Pasjeljubci?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Nima veze al je pekinezer al pa nemški ovčar! Pes te ne sme napasti, še manj pa ugrizniti!!! Primerjave z nevarnimi ljudmi pa so še posebej butaste!?
Če jaz, ki večino svojega delovnega časa preživim na terenu in vidim odvezanega psa, pošiljke pač ne dostavim k tej hiši. Če pa se pes prosto giblje po naselju, pa se zna zgoditi, da bo kar nekaj hiš ostalo brez pošiljk... Pa naj se pritožujejo kakor hočejo!

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
LOL, najbrz tut zjutrej v sluzbo ne gres, ce je nekje v naselju odvezan pes
uf-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Me prav zanima, kakšen bi bil rezultat raziskave, če bi raziskal za katere pasme psov je šlo v primerih, ko so psi ubili človeka. Ne napadli in ugrizli, ampak raztrgali in ubili. Bi bile čivave, zlati prinašalci, pudlji, bernardinci, jazbečarji v vrhu? Al mogoče kakšen doberman, rotvajler, cane corso, razni mastifi, pitbuli in ostali bul-X?

ene 10 let so nazaj američani naredili raziskavo in zgoraj so bili rotvajlerji pa psi tipa 'pitbull'...ko sem rezultate te raziskave predočil na nekem pasjeljubem forumu so histerične lastnice omenjenih pasem priredile pravi pogrom nad mano. Si pa na podlagi napisanega upam trditi, da bi marsikakšna od njih lahko kar obiskala kliničnega psihologa ali psihiatra. Za vsak slučaj. Sem se pa vedno spraševal, zakaj nekdo, ki živi sredi recimo ljubljane, potrebuje 2 rotvajlerja. D

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
No, pred časom smo imeli podobno temo. Tedaj sem napisal, da je na sprehodih (s psom) dobro imeti zraven elektrošoker za psa in solzilec za podvijanega lastnika.
Nekdo je tedaj omenjal tudi katano
smile-1.gif

Takrat smo bili vsi, ki smo že bili deležni napadov psov, s strani nekaterih nori.

Včeraj pa eto, napad celo lastnih psov.

Jaz.
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

ksz.

A je kdo pomisli, da je velik problem že sam pojav velikih (20kg+) psov v urbanih okoljih? A ni vprašljivo že samo vzgajanje neke velike pasme v garsonjeri ali pa enosobnem stanovanju, oziroma blokih na sploh? Takšni psi po moji logiki potrebujejo veliko gibanja, in par sprehodov po Tivoliju zagotovo ne zadosti tem potrebam.

Kar pa se reakcij tiče... Tudi sam sem mnenja, da nimate (nimamo) karkoli za oporekat zomip-ju, dokler nimamo lastnih otrok. Poizkusite se vendar vživeti v to, da proti 100cm visokemu otroku dirja pes, ki je 2-3 krat težji in večji kot otrok. Starš, ki NE BO stopil pred otroka bodisi z lastnim telesom, bodisi v luči zadnjih dogodkov z nožem v rokah, je čuden. Ne pa tisti, ki bo.

Živali v urbanem okolju so pač rizični faktor. Nagoni, majhno življenjsko okolje (zakaj hudiča rabiš cucka v garsonjeri?), ogromno odvečne energije in samo čakajo na naslednjo situacijo, kjer se jim zmeša.

Naj tu dam za primer kitajsko zakonodajo in prakso. Obstaja pasma Zang Ao, po naše tibetanski mastif. Dva taka "cucka" raztrgata tigra. Mislite, da imaš lahko tako ščene doma? No way. Mislim, da je ta pasma kar primerljiva z bulmastifi. Pri nas pa ni neke zdrave pameti pri teh zadevah. Bomo kmalu imeli tudi tigre in leve po dvoriščih, tako kot v USA?
bonk.gif
Ljubim pse, imel sem psa 13 let tudi sam, pa takih ekstremov ne razumem. 3 beštije, ki so skupaj sposobne ubiti medveda, imeti doma?

http://en.wikipedia.org/wiki/Tibetan_Mastiff

Stavim na tigra!!!!

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
LOL, najbrz tut zjutrej v sluzbo ne gres, ce je nekje v naselju odvezan pes
uf-1.gif

Ti povem ,kaj je moja največja želja ( poleg tega, da bi rad imel 30 cm dolgega tiča ) ? Da bi te enkrat srečal v živo....

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Glej, eno je ugriznit ( 1000 razlogov ) , eno pa je napast in raztrgat! Pekinezer napade in raztrga?

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa saj imamo predpise, preberite si.
Je kategorija nevarni psi, ki morajo biti na javnem mestu vedno pripeti in z nagobčnikom.
V to kategorijo lahko pade tudi pas od 0.3 , če popade... skratka pride na shit listo enako kot pedofili itd..

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Ravnokar gledam 24 kur...dej nej mi nekdo razloži, kako lahko take pse sploh rehabilitiraš? Kaj, jim z elektrošoki zjebeš možgane? Al kako ta nagon pretentaš? A serijske morilce tut lahko rehabilitiraš? Svašta...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Kaj je njemu prolem požreti enega 60-kilskega klošarja? Govorim o tibetanskem mastifu, ki ga lahko imaš v Angliji.

A v sloveniji pa ne?
confused-1.gif

Ne vem. Najbrž ga je težko dobiti. Tega res ne vem. Pa to ni point. Anglija je samo primer, da tak pes sme bivati tudi v zahodnem svetu in to v urbanih območjih. Ne le kot čuvaj goveda na Tibetu.

Ni tako težko, marca si ga že lahko greš zaarat
smile-1.gif

http://www.bolha.com/oglas2913873/tibetanski-mastif-do-khyi-v-mesecu-marcu-

Malcom, kot poznavalec ... A se ti zdi kul, da bo tak pes celo poletje pri nas na 30+°C??

Že moj je poleti čisto bogi, kaj pa šele ta kosmatinec medo.
bonk.gif

Ni prav, samo folk pr nas poleti hodi z aljaškimi malamuti na sprehod, tak da težko je tu kaj...

Ni prav, valda. Moj Spike bi tudi norel pa skakal za žogo v največjem soncu, ampak pač mora počakat do poznega večera,
ker je pač "glava hoče telo noče" in mi ga lahko herz-inf.,..
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Ti se moraš zdaj odločit, če maš raje pse ali ljudi. Pa saj ti je 'zdravnik' razložil, preberi malo.
In ne, jaz sem popolnoma neprovokativen osebek, tako da te naj opomnim, Nobody kills the messenger.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Glej, eno je ugriznit ( 1000 razlogov ) , eno pa je napast in raztrgat! Pekinezer napade in raztrga?
Ugriz in napad je eno in isto, saj te pes napade in ugrizne! Razrtga pa te, roko na srce, le redko kateri! Ne dolgo nazaj me je brez razloga ob prisotnosti lastnika napadel nemški ovčar, na srečo je ugriznil le v usnjeno torbo in jo raztrgal, potem pa se je lastnik vrgel nanj in ga s skrajnimi napori zadržal. In komentar lastnika, ko ga je končno zaprl v kletko? A maš kaj pošte.....
uf-1.gif

Manj sreče je imel sodelavec 6 mesecev nazaj, ki ga je prav tako nemški ovčar( v bližini mojega napada) napadel in ugriznil v roko in mu raztrgal mišice in naredil globoke rane! Seveda je bil lastnik zraven in je še pred napadom sveto zatrjeval tisto lajnasto zgodbico večine lastnikov: Saj ti ne bo nič naredil!!! Ko se bo zdaj skeširal, bo pa mogoče začel drugače misliti?
Pa je takih zgodbic še ogromno!
crazy1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
In tebe so napadli jazbečarji z namenom da te raztrgajo? So jazbečarji tako veliki in nevarni psi, da lahko v navalu nagona pokončajo odraslega človeka?

Ej, a sem jaz kakšen post zgrešila oz. na kaj točno pa ti repliciraš? Verjetno si me s kom zamenjal. Leta in to ...

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
''Sicer pa, jaz sem doživela dva napada psov. Enkrat so me napadli jazbečarji, drugič pa nesocializiran mešanec (kmečki pes pač) z labradorcem.''

Kdo pa je to potem napisal? Adolf Hitler? Tito? Jože?