Opazovanje dinamike vožnje do Dunaja in nazaj

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
V soboto smo se podali na en izlet na Dunaj do Blaue Lagune. To je tisto naselje, ki imajo postavlejne hiše za ogled. Na Winer schnizel nismo šli, ker smo bli siti od sendvičev
rolleyes-1.gif
). Na Dunaj smo prispeli 10.15. Peljal sem se po omejitvah gor. Do Šentilja sem bil pravi problematik ali stardec na voznem pasu. Prehiteval so me na skoraj vsi. Mali kamioni, stare škatle od R5,... V Avstriji se je promed razrečil, ker je tam en pas več. Peljal sem se po omejitvah in me je tm pa tm kdo prehitel in tam pa tam sem koga prehitel. Na dveh mestih je bilo delo na cesti, promet je potekal po omejitvah ali 10 km/h več. Tle se splača omenit, da je vozna površina dost slabša kot v pri nas.
Povratek je bil pozno popoldne. Pred Dunajem je bilo kr nekaj prometa, čeprov so 4-je pasi. Vozil opet po omejitvah. Kot dopoldne tudi popoldne prehitel kak avto in bil tm pa tm prehiten. Policijo sem videl, ki je enga reveža začopatila na AC. To je bil edini policaj na celi poti, ki sem ga videl. No sej je bil civilni Ford mondeo, sive barve. Karavan
cool-1.gif
. Aje kaj takega bilo na štajerskem v soboto al je to stalna praska pri nas na AC. Ker jo zadnje čase bl mal uporabljam. Mal me je zmotil to, da sem skor edini na tistih kilometrih naše AC in kamionarji, ki sem se držal omejitev. A se nam res tolko mudi, al imamo premale kazni. Pri nas, mimo zapore smo se peljali 30+ nad omejitvijo. Pa kaj nam je treba tega. Smo slovenci res en zafustriran patriocki narod, ki se mu ne da nič dopovedat. Resno si želim, da se mal umirimo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Ne razumem, zakaj se moraš pri nas prilagajat ostalim. Jaz si naštimam tempomat na omejitvah do +10 km/h nad omejitvijo in to je to. Malo je edino hebeno, če je 10cm za tabo šlepar, ampak tudi ti debili po par 100m ugotovijo, da ne bo nič in gredo na normalno varnostno.
Po AC se pa furam pod omejitvijo, pa tudi nobenih težav. Če me pa kdo ne zna prehiteti na AC, ima pa verjetno on večje težave kot jaz.

Moje izkušnje po Avstriji so sicer podobne: pa vsi vzhodnjaki s šleparji naenkrat izginejo. Jim je čez Madžarsko očitno ceneje.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
rekordi se na ac podirajo na delu kranj ljubljana in celje maribor.
Divača - Fernetiči zna biti tudi zanimivo. Cca. 10km čiste ravnince, poleg tega pa še orenk klanec za zalet vzet.
grin1.gif

Sranje nastane le, če te pri 200+ km/h malce burja ''pobrije''.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Pri nas se tezko vozis kot ti pises. Ali moras biti schumacher in vedno prvi, gas do podna ali pa 80 na voznem pasu. Tempomat na 110, 120 in se skoz najdejo pacienti, ki vozijo 90 na voznem, po prehitevalnem kamikaze s 160, zdaj pa s tempomatom na 120 zapelji in prehitevaj!
smirk-1.gif
Zakon je ce je prazna cesta, jodlarji imajo pa res cist drugo kulturo in red. Se nisem videl domacina kamikaze, se celo ankrat je policaj oglobil in na odstavni pas steral fotra, ki se je vozil 100 na prehitevalnem. Pri nas lahko sanjamo o cem podobnem.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ni bistvo v cesti ampak v glavah šoferjev. Po dolenjski ac se da tudi 200+ peljat, pa ni nikdar takega nasilja na prehitevalnem pasu kot na štajerski ac.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni se tudi zdi to pretiravanje, od novega zakona so se hitrosti na AC zelo zmanjšale in smo že blizu avstrije (kjer postane vožnja zaradi njihove discipline kar moteča, ker velikokrat vozijo 110-120
tongue-1.gif
). Seveda se še vedno najde kak porše z 200+, ki mu sledita dve bemfi, ker jima ego ne da, da ju nekdo prehiteva, ampak smo se zelo popravili.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Ne vem zakaj bi bil problem, če bi se vozili nad omejitvami? Saj je govora o AC...

Te smešne omejitve 130kmh veljajo že 10 ali več let? Takrat so bili avti bistveno slabši tako da bi iz tega vidika komot dvignili omejitev...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Pri nas se tezko vozis kot ti pises. Ali moras biti schumacher in vedno prvi, gas do podna ali pa 80 na voznem pasu. Tempomat na 110, 120 in se skoz najdejo pacienti, ki vozijo 90 na voznem, po prehitevalnem kamikaze s 160, zdaj pa s tempomatom na 120 zapelji in prehitevaj!
smirk-1.gif
Ne vem no. Jaz nimam kaj dosti teh težav. Se mi zdi, da tudi vem zakaj
evil.gif
.
In če se nekdo po prehitevalnem vozi normalno, potem nimaš kaj skakat ven s svojih 120 km/h. Ali pospeši ali pa bremzaj. To, da imaš tempomat na 120 km/h ti ne daje pravice, do čiste ceste pred tabo. No, nekateri mislijo, da jo s tem dobijo.
rolleyes-1.gif

Aja, pa teh kamikaz s 160 km/h zadnja leta jaz srečujem vedno manj. Je pa res, da so v mojo smer v povprečju precej bolj umirjeni vozniki (kar ni nujno vedno pozitivno
stupid-1.gif
).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
iz vidika alkota in preobremenjenosi uma pa še znižat.

deset let nazaj ni bil vsak tretji pri problemih med vožnjo, vsak naslednji terji pa na gsm. ostane še 1/3 tistih s fokusom na cesti

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Te smešne omejitve 130kmh veljajo že 10 ali več let? Takrat so bili avti bistveno slabši tako da bi iz tega vidika komot dvignili omejitev...
Ne vem zakaj bi sploh debatirali zakaj so takšne omejitve. Omejitev je 130 km/h in če greš več si v prekršku. Če ti pa kaj ne paše imaš pa vsa zakonsko določena sredstva (ja, tudi referendum recimo), da to spremeniš. Do takrat se pa igračkaj v svojem peskovniku in pusti od ostalih pri miru.
grims-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
iz vidika alkota in preobremenjenosi uma pa še znižat.

deset let nazaj ni bil vsak tretji pri problemih med vožnjo, vsak naslednji terji pa na gsm. ostane še 1/3 tistih s fokusom na cesti
Fak ja, eni celo maile berejo med vožnjo
evil.gif
.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Potem tudi ni potrebno "debatirat" na forumih kako eni vozijo in ne vem kaj vse, saj je jasno da so v prekršku.

Pri nas niso problem tile, ki vozijo nad 150kmh, ampak tovornjakarji in kombiji, ki vletavajo na prehitevalne pase in drekto izsilijo prenost, potem pa cela kolona odzadaj na polno bremza, etc...

Glede jodlarjev pa itak no comment, pure ovce.

Poglejte malo kako je v italiji, grčiji, ali pa še kje...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Nevem no. Jst se malokrat spustim pod 150 na AC, če je pa prazna pa pač 180 pa ni krize. Če dober opazuješ se ti nič ne more zgodit

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Potem tudi ni potrebno "debatirat" na forumih kako eni vozijo in ne vem kaj vse, saj je jasno da so v prekršku.

Pri nas niso problem tile, ki vozijo nad 150kmh, ampak tovornjakarji in kombiji, ki vletavajo na prehitevalne pase in drekto izsilijo prenost, potem pa cela kolona odzadaj na polno bremza, etc...

Glede jodlarjev pa itak no comment, pure ovce.

Poglejte malo kako je v italiji, grčiji, ali pa še kje...
Se strinjam s prvim delom.
Kaj je pa narobe z jodlarji?
Glede Italije pa mi ne omenjaj. Tam sem namreč doživel, da je [censored] stal na rdeči, potem pa kar naenkrat potegnil skozi, zgrešil dva avtomobila iz smeri, v katero so imeli zeleno. Osebno imam pri prometu veliko raje avstrijski ''ovčji'' način kot pa italijanskega ''suicide''.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Nevem no. Jst se malokrat spustim pod 150 na AC, če je pa prazna pa pač 180 pa ni krize. Če dober opazuješ se ti nič ne more zgodit
Hehe, vidim da imamo jasnovidca tukaj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Saj nisem rekel, da je vožnja v italiji "ok", ampak povedal samo, da drugje vozijo dosti slabše kot pri nas, oz pri nas je AC ok, razen tistega, kar sem napisal..navadni vozniki so v zelo veliki večini lepo umaknejo na desni pas, problem so le tovornjaki in "kiblice".

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne mi o grčiji kjer kot neizkušen eu voznik nimaš najmanjše možnosti, da pripelješ avto cel.

3 pasovnica, 7 polnih kolon vmes pa švigajo skuterji, motorji

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Lepo si to ugotovu in povedal. Torej zadeva je jasna. Pri nas je balkan.
Tle pa forum dinamiki skoz kozlajo, češ, polcaji pri nas ne znajo pisat druzga kot neprilagojena hitrost. Ja kaj pa naj druzga pišejo, če pa je zadeva jasna? Sama ponorela primitivna cestna drhal.....
Radarje, radarje in spet radarje rabimo. In kamere. Pa samo kazni pisat.
Slovenske primitivne balkančine press.....