

Psi niso otroci in niso družinski člani. So živali. S pravicami in zahtevami, ki pritičejo tem bitjem. Nekdo je dal primer medveda, ki lomasti po urbanem okolju. Bodisi se ga varno prepelje na drugo lokacijo ali pa usmrti na licu mesta. Alternative ni, ker ogroža ljudi. In kakorkoli se pogleda, človek IMA prioriteto ko se gre za preživetje.

In kaj bi storil, če bi ti nekdo psa ustrelil v samoobrambi? Ali to ne obstaja, ker pes je pač nagonska žival in se človek lahko brani samo na naraven način (kamor orožje ne spada)?
bonk.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
glede na našo zakonodajo ni verjetno, da bi kdo ustrelil psa v samoobrambi
če pa bi ga že ponkončal, bi ga lastnik psa, društvo za zaščito živali ipd tožili in označili za največjega zločinca

hitra_kaca

Pripravnik
8. avg 2007
106
0
16
Pravzaprav bi ga tožilo že tožilstvo, ker bi ob tem, ko bi poskušal zadeti psa, posteril še par ljudi okoli :p

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Glej,

mojega otroka so že večkrat napadli vaši ljubljenčki.

Jasno sem ga branil in ga vedno bom.

Kako se lahko otrok visok 100 cm brani sam?

Vsakemu, ki ga bo napadel bom razbil njegovo "njuško". Jasno in pika.

Ga pa nihče ni strašil pred psi. Sami so to dosegli. Sva pa že parlamentirala o tem.

Samo si goreč "pasjeljubec".

pa kako za boga vam to uspeva? 100cm velikega otroka (predvidevam da ni pritlikav in je zato star manj kot 5 let) so že VEČKRAT napadli psi?!?!?!?!

mene je do zdaj v mojem življenju "napadel" en beli višavski terier, ki se mi je spustil v gleženj pri mojih takratnih 22 letih, pa je ena brca rešila vse njegove probleme... tebi pa v parih letih večkrat napadejo psi malega otroka

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Vsem, ki jim pes pomeni toliko kot človek. Res me zanima, kako bi se odzvali, če bi vaš osebni Fifi v parku do smrti zgrizel drugega psa. Verjetno bi postavili kar znesek finančne odškodnine, kajne? Torej drugi cucek, ki ga je moj Fifi popapcal, je vreden 350 EUR. V takšni situaciji bi se kdo med vami še izgovarjal in bi bili krivi vsi drugi, samo vaš Fifi ne, čeprav ne bi bil na povodcu in z nagobčnikom.
Predvsem pa hočem povedati to, da bi drugega umorjenega psa zreducirali na denarno protivrednost nekaj sto EUR. V tem primeru je pes za vas enakovreden nekaj bankovcem, ko govorite o svojem cucku pa toliko da ni vaš sin in vsaj enakovreden homo sapiensu.

Zdaj pa obrnimo na glavo. Vaš odvezan Fifi me napade, ugrizne, jaz ga po sreči pri tem v samoobrambi ubijem. Predvidevam, da bi od mene zahtevali vsaj denarno odškodnino, če ne že kar spovedi in molitve za mrtvo dušo vašega Fifija. Predvidevam tudi, da ne bi pomislili, da do vsega ne bi prišlo, če bi vi upoštevali veljavne zakone in Fifija vodili na povodcu. Kaj šele na to, da lahko od vas kot lastnika Fifija upravičeno zahtevam ustrezno denarno odškodnino ter vse skupaj prijavim policiji, ki se bo malce pozabavala z vašim Fifijem.