Od kdaj naprej te provida začne kaznovat?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Torej očitno sem izkoristil svojo diplomatsko imuniteto, samo preživel sem že 2 srečanji v zadnjem tednu z provido na AC.

V prvi se mi je odpeljal naprej, ker očitno z 150 km/h na AC nisi dost zanimiv, al pa je hitel do cestninske.

V sredo zvečer, pa se je za mano, več kot 1 km (od uvoza s Šmartinske do uvoza iz bežigrada) vozil mondeo. Jaz pa sem vozil skoz med 120-130 km/h. Je pa res, da nisem delal drugih bedarij, nisem blendal ali vozil za ritjo pa žmigavce sem uporabljal. Pri šiški sem bil potem prepričan da je provida in sem se umaknil na desni pas pa po omejitvi naprej on pa se je odpeljal naprej.

Torej ima kdo insajderske informacije, koga v bistvu štopajo? Več kot +30km/h? Pa seveda razne druge bedarije?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne vem kje sem že videl posnetek, ko so se vozili za nekom, ki je vozil malo preveč (enih 15 km/h), potem pa je en hitro odletel mimo in so se pognali za njim. Tak da mogoče snemajo pač tisto kaj pride ''pod prste'', če pa mimo kaj zanimivejšega pride, pa gredo za njim.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Kolega so kaznovali ker je vozil 130 po tepomatu, popolnoma lagano na svojem pasu....omejitev je bila pa znizana na 110 ali 100km/h.

Verjetno jim je bilo sumljivo zakaj x5 tako pocasi pelje in hop, dejmo ga ustavit pa napisat kazen. Bilo je pa sred noci, nobenga prometa ala nista.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.009
1.815
113
Emona / Carnium
Meni so se prilepili na "rit" na ravnini ko se pripelješ iz cestninske na Vranskem in nekaj časa vozili za mano, da sem dobil občutek, kot bi me hoteli provocirati...potem sta pa mimo priletela dva "petelinčka", ki sta bila nalepljena en na drugega (kdo bo koga :D) in so se odpeljali za njima...mimo vesele druščine sem pripeljal na koncu izvoza za Celje...tista dva sta vozila cca. 180-200km/h...skratka...zelo prehitro...

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Po mojih informacijah (od policaja, ki vozi provido) se s prekoračitvami do 20 km/h na avtocestah in hitrih cestah načeloma ne ukvarjajo, če vse ostalo štima (žmigavci, varnostna razdalja, ...) in obnašanje voznika ni sumljivo (alko, ...). Izjema so omejitve okrog gradbišč, tuneli oz. tam kjer je hitrost omejena na nižjo od splošno predpisane.

To pa zato, ker medtem ko oni obravnavajo nekoga, ki je prekoračil hitrost za 20 km/h, bo sigurno mimo padla kakšna "večja riba", ki bi si bolj zaslužila policijske obravnave.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Mene so ustavili na obvoznici, malo naprej od izvoza za BTC (v smeri proti Domžalam).
Vozil sem 77km/h, omejitev je bila pa 40km/h (na odstavnem pasu je bil znak delo na cesti, čeprav ni bilo nič zaprto in nikjer nobenega človeka).

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ne da obsojam, se mi zdi butasto, da postavljajo omejitve, kjer nikogar, ampak vseeno, tabla je bila tam. KOt da bi sel v trgovino, ves koliko stane pa ker ne vidis prodajalce zadevo drapnes.
smile-1.gif

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Ta tvoja dva zadnja stavka sta sicer zelo nerazumljivo napisana. Ampak če sem prav razumel, potem ta tvoja primerjava ni ravno na mestu.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
V krožišče Tomačevo sem zavil iz severa in šel naokol do izvoza Jarše (najbrž sem kiksnu ime ) ne ravno počasi in daleč od hitre vožnje. Opazil sem jih, ko so prišli iz severne obvoznice smer vzhod v krožišče. Od takrat naprej lepo smerokaz in po omejitvah proti razcepu za južno obvoznico. Vstrajal je do prvega izvoza (Moste?).

Mi pa resnično grejo na sploni organ, ko se ti zalep ke za rit [censored]. Mislim, da ni njihova naloga provocirat. Ali pač? Ampak loviti take ki so prehitri, ne pa s provociranjem polnit blagajno. Že res, da si si potem sam kriv, ampak jaz sem prebolel najstniške fore, ti me pa neboš
crazy1.gif

Sedaj me pa zanima nekaj, če ma kdo kaj izkušenj ki vozi provido. Pri nas je taka odlična ovinkasta cesta. V dežju je sploh zabava. Opazil, da se zadnje čase nekaj smuka plava superb. Imam vprašanje. Tam je omejitev 90km/h in po dežju gre 70-80 brez problema. Tale s superb bi imel najbrž kar nekaj dela. Vozil bi se po omejitvah, STRIKTNO po svoji strani, ne sekam ovinkov, rit mi ne odnaša, snemam mojo vožnjo spredaj, zadaj. Najbrž ni nobenega vzroka za kako kazen? Seveda se zavem, da mi bo obrnil okrog celoten avto, pihanje, odvzem krvi, urina, kostnega mozga, kaj te jaz cem kaj še vse, ker če se v dežju tako pelješ si itak mal fuknjen za njih
smirk-1.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
itak, da ti nič ne morejo. Te bodo pa verjetno slej ko prej ustavili, malo pregledali dokumente, gume, morebitno homologacijo in opremo
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik alex3 pravi:
Po mojih informacijah (od policaja, ki vozi provido) se s prekoračitvami do 20 km/h na avtocestah in hitrih cestah načeloma ne ukvarjajo, če vse ostalo štima (žmigavci, varnostna razdalja, ...) in obnašanje voznika ni sumljivo (alko, ...). Izjema so omejitve okrog gradbišč, tuneli oz. tam kjer je hitrost omejena na nižjo od splošno predpisane.
Sem parkrat z njimi govoril in so rekli zelo podobno, ampak večinoma tja do 30 na uro (tam je meja za kazen), če je vse ostalo OK. Pri gradbiščih in v tunelih pa kaj več kot 10+ menda ne tolerirajo ...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
jaz sem zadnjic picil 160 na uro in to s prikolico odzadi. Videl sem da sta stala v trojanah, ustavila sta me na lopati. Tip je cist popizdil, je rekel da ste me komaj ujela
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:

Sedaj me pa zanima nekaj, če ma kdo kaj izkušenj ki vozi provido. Pri nas je taka odlična ovinkasta cesta. V dežju je sploh zabava. Opazil, da se zadnje čase nekaj smuka plava superb. Imam vprašanje. Tam je omejitev 90km/h in po dežju gre 70-80 brez problema. Tale s superb bi imel najbrž kar nekaj dela. Vozil bi se po omejitvah, STRIKTNO po svoji strani, ne sekam ovinkov, rit mi ne odnaša, snemam mojo vožnjo spredaj, zadaj. Najbrž ni nobenega vzroka za kako kazen? Seveda se zavem, da mi bo obrnil okrog celoten avto, pihanje, odvzem krvi, urina, kostnega mozga, kaj te jaz cem kaj še vse, ker če se v dežju tako pelješ si itak mal fuknjen za njih
smirk-1.gif

Dal ti bo kazen za neprilagojeno hitrost.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Sedaj ne vem ali je to sarkazem al ne
grin1.gif

Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
jaz sem zadnjic picil 160 na uro in to s prikolico odzadi. Videl sem da sta stala v trojanah, ustavila sta me na lopati. Tip je cist popizdil, je rekel da ste me komaj ujela
grin1.gif

Ja itak. Če si se ti vozil 160, sta se morala vozit krepko čez 160, da sta te začela sploh dohitevat. Tisti ki bežijo, res izberejo neke čudne variante. Ker če te nekje ustavlja in da ti pelješ naprej, sloh po 22h, ko ni več tolk prometa, ma ni šans, da te dobijo. Da ne bo nesporazuma. Bežanje je bil samo kot primer, ne da si ti bežal.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Noup... dejansko te lahko kaznuje zaradi "nevarne vožnje". Pod to paše tudi prehitro speljevanje, neprimerno zaviranje itd...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
No, temu se reče nevarna vozžnja ali pa neprilagojena hitrost, kar ti je ljubše. Čeprav si vozilo obvladoval, vozil po svojem pasu in ostalih nisi ogrožal , ampaaaak, si vozil bolje kot policisti, si avtomatsko nevaren, ker bolje kot on pa zagotovo nezna noben vozit
smile-1.gif

ego.press

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Torej očitno sem izkoristil svojo diplomatsko imuniteto, samo preživel sem že 2 srečanji v zadnjem tednu z provido na AC.

V prvi se mi je odpeljal naprej, ker očitno z 150 km/h na AC nisi dost zanimiv, al pa je hitel do cestninske.

V sredo zvečer, pa se je za mano, več kot 1 km (od uvoza s Šmartinske do uvoza iz bežigrada) vozil mondeo. Jaz pa sem vozil skoz med 120-130 km/h. Je pa res, da nisem delal drugih bedarij, nisem blendal ali vozil za ritjo pa žmigavce sem uporabljal. Pri šiški sem bil potem prepričan da je provida in sem se umaknil na desni pas pa po omejitvi naprej on pa se je odpeljal naprej.

Torej ima kdo insajderske informacije, koga v bistvu štopajo? Več kot +30km/h? Pa seveda razne druge bedarije?
V prvem primeru ni bila provida.
Zakaj si bil v drugem šele po 5km prepričan, da je provida?
Na avtocesti šele od 150-160km/h naprej začnejo težit, če je vse drugo ok. Na obvoznici bi te tudi lahko ustavili pri 130km/h.

Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
grin1.gif
Pa veš koliko je omejitev s prikolico? Kakšna je bila kazen? to da sta te komaj ujela je buča.

Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Hja, situacija bi bila taka da hitro nebi speljeval, zaviral pa tudi nebi veliko, če bi sploh kaj.
grin1.gif
Ker voz imaš, da bi vsi drugi pri 60km/h komaj obvladovali avto ti bi se pa 90km/h peljal kot profesor. Čeprav če te ne bo dohitel, te bo zumiral in posnel pa boš dobil lepo po pošti kazen.