Pasjeljubci?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Zakaj že? Naj mi jo plača lastnik psov, ki niso privezani in ves čas blodijo naokoli. A zdaj bom pa jaz kril stroške zato ker nekdo ne spoštuje zakonov??? Narobe svet.

Pse imam v osnovi rad, tudi sam imam z njimi precej izkušenj, imamo jih v družini itd. Pričakujem pa odgovoren odnos lastnikov živali ker vsi ljudje psov ne ljubijo, nekateri se jih tudi bojijo. Jaz se tistih dveh psov ne bojim in to živali tudi začutijo. Ne bom pa toleriral nelagodja nekaterih drugih bližnjih, ki se psov bojijo oziroma tveganja, da koga poškodujejo, pa naj bo še tako majhna možnost.

Te beštije potem še serjejo po zelenici, prešnofajo vse naokoli, enkrat sem enega že našel nekaj metrov v hiši ker so bila vrata pač odprta. In zdaj naj mulce pustim zunaj, da se igrajo brez da jih non stop kdo nadzira? No way. Malce nerodnosti otrok, malce nervoze psa in je problem takoj tu.

Jih raje ustrezno prestrašim, enkrat, dvakrat in več ne pridejo blizu oziroma se na 20 metrov izognejo bližini hiše
smile-1.gif

Jo bo pes plačal?
grin1.gif

Skratka, mene to tudi malo jezi. Sploh omladinci z raznimi butastimi pasmami in sposobnostjo vzgoje na stopnji Hitlerja.

"Pes ugrizne ker ga je strah" Če je mene strah ga lahko s pipcem pobockam v trebuh?

So me že grizli, pa verjetno me še bo kakšno ščene. Nisem še nobenega ubil (enega sem brclnil) me pa res vedno bolj skrbi nasičenost prostotekajočih neprimerno vzgojenih ščenet. Pa dokler napade mene ok, mu bom že zabil ključ od avta v grlo, ampak kaj ko napade nekoga brez obrambenih sposobnosti - otroka?

Upam, da bodo malo razmislili o uvedbi kakšnih komisij primernosti in kakšnem registru lastnikov psov. Qrc, ni vse tako nedolžno.

Pa nagobčnike, če že ne na vrvice. Dokler te samo podre še preživiš, če te grize v lobanjo se zna pa zakomplicirati.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

ksz.

A je kdo pomisli, da je velik problem že sam pojav velikih (20kg+) psov v urbanih okoljih? A ni vprašljivo že samo vzgajanje neke velike pasme v garsonjeri ali pa enosobnem stanovanju, oziroma blokih na sploh? Takšni psi po moji logiki potrebujejo veliko gibanja, in par sprehodov po Tivoliju zagotovo ne zadosti tem potrebam.

Kar pa se reakcij tiče... Tudi sam sem mnenja, da nimate (nimamo) karkoli za oporekat zomip-ju, dokler nimamo lastnih otrok. Poizkusite se vendar vživeti v to, da proti 100cm visokemu otroku dirja pes, ki je 2-3 krat težji in večji kot otrok. Starš, ki NE BO stopil pred otroka bodisi z lastnim telesom, bodisi v luči zadnjih dogodkov z nožem v rokah, je čuden. Ne pa tisti, ki bo.

Živali v urbanem okolju so pač rizični faktor. Nagoni, majhno življenjsko okolje (zakaj hudiča rabiš cucka v garsonjeri?), ogromno odvečne energije in samo čakajo na naslednjo situacijo, kjer se jim zmeša.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.946
113
v lokalni ostariji
pes ima kosmata ušesa. to je modrost stara ogroooomno let in vsi normalni se tega zavedajo. seveda pa je sedaj popularno raznorazno pasje in živaloljubstvo. enako kot una milerjeva ki vsako soboto na hit kliče in prijavlja ljudi (je prijavila enega mojega prijatelja, kateremu je veterinar napsial da ima živali v odlični kondiciji... seveda je una teta trdila da jih muči...) ki seveda trdijo da pes pa ne bo nobenmu nič naredil...

tukaj v dotičnem primeru je bil pa itak problem s čredo. enostavno preveč psov...

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
To je to, ko lahko ima pri nas vsak bedak takšne nevarne pse. Pes v osnovi ni nevaren, ampak postane nevaren zaradi lastnika in napačne dresure. Pri teh "krvoločnih" psih je to sploh izrazito. Imajo pa eni na kmetijah doma tiste mešance, ko je 20 let priklenjen, pa dokler je na ketni laja, ko pa ga spustiš ga še pa mački podijo. Jaz sem imel pred leti Rotweilerja. Ko je bil pes star 4 mesece, ga je sosed vedno podil in je kdaj kaj za njim vrgel ali ga brcnil. Pes soseda sploh videti ni smel. Takoj ko ga je zagledal ali slišal je pes podivjal. Pes je bil v sobi poleg mene, pa je slišal soseda ko je zunaj hodil in je začel takoj renčat in lajat. Če bi ga spustil v soseda, bi ga 100% raztrgal. Pa se potem pogovarjam z tistim, ko mi je psa prodal, pa reče: Takega psa, boš sam nekajkrat udaril, pa si lahko 100% da ti bo vrnil in tega psu ne boš iz glave zbil, dokler ga ne boš ubil. Psa je še poštar lahko božal, pa mu ni naredil nič. Pravtako ne otrokom in komurkoli drugemu. Soseda pa ni videt smel. Pa je sosed klical policijo, ker imam kao napadalnega psa. Pa je med obiskom Policije prišel poštar pes pa k njemu in poštar ga je božat začel. Ko je pa zaslišal soseda se pa zunaj nismo mogli nič pogovarjat, ker je pes znorel. Pa je lahko sosed bil 3 ure zunaj, pa je pes norel. In pes me je čisto vedno ubogal, samo pri sosedu sem bil pa nemočen. Na koncu sem jaz psa dal usmrtiti, ker se mi ni splačal da se zaradi psa kregam z sosedom, sploh pa da bi kje soseda napadel. Sosedu sem pa povedal: Da on lahko z brcami in metanjem predmetov lahko vzgaja svoje otroke in svoje pse na takšen način. Mojga pa naj v prihodnje pusti na miru. Pa čeprav je trdil skoz, da psu ni naredil nikdar nič. Čeprav sem jaz vse videl. Psu moraš na lep način pokazati kdo je njegov gospodar.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
konju se ne približuj od zadaj, vsaki živali se približaj od spredaj... sej to so neke osnove življenja.

No ja...tole je dvorezen meč in agresivni oz. posesivni živali se pače NE hodi direktno pred oči, ampak iz strani, saj na ta način ne dobi občutka, da jo direktno ogrožaš oz. izzivaš. Sploh pa pogled v oči pomeni izzivanje in neustrašen pes bo to izzivanje sprejel z odprtim gobcem.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Da malo odgovorim zdaj na tale čreva, zaradi preobsežnosti, bom citiral le zadnji dve strani. Legla tako idiotskih odgovorov na enem kupu na Alterju še ni bilo.

Citat:
Glej,

mojega otroka so že večkrat napadli vaši ljubljenčki.

Jasno sem ga branil in ga vedno bom.

Kako se lahko otrok visok 100 cm brani sam?

Vsakemu, ki ga bo napadel bom razbil njegovo "njuško". Jasno in pika.

Ga pa nihče ni strašil pred psi. Sami so to dosegli. Sva pa že parlamentirala o tem.

Samo si goreč "pasjeljubec".

Kdo bo pa mojega psa branil, ko se takšni 1m pamži zberejo pred ograjo in ga začnejo streljati s plastičnimi metki ali kepati? Bom jaz potem kriv, če se bi mu potem enkrat zmešalo in bi se ob odprti ograji zakadil v grupo otrok? Svoje pamže imejte na povodcu, tako kot imam jaz svojega psa. Sicer se lahko sama med sabo zmenita, itak sta mentalno na podobnem nivoju
bonk.gif

Citat:
Kolega ki je vodnik psov drugače pa tudi pasji inštruktor pravi samo da moraš psu dat vedet kdo je gospodar ( tko al drugač) pa vedno uboga. In njegov pes zelo uboga

Tako, da ga vsake tolko primeš za kožo na vratu in fino streseš ali pa ga vsake toliko fino s palico čez križ zapališ, ane? Ni čudno, da potem razni "strokovnjaki" končajo takole, kot ta stric.

Citat:
kaj pa, ce se tak pes znajde v situaciji brez "gospodarja",
kaj recimo, ce pes zboli, pac kaksne motnje in podobno
takrat odpove vsaka vzgoja in jasno je katere pasme takrak povzrocijo vec gorja

Pes sam, brez gospodarja, je navadno preplašen, boječ in se te bo ognil po dolgem in po čez.
Če pes zboli, ali ima kakšno motnjo? Povej mi, je večja verjetnost, da me sredi parka zvečer napade en moteni psiho ali podivjan pes?

Citat:
msenjur: briga nas za tiste cucke in njihve razloge. Lepo dokrajčiti, kar je še živega in zaključiti zgodbo, obenem pa razčistiti, zakaj je sploh lahko do nje prišlo ter kdo so bili ljudje, ki so omogočili, da so ti cucki sploh bili še živi.

Najprej je treba razčistiti, kdo jih je sploh vzgojil v takšne zverine? Sicer lahko gremo do vsakega cucka in ocenjujemo, ali si zasluži živet ali ne, ali je napadalen ali ni. Tile bulmastifi niso bili vzgajani za borbe v arehan, so pa povzročili enakovredno škodo. Se je vsem trem kar naenkrat utrgalo??

Citat:
Jaz cucke, ki ne poznajo manir in preveč vohljajo okoli hiše, odženem zelo elegantno in brez vidnih poškodb. Se pa cuckom zagotovo ekstremno poveča srčni utrip....in ne pridejo več naokoli.

Lepo, bom od zdaj naprej patruljiral na oknu z zračno in gledal, če se mi kdo mota okoli hiše. Sam sem namreč tak norec, da enačim tebe, onega in psa. Me čisto nič ne briga, živo bitje je živo bitje, oba isto čutita bolečino!

Citat:
Capl, ko ti trikrat na dan okoli hiše in po vrtu roamata dva relativno dovolj velika cucka, se vprašaš, če je to res nujno ob dejstvu, da imata tudi priložnost koga ugrizniti, še posebej poleti, ko je folk zunaj.

Vedno imaš možnost zadevo prijavit policiji, pa se naj potem oni ukvarjajo s tem. Tudi jaz se velikokrat vprašam, ali je res nujno, da se po naših mestih sprehajajo grupe ljudi s takšnim čudnim naglasom.

Citat:

Zakaj že? Naj mi jo plača lastnik psov, ki niso privezani in ves čas blodijo naokoli. A zdaj bom pa jaz kril stroške zato ker nekdo ne spoštuje zakonov??? Narobe svet.

Ti boš kriv stroške, če ti bodo zvečer cigančki splezali čez tvojo nevidno ograjo in ti pobrali par stvari. Pa se pojdi potem dret v Kerinov grm, naj ti pokrijejo stroške.

Citat:
Skratka, mene to tudi malo jezi. Sploh omladinci z raznimi butastimi pasmami in sposobnostjo vzgoje na stopnji Hitlerja.

Se strinjam, vsekakor kritično, vendar pa še vedno ne moreš zadev tako posploševat. Sploh, ker ti mulci ponavadi s psom preživijo veliko časa in mu namenjajo veliko pozorosti. Tudi mene so že grizli, nazadnje mi je v igri moj pes skoraj kost na roki zdrobil, ko sem ga izzival, nikoli, še nikoli in nikdar pa me ni ukriznil ali napadel pes 1 na 1 nekje zunaj. Tudi drugih ne poznam, ki bi imeli take slabe izkušnje, zato res ne vem, od kod taka paranoja proti psom.

Citat:
A je kdo pomisli, da je velik problem že sam pojav velikih (20kg+) psov v urbanih okoljih?

A to, da pa lahko medved v takšno urbano okolje en, dva, tri zaluta, pa ni problem? Pa kaj vam je ljudje? Obnašate se kot bogovi! Na tem planetu nismo sami, poleg nas je še ogromno živali, ki so povsem enakovredne z nami. Urbano okolje gor, dol, že nekaj metrov stran je divjina, kjer vladajo zakoni narave. Tale naša "urbanost" je očitno zelo omejena.

Evo, to je zaenkrat to. Močno me jezijo vaša posploševanja in pametovanje, zato sem na nekaterih mestih nalašč pretiraval. Nekdo mora biti na strani psov, sicer jih lahko kar jutri iztrebimo.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Agresivne pasme bi morele bit PREPOVEDANE!
Dobro si zapomni:
Agresivnih pasem ni, obstajajo samo AGRESIVNI LASTNIKI !!

So pasme, ki so lažje in težje obladljive - najslabše pa je imeti 3 ali več psov hkrati, ker oblikujejo samostojno krdelo.

Ne, res jih ni. Sploh ne tistih, ki so bile načrtno vzgajane za pobijanje
smirk-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Zakaj ne?

Vsi imamo oči, usta, ušesa, ude, vsi čutimo enako bolečino, strah, vsi enako reagiramo instinktivno, vsi vemo, kaj je prav in kaj ni (pes dobro ve, kaj je naredil prav in kaj ni), edino človek ima razum, da se zaveda pomena svojih dejanj in je s tega vidika proti psu v priviligiranem položaju.
smirk-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Dobro si zapomni:

So pasme, ki so lažje in težje obladljive - najslabše pa je imeti 3 ali več psov hkrati, ker oblikujejo samostojno krdelo.

smirk-1.gif

Za pobijanje česa?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
klatiš neumnosti
žival kot je pes mora biti vedno pod naddzorom oziroma zavarovana v takem okolju iz katerega ne more ogrožati drugih ( dovolj visoka ZAPRTA ograja okoli zemljišča, boks itd ).
otroci se nagonsko bojijo neke neznane zvereine, določene pasme imajo polpismeni butci, ki jih ne obvladajo in si z njimi lajšajo svoje komplekse itd
niti približno mi ni jasno zakaj potrebuje nekdo vojaške ali borbene pse . v principu mi je že jasno - ker ima pač komplekse.
takšni psi so orožje in predstavljajo večjo nevarnost kot pa če bi posameznik hodil okoli z avtomatom

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Klošar, prosim ne enači človeka in psa.
crazy1.gif

Ane? Taki "pravniki" potem pobesnele cucke, pardon, nedolzne prijazne zivalice vrnejo lastnikom
bonk.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Cist enostavno, pse ce so se zivi naj dajo novemu lastniku kater podpira take pasme in neuporabe nagobcnikov za take zveri.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Klošar, prosim ne enači človeka in psa.
crazy1.gif

Ane? Taki "pravniki" potem pobesnele cucke, pardon, nedolzne prijazne zivalice vrnejo lastnikom
bonk.gif

Ja sej, pobesnele, krvoločne zveri ...
bonk.gif
Misliš, da so se takšni rodili? Ti psi so sigurno doživeli veliko hudega, da so šli raztrgat gospodarja.

Je pa treba nekaj vedeti ... Ti psi so bili kardelo, enota, grupa, banda. En sam tak pes ne bi tako hitro napadel gospodarja. Tako da je v tem primeru treba najprej razčistiti, koliko takšnih psov sploh lahko ima posameznik. Ker že enega takšnega psa je težko zadržati, kaj šele tri.
smirk-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Se strinjam. Pes mora biti vedno pod nadzorom človeka, ker kot smo že ugotovili, pes ima kosmata ušesa.

To, zakaj si določeni ljudje omislijo določeno pasmo, je pa povsem njihov problem. Tudi sam imam psa, ki ga v franciji uporabljata vojska in policija, vendar bi en bernardinec lahko naredil enako škodo kot on, pa je bil v prvi vrsti vzrejen za reševanje ponesrečencev.

Tako kot labradorec, ki je priznan družinski pes, namenjen tudi reševanju ponesrečencev. Sprva je imel vlogo prinašalca divjadi, ki jo je moral najprej zadaviti, če strelna rana ni bila smrtna. In zdaj te zveri hodijo po mestu ter se cartajo z otroki, ljudje pa si na njih zdravijo komplekse.
shocked-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Dobro si zapomni:

smirk-1.gif

Pameten si tam, kjer ni treba. Da, določene pasme so bile narejene zato, ampak že 200 let s selekcijo niso več enake. To pomeni, da se vse skupaj umirja, da so tudi APBT-ji danes po večini socializirani psi, sploh psiv Evropi. Pa če smo že pri prepovedih - a stafforde je treba prepovedat, čeprav še nimamo smrtnega primera v Sloveniji, nemške ovčarje pa potem ne? Saj res, so poklali samo ene 15 srn - včeraj.

Prepoved sigurno ni rešitev.

hitra_kaca

Pripravnik
8. avg 2007
106
0
16
Citat:
Se pravi je isto če ti avto povozi mamo ali psa?

Pravzaprav je kar isto, kar se tiče njiju dveh, bolelo bo oba enako, prestrašena bosta oba enako, razlika bo le v tem, da si bo mama znala razložiti, kaj se je zgodilo...
smirk-1.gif