Opazovanje dinamike vožnje do Dunaja in nazaj

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne vem no, jaz vozim nekje 160 +-10km/h pa me redko kdo prehiti - najpogostejša relacija Arja vas - ljubljana, občasno tudi naprej proti MB

prehiteva te pa morda eden ali dva na celotni relaciji

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Komot bi imela lahko višje omejitve na AC. Če nisi sposoben vozit 130 (večina jih ne) pol nisi za na cesto

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kolk pa imajo kazni v Avstriji ?
Razlika med nami in Avstrijci je, da v Avstriji izpadeš čuden in neumen, kadar voziš prehito ali kako drugače kršiš CPP. Pri nas pa si čudak, če voziš lepo po omejitvah in če upoštevaš CPP.
Med samimi bedaki je tapameten čudak.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Razlika med nami in Avstrijci je, da v Avstriji izpadeš čuden in neumen, kadar voziš prehito ali kako drugače kršiš CPP. Pri nas pa si čudak, če voziš lepo po omejitvah in če upoštevaš CPP.
Med samimi bedaki je tapameten čudak.
Točno tako. In tukaj bodo kazni bolj malo pomagale.
tongue-1.gif

Primarno bi morali delat na vzgoji, žal je možno to večinoma delat le na mladih. Ampak to bi pomenilo, da boš tudi čez 20 let ''čudak'' pri nas, če boš teral čez omejitev. Je pa občutno predolga doba za naše pametnjakoviče, kateri živijo na ta račun. Najlažje je pač kazni nabit in potem je en mesec mir. Čez pol leta je pa isto sranje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Nevem no. Jst se malokrat spustim pod 150 na AC, če je pa prazna pa pač 180 pa ni krize. Če dober opazuješ se ti nič ne more zgodit
Kako pa na tistih 3 km obvoznice, ki jo po tvojih trditvah prevoziš, ob konicah s svojo kanto v gužvi dosežeš 150?
rolleyes-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
dostikrat sem tudi sam v dilemi, voziti po omejitvah ali pa se prilagoditi prometu.
Po eni strani zagovrjam samo dve hitrosti na AC, tisto na voznem pasu in tisto na prehitevalnem. Po drugi strani se mi tista na prehitevalnem (150km/h) dostikrat zdi prehitra.
Stardec pravi, hitrost ubija. Jaz pra pravim razlika v hitrosti ubija. In v avstriji, nemčiji in drugod v razvitem svetu so razlike v hitrosti med sosednjimi pasovi realitvno majhne. Pri nas pa so hitrosti od 80-150km/h in to tudi na prehitevalnem pasu .

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Zakaj pa bi bil človek čudak in balkanec, če bi vozil nad omejitvami? 130kmh po AC je smešno malo za današnje avte.

Če je nekaj napisano v zakonu/ustavi to ne pomeni, da je zadeva pametno narejena. Problem je predvsem v tem, da zakoni ne sledijo "razvoju".

Kot sem že rekel v eni temi, če se peljem 150kmh vsak dan privarčujem 30min manj vožnje - 150 ur na leto !!! - kar je pa za mene več, kajti časa mi noben ne bo vrnil.

Pa nihče ne bo rekel, da sem bolj varen če se peljem 130 kot pa 150.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Mislim, da naša kultura vožnje ni več balkanska. Rdeče in ostale znake, razen omejitve se +-kr upoštevajo. Problem je, ker smo preveč živčni, skoz nekam hitimo in s tem v avtu mislimo, da bomo vse nadoknadel, če divjamo oz hitro vozimo.
Pri nas ni potrebno dvigovat hitrosti, problem je v preteklosti, ker niso upošteval količine prometa. Po celem križu bi bil potreben še en pas. Po tej cesti, ki sem se peljal na Dunaj, koliko je kaj stara? Kako to, da so oni že takrat predvidel količino prometa? Mislim, da količina prometa je bila ista, sam se je to pogubilo po pasovih. Ko so se začel kamionarji prehitevat, smo šli na prehitevalni pa s, pa je. Nikjer ni bilo potrebno zmanjševat gasa.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Nevem no. Jst se malokrat spustim pod 150 na AC, če je pa prazna pa pač 180 pa ni krize. Če dober opazuješ se ti nič ne more zgodit
Kako pa na tistih 3 km obvoznice, ki jo po tvojih trditvah prevoziš, ob konicah s svojo kanto v gužvi dosežeš 150?
rolleyes-1.gif

Nevem se ne vozim veliko v gužvi po tistih 3km avtoceste. Pa še to večinoma ni gužve tam. Pa nisem reku da povsod se tko furm sam če je možnost in če razmere to dovoliojo se pač tko vozim. V dežju grem redko čez 130.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Točno tako. In tukaj bodo kazni bolj malo pomagale.
Kaj pa bi po tvojem pomagalo, da balkanski nevzgojenc ne bi več delal pizdarij po cesti?
Citat:
Primarno bi morali delat na vzgoji, žal je možno to večinoma delat le na mladih.
Blabla, samo da nebi slučajno kdo priznal greha in bil celo kaznovan za svoj greh....
Ja in do takrat boš ti že v trugi ker te bo ena cestna nevzgojena balkanska budala ubila.
Citat:
Najlažje je pač kazni nabit in potem je en mesec mir.
Pa dej ti takojšnjo in boljšo rešitev. če jo poznaš!
Jaz poznam rešitev. Nabavit miljon radarjev in jih našraufat na vsak vogal. Pa kamere. Pol pa položnie pisat na polno.
V enmu mescu po montaži teh radarjev in kamer bi bil na cesti red.

Par dni nazaj smo imel v firmi enga Škota na obisku. Je reku, da ne more verjet kako se po naših cestah divja in krši predpise.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Najbolj smešno mi je, da ta isti folk, ki pri nas celo štalo dela, v Avstriji vozi lepo kulturno in po predpisih!
rolleyes-1.gif

Ko se pelješ v Graz je do Maribora cela štala (štajerska ima itak samo tri uradna vozila: X5, Q7 in ML), potem pa ko si enkrat čez mejo vsi vozijo lepo 130
tongue-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Zakaj pa bi bil človek čudak in balkanec, če bi vozil nad omejitvami? 130kmh po AC je smešno malo za današnje avte.
Ampak ti nisi čist nič drugače narejen kot tvoj dedek. Enaka čutila, enak reakcijski čas in enaka čreva imaš kot tvoj dedek.
Ni problem hitro peljat, problem je hitro in varno ustavit. Fizika je fizika.
Citat:
Pa nihče ne bo rekel, da sem bolj varen če se peljem 130 kot pa 150.
A misliš, da je pri obeh hitrostih zavorna pot enaka?

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Citat:
Če nisi sposoben vozit 130 (večina jih ne) pol nisi za na cesto

To velja zate.

Po moje za omejitve ni relevantna varnost in zmogljivost avtomobila, ampak "zmogljivost" človeškega telesa, kaj lahko prestane, ko grejo stvari narobe.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
kaj če bi ti te tvoje veleume šel tupit nemcem, ki imajo no limit. pa njim razlagaj kako in kaj, kaj praviš?
smirk-1.gif
nazadnje ko sem bil gor sem bil z 130, 140, 150 na levem pasu ogrožena vrsta.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
hitrost okrog 150, 160 sama po sebi za moderne stroje ni nič kaj strašnega. Vsak 1.2 prdec to zmore. Strašno je ko ti stardec pred nos skoči z 80 in pol je pizdarja. če bi teoretično vsi na levem vozli 160 in desni 130, bi bilo veliko manj kritičnih situacij, kot je zdaj ko so razlike v hitrosti včasih ogromne.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
kaj če bi ti te tvoje veleume šel tupit nemcem, ki imajo no limit. pa njim razlagaj kako in kaj, kaj praviš?
Kaj ko bi ti še veleumno pogledal, če je tista nemška cesta kjer ni omejitve, glih taka kot je naša cesta? Bi šlo?
A boš zdaj kar na enkrat reku, da so naše ceste odlične? A niso naše ceste slabe?

Kjerkoli po svetu obstaja omejitev na cesti, nikjer ni višje od 130.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
za razliko od tebe, ki si bil očitno nazadnje gori ko je hitler prišel na oblast, sem bil jaz pred kratkim. cesta zgleda približno tako: je asfaltirana, nima jam, pasovi so ločeni z črtkano črto, na strani so ograje. Mislim da zgledajo zelo podobno našim. glede na to da naše nimajo jam, jarkov, prepadov, hribov, kakor tudi njihove ne, oni preživljajo hitrosti okrog 200 komot, mi pa smo balkanci in ogrožamo svet če vozimo 150
stupid-1.gif
oča idi spat ker te spet pere