Ko je bil tamali v prvem razredu je njegova učiteljica rekla nam staršem. Do nekje 3-4 razreda je potrebno redno pregledovat naloge, snovi, zvezke. Če kej ne štima vstrajati in popravit, itd, ga spodbujat k učenju. če se ta rok zamudi je trdila, da je prepozno, nikoli pravih delovnih navad. Predvsem je v tem obdobju važno, da dobi odgovornost do šole in delovne navade. Točno to smo počeli. še danes, ko se OŠ končuje sem ji hvaležen. Šolo je vzel kot odgovornost, nekako tudi kot potrebo po dokazovanju nam staršem in vrstnikom. Delovne navade so nenormalne, ni stvari ki bi se jo kampanjsko učil, vse sproti. Naravoslovni predmeti najbolj laufajo, ostalo prav tako. Do sedaj je v 8. letih bil 1x brez nalog, pa še to sem jest zahebal, ker sem ga peljal smučat. Ne vem, kdaj smo doma zadnjič zvezek v roke vzeli, kake 3-4 leta nazaj. Sploh ga ne sprašujem kaj ima se za učit. Samo rečem, če kej ne znaš vprašaj. No teh vrašanj je bolj malo, ko pa so pa hudiča ne znam odgovorit. Prepovedi je blo malo, vse smo nekako mirno rešli. Seveda ob uspehih je potrebno tudi otroka pohvalit, včasih nagradit, itd. Vglavnem sigurno so prva leta v šoli kjučna. Tukaj namreč dobi otrok odnos do šole, učiteljev, strešv, vrstnikov, odnos do dela, obveznosti, itd.