Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Noben ti psa ne bo ustrelil kar tako, za brez veze. Če ga bo ustrelil ga bo zato ker boš kršil zakon in bo neprivezan oziroma bo brez vodnika in vrvice tekal po gozdu, preganjal divjad ali pa ljudi in druge pse po parku.
Odkrito povem, da ne bi razmišljal niti sekunde o uboju psa, če bi slednji ogrožal mene ali bližnjega oziroma kateregakoli človeka v bližini. Kot so nekateri že omenili gre za bitko za preživetje in v tej so, vsaj zame, dovoljena vsa trenutno dostopna sredstva. Če bi tedaj imel v žepu pištolo bi v tvojega cucka izvrtal veliko luknjo skozi katero bi se cedila kri in malce roza zmesi, ki sicer tvori možgane.
In pri tem se niti za sekundo ne bi sekiral za tvoja čustva do cuckov. Lahko jih imaš rad, zaradi mene lahko s svojim psom tudi spolno občuješ, tvoja stvar. Ampak nimaš pa pravice s svojim psom posegati v pravice drugih ljudi. Če se želiš temu izogniti oziroma minimizirati tveganje, moraš cucka pač najprej zdresirati, nato pa ga v javnosti voditi na povodcu.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
pa kako za boga vam to uspeva? 100cm velikega otroka (predvidevam da ni pritlikav in je zato star manj kot 5 let) so že VEČKRAT napadli psi?!?!?!?!
mene je do zdaj v mojem življenju "napadel" en beli višavski terier, ki se mi je spustil v gleženj pri mojih takratnih 22 letih, pa je ena brca rešila vse njegove probleme... tebi pa v parih letih večkrat napadejo psi malega otroka
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
No, mene sta do 13. leta npr. ugriznila dva psa. Od tega eden huje.
Če že delaš statistiko očitno.
Iz glave ti naštejem preko 10 sosedov, ki so bili ugrizneni.
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
pa kako za boga vam to uspeva? 100cm velikega otroka (predvidevam da ni pritlikav in je zato star manj kot 5 let) so že VEČKRAT napadli psi?!?!?!?!
mene je do zdaj v mojem življenju "napadel" en beli višavski terier, ki se mi je spustil v gleženj pri mojih takratnih 22 letih, pa je ena brca rešila vse njegove probleme... tebi pa v parih letih večkrat napadejo psi malega otroka
Če sem natančen, je star 4 leta in 8 mesecev in je visok 117 cm.
Jezim se pa zgolj na nevestne lastnike psov in ne na vse. Kako da so ga že 4 x napadli? Zaradi butstih lastnikov. Trikrat v Tivoliju, enkrat za Bežigradom in nazadnje na Viču. Se igramo in vedno od nekje prileti kak pes ter začne lajati in renčati in se zažene proti njemu. Žal. Tudi meni to ne paše.
Citat:
Citat:
10 sosedov, ki so bili ugriznjeni!? stanuješ na pasjem poligonu? kolk pa potem imaš sosedov, če jih je bilo 10 pogriženih, 100? 1000?
Citat:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Strah ima velike oči, fobija pa še večje.
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Citat:
10 sosedov, ki so bili ugriznjeni!? stanuješ na pasjem poligonu? kolk pa potem imaš sosedov, če jih je bilo 10 pogriženih, 100? 1000?
Je nekdo nalimal link, kjer je razvidno, da je bilo v Sloveniji leta 2007 čez 5000 prijavljenih ugrizov. To je 100000 v 20 letih. Prijavljenih.
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jest vedno vprašam lastnika kakšen je pes in šele potem spustim svojega. sam tkole ko jest srečujem folk, so v naravni sami normalni. Taki psihoti k majo zmešane pse se ponavadi šetajo le po mestu, ker se mu ne da it mal v naravo, tko da res dost takih izkušenj nimam.
Killahan; ja sej je taprvega čist upravičeno napadel. bil je pijan, pa še kotalil se je okoli njegovega teritorija!
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Me prav zanima, kakšen bi bil rezultat raziskave, če bi raziskal za katere pasme psov je šlo v primerih, ko so psi ubili človeka. Ne napadli in ugrizli, ampak raztrgali in ubili. Bi bile čivave, zlati prinašalci, pudlji, bernardinci, jazbečarji v vrhu? Al mogoče kakšen doberman, rotvajler, cane corso, razni mastifi, pitbuli in ostali bul-X?
Pri nas sem našel samo ugize za 2007:
http://www.hov-hov.si/index.php/Pasme-psov/seznam-ugrizov-po-pasmah-za-leto-2007.html
Še enkrat vprašam - zakaj potem ne prepovemo še nemških ovčarjev. Če je pes v eni noči sposoben poklat 15 živali jevsekakor nevaren.