Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Da malo odgovorim zdaj na tale čreva, zaradi preobsežnosti, bom citiral le zadnji dve strani. Legla tako idiotskih odgovorov na enem kupu na Alterju še ni bilo.
Citat:
Glej,
mojega otroka so že večkrat napadli vaši ljubljenčki.
Jasno sem ga branil in ga vedno bom.
Kako se lahko otrok visok 100 cm brani sam?
Vsakemu, ki ga bo napadel bom razbil njegovo "njuško". Jasno in pika.
Ga pa nihče ni strašil pred psi. Sami so to dosegli. Sva pa že parlamentirala o tem.
Samo si goreč "pasjeljubec".
Kdo bo pa mojega psa branil, ko se takšni 1m pamži zberejo pred ograjo in ga začnejo streljati s plastičnimi metki ali kepati? Bom jaz potem kriv, če se bi mu potem enkrat zmešalo in bi se ob odprti ograji zakadil v grupo otrok? Svoje pamže imejte na povodcu, tako kot imam jaz svojega psa. Sicer se lahko sama med sabo zmenita, itak sta mentalno na podobnem nivoju
Citat:
Kolega ki je vodnik psov drugače pa tudi pasji inštruktor pravi samo da moraš psu dat vedet kdo je gospodar ( tko al drugač) pa vedno uboga. In njegov pes zelo uboga
Tako, da ga vsake tolko primeš za kožo na vratu in fino streseš ali pa ga vsake toliko fino s palico čez križ zapališ, ane? Ni čudno, da potem razni "strokovnjaki" končajo takole, kot ta stric.
Citat:
kaj pa, ce se tak pes znajde v situaciji brez "gospodarja",
kaj recimo, ce pes zboli, pac kaksne motnje in podobno
takrat odpove vsaka vzgoja in jasno je katere pasme takrak povzrocijo vec gorja
Pes sam, brez gospodarja, je navadno preplašen, boječ in se te bo ognil po dolgem in po čez.
Če pes zboli, ali ima kakšno motnjo? Povej mi, je večja verjetnost, da me sredi parka zvečer napade en moteni psiho ali podivjan pes?
Citat:
msenjur: briga nas za tiste cucke in njihve razloge. Lepo dokrajčiti, kar je še živega in zaključiti zgodbo, obenem pa razčistiti, zakaj je sploh lahko do nje prišlo ter kdo so bili ljudje, ki so omogočili, da so ti cucki sploh bili še živi.
Najprej je treba razčistiti, kdo jih je sploh vzgojil v takšne zverine? Sicer lahko gremo do vsakega cucka in ocenjujemo, ali si zasluži živet ali ne, ali je napadalen ali ni. Tile bulmastifi niso bili vzgajani za borbe v arehan, so pa povzročili enakovredno škodo. Se je vsem trem kar naenkrat utrgalo??
Citat:
Jaz cucke, ki ne poznajo manir in preveč vohljajo okoli hiše, odženem zelo elegantno in brez vidnih poškodb. Se pa cuckom zagotovo ekstremno poveča srčni utrip....in ne pridejo več naokoli.
Lepo, bom od zdaj naprej patruljiral na oknu z zračno in gledal, če se mi kdo mota okoli hiše. Sam sem namreč tak norec, da enačim tebe, onega in psa. Me čisto nič ne briga, živo bitje je živo bitje, oba isto čutita bolečino!
Citat:
Capl, ko ti trikrat na dan okoli hiše in po vrtu roamata dva relativno dovolj velika cucka, se vprašaš, če je to res nujno ob dejstvu, da imata tudi priložnost koga ugrizniti, še posebej poleti, ko je folk zunaj.
Vedno imaš možnost zadevo prijavit policiji, pa se naj potem oni ukvarjajo s tem. Tudi jaz se velikokrat vprašam, ali je res nujno, da se po naših mestih sprehajajo grupe ljudi s takšnim čudnim naglasom.
Citat:
Zakaj že? Naj mi jo plača lastnik psov, ki niso privezani in ves čas blodijo naokoli. A zdaj bom pa jaz kril stroške zato ker nekdo ne spoštuje zakonov??? Narobe svet.
Ti boš kriv stroške, če ti bodo zvečer cigančki splezali čez tvojo nevidno ograjo in ti pobrali par stvari. Pa se pojdi potem dret v Kerinov grm, naj ti pokrijejo stroške.
Citat:
Skratka, mene to tudi malo jezi. Sploh omladinci z raznimi butastimi pasmami in sposobnostjo vzgoje na stopnji Hitlerja.
Se strinjam, vsekakor kritično, vendar pa še vedno ne moreš zadev tako posploševat. Sploh, ker ti mulci ponavadi s psom preživijo veliko časa in mu namenjajo veliko pozorosti. Tudi mene so že grizli, nazadnje mi je v igri moj pes skoraj kost na roki zdrobil, ko sem ga izzival, nikoli, še nikoli in nikdar pa me ni ukriznil ali napadel pes 1 na 1 nekje zunaj. Tudi drugih ne poznam, ki bi imeli take slabe izkušnje, zato res ne vem, od kod taka paranoja proti psom.
Citat:
A je kdo pomisli, da je velik problem že sam pojav velikih (20kg+) psov v urbanih okoljih?
A to, da pa lahko medved v takšno urbano okolje en, dva, tri zaluta, pa ni problem? Pa kaj vam je ljudje? Obnašate se kot bogovi! Na tem planetu nismo sami, poleg nas je še ogromno živali, ki so povsem enakovredne z nami. Urbano okolje gor, dol, že nekaj metrov stran je divjina, kjer vladajo zakoni narave. Tale naša "urbanost" je očitno zelo omejena.
Evo, to je zaenkrat to. Močno me jezijo vaša posploševanja in pametovanje, zato sem na nekaterih mestih nalašč pretiraval. Nekdo mora biti na strani psov, sicer jih lahko kar jutri iztrebimo.