Pasjeljubci?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
No, mene sta do 13. leta npr. ugriznila dva psa. Od tega eden huje.
Če že delaš statistiko očitno.

Iz glave ti naštejem preko 10 sosedov, ki so bili ugrizneni.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Noben ti psa ne bo ustrelil kar tako, za brez veze. Če ga bo ustrelil ga bo zato ker boš kršil zakon in bo neprivezan oziroma bo brez vodnika in vrvice tekal po gozdu, preganjal divjad ali pa ljudi in druge pse po parku.

Odkrito povem, da ne bi razmišljal niti sekunde o uboju psa, če bi slednji ogrožal mene ali bližnjega oziroma kateregakoli človeka v bližini. Kot so nekateri že omenili gre za bitko za preživetje in v tej so, vsaj zame, dovoljena vsa trenutno dostopna sredstva. Če bi tedaj imel v žepu pištolo bi v tvojega cucka izvrtal veliko luknjo skozi katero bi se cedila kri in malce roza zmesi, ki sicer tvori možgane.

In pri tem se niti za sekundo ne bi sekiral za tvoja čustva do cuckov. Lahko jih imaš rad, zaradi mene lahko s svojim psom tudi spolno občuješ, tvoja stvar. Ampak nimaš pa pravice s svojim psom posegati v pravice drugih ljudi. Če se želiš temu izogniti oziroma minimizirati tveganje, moraš cucka pač najprej zdresirati, nato pa ga v javnosti voditi na povodcu.

lovci ne smejo več streljati psov

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

pa kako za boga vam to uspeva? 100cm velikega otroka (predvidevam da ni pritlikav in je zato star manj kot 5 let) so že VEČKRAT napadli psi?!?!?!?!

mene je do zdaj v mojem življenju "napadel" en beli višavski terier, ki se mi je spustil v gleženj pri mojih takratnih 22 letih, pa je ena brca rešila vse njegove probleme... tebi pa v parih letih večkrat napadejo psi malega otroka

Če sem natančen, je star 4 leta in 8 mesecev in je visok 117 cm.

Jezim se pa zgolj na nevestne lastnike psov in ne na vse. Kako da so ga že 4 x napadli? Zaradi butstih lastnikov. Trikrat v Tivoliju, enkrat za Bežigradom in nazadnje na Viču. Se igramo in vedno od nekje prileti kak pes ter začne lajati in renčati in se zažene proti njemu. Žal. Tudi meni to ne paše.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:

10 sosedov, ki so bili ugriznjeni!? stanuješ na pasjem poligonu? kolk pa potem imaš sosedov, če jih je bilo 10 pogriženih, 100? 1000?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:

pa kako za boga vam to uspeva? 100cm velikega otroka (predvidevam da ni pritlikav in je zato star manj kot 5 let) so že VEČKRAT napadli psi?!?!?!?!

mene je do zdaj v mojem življenju "napadel" en beli višavski terier, ki se mi je spustil v gleženj pri mojih takratnih 22 letih, pa je ena brca rešila vse njegove probleme... tebi pa v parih letih večkrat napadejo psi malega otroka

Če sem natančen, je star 4 leta in 8 mesecev in je visok 117 cm.

Jezim se pa zgolj na nevestne lastnike psov in ne na vse. Kako da so ga že 4 x napadli? Zaradi butstih lastnikov. Trikrat v Tivoliju, enkrat za Bežigradom in nazadnje na Viču. Se igramo in vedno od nekje prileti kak pes ter začne lajati in renčati in se zažene proti njemu. Žal. Tudi meni to ne paše.

V tem primeru vsekakor ni druge, kot da psa "ošamutiš".
wink-1.gif

coolpower,
treba je poskrbet, da sploh ne pride do fajta. Če pa bi moj pes neupravičeno raztrgal drugega psa, bi ga dal najbrž uspavati.

Ti pa povem, da smo nekaj fajtov že imeli in da psi odnehajo, ko je eden na tleh in miruje. Ni pomagalo niti da je drug lastnik metal petarde in ju tolkel s kolom, psa sta se tepla čez cel breg, dokler ni eden odnehal.
smile-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Citat:

10 sosedov, ki so bili ugriznjeni!? stanuješ na pasjem poligonu? kolk pa potem imaš sosedov, če jih je bilo 10 pogriženih, 100? 1000?

Je nekdo nalimal link, kjer je razvidno, da je bilo v Sloveniji leta 2007 čez 5000 prijavljenih ugrizov. To je 100000 v 20 letih. Prijavljenih.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kaj pa je tolkel s kolom? Mislim da sekira ne spada v hladno orožje, še posebej ne tista manjša za trske tolči. Lahko jo prenašaš pod plaščem, bundo, v avtu, na kolesu. Če z njo krepko usekaš psa po glavi bo padel dol in je povsem vseeno kako obrneš rezilo. Razlika bo le ta, da se bo ob pravilno obrnjenem rezilu pes dokončno sesedel, sicer pa le začasno.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ni pasji poligon. Kaj, so tam psi bolj agresivni???

Recimo, da sem upošteval bližnjih cca. 50 okoliških sosedov in našo družino.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:

Strah ima velike oči, fobija pa še večje.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
jao kakšne probleme imate eni ej!!! tuki pri nas ni takih problemov. Vsi psi k so spuščeni so ql, ostali so pripeti. Ravno tako ne pomnim, da bi imel kdo kdaj kakšen hud ugriz, ali ugriz sploh! aja sej res, kolegu je njegov pes skočil v faco. pred 15 leti. Ker je pijan pršel domov, in mu težil, ko je spal... pa ni šel pes pod iglo... ker je kolega vedu, da je čist sam kriv.

Kloshar; un kolega more bit tud pameten, da gre s petardami psa narazen dajat... Jao. sej ni čudnega, da so eni tok podivjani!!!

Nas prejšnji se je mogoče 2x stepel. in od tega 1x ko je bil pripet (kot vemo, so takrat bolj napadalni). Enkrat se je odpet stepel z enim, in kaj češ? mal se dereš, prej al pa slej pa en spi.zdi.

Je pa res, da če veš, da imaš nevarnega psa, se lahko temu primerno ravnaš (skoz na špagi in nagobčnik gor)...

hitra_kaca

Pripravnik
8. avg 2007
106
0
16
"Je nekdo nalimal link, kjer je razvidno, da je bilo v Sloveniji leta 2007 čez 5000 prijavljenih ugrizov. To je 100000 v 20 letih. Prijavljenih. "

Torej v 70 letih več kot 350000...

V letu 2008 pa 1321.
Torej v 70 letih 92470...

Skratka, neumna kvaziststistika...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Citat:

Je nekdo nalimal link, kjer je razvidno, da je bilo v Sloveniji leta 2007 čez 5000 prijavljenih ugrizov. To je 100000 v 20 letih. Prijavljenih.

ja, poznam vsaj 2 primera prijavljenih, da ti enega opišem:
130kg moški, 195cm visok, je šel pijan po bregu navzdol mimo hiše mojega kolega, brutalno ga je napadel pes in ugrizni v gleženj, ta pes je še enkrat napadel mimoidočega v njegovih 12 letih življenja, bil in tu se vidi, da je odvisno od pasme, in agresivne pasme so agresivne

čaki, še sliko prpopam:
ago_s1.jpg

podatki, višina 10 cm, teža 3 kg

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Dobro, to so vse normalne situacije, ki se normalno končajo. Problem pri psih je predvsem v tem, da ni nobenega jamstva normalnosti lastnika. Ti ko vidiš spuščenega psa ne veš ali ga je njegov lastnik spodobno vzgojil in ravnal z njim ali ne. Ko vidiš policijskega psa točno veš, da je zdresiran v nulo in posluša vodnika.

Ko vidiš kakšno drugo bolj nevarno pasmo v rokah civila pa ne moreš vedeti. Lahko je tip malce usekan, ima totalne komplekse in iz nič krive živali vzgoji zafrustriranega, agresivnega in prestrašenega killerja, ki bo skušal napadati vse po spisku. Obenem takšni ljudje običajno psa nimajo pod kontrolo ko je spuščen (ne uboga na ukaz).

Prav zato je treba vsako srečanje s potencialno nevarnim, večjim psom, ki ni na povodcu, obravnavati kot stik z določeno stopnjo tveganja. Nepredvidljiv je pes (bolj ali manj, prav zato naj bi bili na povodcu), še bolj pa lastnik ker ne veš, kako je psa vzgajal, če sploh.

Verjamem, da je 95% psov vzgojenih, 60% lastnikov upošteva zakonodajo, še vedno pa je lahko vsak dvajseti problematičen. In pri teh je treba biti previden. Problem je le, da na pamet in v sekundi težko oceniš, kam spada kakšen pes.

Menim, da se ljudem ni potrebno ubadati s tem vprašanjem, dilemo in tudi tveganjem samo zato ker ljudje ne spoštujejo predpisov in pse v javnosti puščajo brez povodca in nagobčnika. Zaradi mene naj to počno na samem, kjer ni drugih ljudi in živali. Ne pa na javnem kraju, kot je recimo par ali obljudena peš pot. Še manj pa v mestu, kjer se pes tudi zaradi drugih dejavnikov lahko hitro prestraši, zmede in reagira nepredvidljivo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
jest vedno vprašam lastnika kakšen je pes in šele potem spustim svojega. sam tkole ko jest srečujem folk, so v naravni sami normalni. Taki psihoti k majo zmešane pse se ponavadi šetajo le po mestu, ker se mu ne da it mal v naravo, tko da res dost takih izkušenj nimam.

Killahan; ja sej je taprvega čist upravičeno napadel. bil je pijan, pa še kotalil se je okoli njegovega teritorija!
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jest vedno vprašam lastnika kakšen je pes in šele potem spustim svojega. sam tkole ko jest srečujem folk, so v naravni sami normalni. Taki psihoti k majo zmešane pse se ponavadi šetajo le po mestu, ker se mu ne da it mal v naravo, tko da res dost takih izkušenj nimam.

Killahan; ja sej je taprvega čist upravičeno napadel. bil je pijan, pa še kotalil se je okoli njegovega teritorija!
smile-1.gif

dobil je hansaplast, jokal pa kot da bi mu odrezali nogo, še dans ga jebe cel kraj, pa je že več kot 5 let mimo

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Eh, saj ni vredno!
bonk.gif

Nimam še vedno, kljub dvema ugrizoma, nobenega strahu pred nobenimi psi, držim pa vedno pri stiku z njimi eno distanco - ni važno kera pasma je. Še večjo razdaljo pa pri psih, pri katerih mi lastniki zraven nergajo, da ne bi nikomur nič naredu.
To pomeni, da jih božam, čoham, ... ne kažem pa jim hrbta ,ne tlačim glave v njega ali jih ne dražim...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
KSZ

Bravo, Alter, še se najde kaka hujša katastrofa, kot je Damjan Murko ! Nekateri vaši komentarji.

Saj ne, da nekaj vas ne piše dosti logičnih zadev, samo ste pa eni, ki resnično ne veste, kaj ste napisali, ali pa pretiravate.
Enačite psa s psom. Se da enačit človeka s človekom? Menda ne. Značaj je ena takšnih lastnosti, ki loči psa od psa.
Torej, imam psa, ki se uporablja (tudi) v terapevtske namene. Pripeljem ga k otroku, da ga boža, mečka, objema, pri tem pa ga privežem na elektrošoker, da če se spomni ugriznit otroka, mu spustim en tak mini šokec, da oba zruka, ane? Ne, ni pitbull.
Res je, psi imajo kosmata ušesa, to drži. Res pa je tudi, da sem vsakodnevno v nevarnosti. Ne samo pred psi. Tudi pred ljudmi. Predvsem na cesti.
Če posplošim, pa čeprav s tem morda storim za koga moralni prekršek, namesto psa bi na vrvico dal včasih kakega človeka. Bi bilo precej bolj učinkovito!

Pa brez zamere (ne) pasjeljubcem !

Nazadnje urejeno:

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Me prav zanima, kakšen bi bil rezultat raziskave, če bi raziskal za katere pasme psov je šlo v primerih, ko so psi ubili človeka. Ne napadli in ugrizli, ampak raztrgali in ubili. Bi bile čivave, zlati prinašalci, pudlji, bernardinci, jazbečarji v vrhu? Al mogoče kakšen doberman, rotvajler, cane corso, razni mastifi, pitbuli in ostali bul-X?

Pri nas sem našel samo ugize za 2007:
http://www.hov-hov.si/index.php/Pasme-psov/seznam-ugrizov-po-pasmah-za-leto-2007.html

Še enkrat vprašam - zakaj potem ne prepovemo še nemških ovčarjev. Če je pes v eni noči sposoben poklat 15 živali jevsekakor nevaren.

Ne nasedajte spletnim statistikam.
Iz prve roke ti povem naslednje: v tabeli je navedeno, da je vseh kraških ovčarjev 1760. Ko bo teh psov dejansko tako veliko, si bo marsikdo oddahnil. Dejansko jih je vsaj pol manj, tako da se ta vaša spletna statistika v osnovi podre. Edino, kar je tukaj zagotovo, da je največ ugrizov s strani mešancev, ker je teh pač pri nas daleč več od rodovniških psov (k mešancem spadajo tudi razni "čistokrvni psi brez rodovnika", s čimer se pustijo nategovat nekateri).

Sicer pa, jaz sem doživela dva napada psov. Enkrat so me napadli jazbečarji, drugič pa nesocializiran mešanec (kmečki pes pač) z labradorcem.

Na vprašanje, kdo ima doma tri tibetance - tisti, ki se z njimi ukvarja. Ni noben problem imeti tri take pse, če se stvar lotiš, tako kot je treba. Koliko takih oseb pa obstaja pri nas, je pa že druga zgodba.
crazy1.gif

In potem se spet lahko vrnemo na socializacijo za katero smo odgovorni vodniki. Ob tem se vedno spomnim na temo nekaj časa nazaj, ko smo govorili o socializaciji kraškega ovčarja. Vsi vse vedo, rezultati so pa kljub temu porazni.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
In tebe so napadli jazbečarji z namenom da te raztrgajo? So jazbečarji tako veliki in nevarni psi, da lahko v navalu nagona pokončajo odraslega človeka?