Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
20, tako kot za vse pakete...

Smrkc, a v EU/ZDA velja samo prenos podatkov, ali SMS tudi? Kaj pa MMS (kar je v bistvu prenos podatkov, če se ne motim?)

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Hm, potujem sicer pretežno izven EU, ampak je vseeno konkretno za razmislit. Škoda, ker najbrž ni tehnika dodelana, da bi ti na samodejo nastavitvijo omrežja vsa ta našteta omrežja zaznalo kot negostovanje in bi posledično delal internet direkt, brez da počenjaš tvegane stvari, kot je izklapljanje roaming omejitev podatkov. We can hope!

Izgub sicer pomoje ne delajo, vsaj ne pri navadnih ljudeh, ki gredo v EU samo občasno. Namreč EU tarifa dovoljuje da Tušmobilu največ 5 centov na MB zaračunajo, pa se ne bi čudil, če se je izpogajal vsaj v določenih državah za še boljše pogoje.

Take, ki so več kot 2 meseca na leto v tujini bodo pa pomoje itak z "pravili pravične uporabe" skenslali iz paketa:)

Vglavnem zdej grem pa aneks iskat, če se mi splača tistih par 10€ kazni plačat, da grem na ta paket:)

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Sedaj morajo samo še obelodaniti te pogoje, ker vse kar mi je uspelo najti je tole:
Citat:

Za paket Svetovni Premium veljajo pravila primerne rabe (PPR), ki določajo načine dopustne uporabe paketa.
Kje se pravila nahajajo in kako do njih pa so pozabili napisat.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Čez 1 leto in 1 mesec bodo vse zakupljene količine pri vseh paketih in pri vseh operaterjih veljale po celi EU.

To je predigra za enotni evropski trg. Kot kaže Tušmobil že išče poslovne partnerje v EU po 16.12.2015. Zanimivo, da se je skoraj za celotno EU in ZDA dogovoril s T-Mobilom. Na novo dogovoril kot kaže tudi z Tele2 in Vodafonom.

Pravila
http://www.tusmobil.si/uploads...I%20PREMIUM.pdf

A. PRAVILA PRIMERNE RABE STORITEV
1. Primerna raba storitev je raba, ki je skladna s pravili uporabe paketa in
dopustnimi uporabniki, kot je to navedeno v ponudbi paketa, zlasti v Ceniku.
2. Za uporabo, ki odstopa od primerne uporabe in s tem predstavlja kršitev
obveznosti naročniškega razmerja se bodo šteli primeri, ko Tušmobil na podlagi
analize prometa ali drugih okoliščin uporabe paketa oceni, da storitve niso
uporabljane v skladu s Pravili primerne rabe.
3. Za kršitev teh Pravil primerne rabe se šteje katerikoli izmed naslednjih primerov:
(i) uporaba v komercialne namene, kadar je komunikacijska storitev bistveni ali
prevladujoči element storitve (npr. v klicnih centrih, uporaba za neposredno
trženje ali drug podoben namen), (ii) uporaba v sistemih za zaključevanje klicev,
(iii) uporaba za pošiljanje komercialnih, promocijskih ali neželenih SMS/MMS
sporočil, (iv) uporaba v sistemih za klicanje brez posredovanja človeka, (v)
uporaba v sistemih za samodejno komunikacijo med napravami, (vi) poraba več
kot 1 GB (iz dodeljenih količin) v mednarodnem gostovanju v treh ali več
zaporednih obračunskih obdobjih.

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
tako kot dostikrat do sedaj,..že na prvi pogled prelepo da bi bilo res,..
uporabniki se bodo odločili, če jim ponudba ustreza,..ima neko prednost pred ostalimi, je pa osnova za zavajanje,..
b

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Ponavadi je tisti paket, ki ima največ drobnega tiska najboljši. Je pa res le v primeru, da prebereš drobni tisk.

Jaz imam vedno pakete z največ drobnega tiska, pa plačam najmanj.

Če si skoz v tujini in vsak mesec porabiš 1 GB za 14,90 € brez dodatnih stroškov dosti potem pa bog pomagaj.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Da ne odgovarjam vsakemu posebaj....

Da ne upostevajo kuponov za podaljsanje nemorem verjeti ker to je ze v racunalniku zabelezeno. Ti itak dobis domov samo obvestilo lahko gres brez tega na tysmobil in ti ga upostevajo.
Ce so pa problemi pa izberite drugo poslovalnico ker to so kot vecina drugih podbeniki. Eni so pac glupi. Na "mojem" tusmobilu delata dve punci ena obvlada u nulo druga glupa in nic ne zrihta.
Kar se 3g tice je veliko odvisno od telefona kaksen signal ima. Jaz sem prej imel slab signal na prestigio in na samsungih sploh v hribih, zdaj z novim mi lovi vsepovsod. Da o preklapljanju na mobitel prej sploh ne govorim.
Uglavnem sam sem zadovoljen z tusmobilom sploh odkar sem mobitel zamenjal dela kot strela
wink-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Svet idej,.. 1GB ni neka fascinantna količina,..če se spomniš je bilo poleti na hrvaškem tega 20 GB,..
V 10 dnevnem dopustu sem porabil 2,5GB za novice in nekaj malega televizije,.. predvsem informativne oddaje,..

Vendar me moti nekaj drugega,..če oglašujejo 2GB v EU in ZDA naj bol taka količina tam na voljo,..ali pa naj se jasno pove koliko lahko kje pokuriš,..

drugače pa jaz nimam problema z drobnim tiskom,.. si ga ogledam,..
b

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
V bistvu so ta pravila dosti manj stroga, kot sem pričakoval. Za večino ljudi ni omejitev, redke izjeme, ki po več kot 3 mesece zapored imajo kake dneve v tujini pa morajo paziti, da ne gre čez 1GB.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
haha,.. zjutraj vstaneš pogledaš kaj je na 24 ur,.. pogledaš videe, vmes ko prideš s plaže isto,. zvečer pa kakšen dnevnik, svet ali pa tednik, pa jie hitro dovolj,..
b

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa dobro no, ne moreš na dopustu vsakodnevno sveta, tednika itd. gledat, to še doma pri totalnem dolgčasu ne moreš
crazy1.gif
Kaj te misliš, da boš zamudil, Janšo če je še na Dobu?

(pa sorry za off)

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Od kar je imel TUŠmobil izpad na dolenjskem opažam ene čudne simptome. Moja Nokia 620 recimo, ko jo prižgem se dolgo povezuje v omrežje. Sinov S3 mini se noče povezat v omrežje, ko ga prižgeš če je nastavljen na ročno izbiro operaterja. Potrebno je poiskati omrežje in ga ročno klikniti. Če je na avtomatski izbiri se pa poveže. Je možno, da je to od operaterja odvisno. Ker pred tem izpadom je blo vse OK, zdej pa to.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
uporabniki se bodo odločili, če jim ponudba ustreza,..ima neko prednost pred ostalimi, je pa osnova za zavajanje,..
b

To je top paket! Hvala bogu, da še nekdo razmišlja v tej smeri, ne pa samo nateguje folk.
In Simobil je tukaj tisti, ki najbolj zavaja: za doplačilo 2,90€ DNEVNO te še vedno lahko izklopi glede na njihovo SPP za EU neskončno! Poleg tega sploh ne omogoča tetheringa. TM tukaj 1. ne zaračunava dnevno doplačila in 2. omogoča tethering!

Pa še tole, citirano iz Simobilovih SPP-jev:
»III./5. Če bo naročnik dosegel dovoljene omejitve v dveh zaporednih dnevih ali v štirih dnevih znotraj obdobja
enega koledarskega meseca, si Si.mobil pridržuje pravico, da takšnemu naročniku izklopi tarifo EU
NESKONČNO in ne dovoli ponovnega vklopa te tarife. O navedenem bo Si.mobil obvestil naročnika preko SMS
sporočila.
III./6. Na tarifi EU NESKONČNO ni dovoljena uporaba mobilne naprave kot navidezne brezžične dostopne točke
(t.i. »tethering«)«

Tak da daj drugič malo razmisli, preberi kakšno knjigo ali vsaj pogoje poslovanja in nato piši bučke po forumih.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.148
357
83
Goriska
Citat:
III./6. Na tarifi EU NESKONČNO ni dovoljena uporaba mobilne naprave kot navidezne brezžične dostopne točke
(t.i. »tethering«)«

Že mogoče, da ni dovoljeno, samo kdo po pa to vedel ali imaš ti vključen tethering??

Še zmeraj sem ga uporabljal in ga bom kljub "prepovedi".

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Nekateri operaterji imajo sistemsko onemogočen tethering.

Bil sem v Španiji - Ibiza in kupil predplačniško Orange SIM, ki je namenjena internetu.

Ker ni bil omogočen tethering (sploh aktivirat ga nisem mogu v nastavitvah - zatemnjen gumb pri iPhonu), sem poklical na njihov support in se pozanimal zakaj. Sistemsko lahko to onemogočijo in to naredijo ponavadi med poletjem (zaradi turizma in obremenitve omrežja).

Tako da če lahko Orange to onemogoči v sistemu, lahko tudi ostali mobilni operaterji
wink-1.gif

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Citat:
Uporabnik map pravi:
Od kar je imel TUŠmobil izpad na dolenjskem opažam ene čudne simptome. Moja Nokia 620 recimo, ko jo prižgem se dolgo povezuje v omrežje. Sinov S3 mini se noče povezat v omrežje, ko ga prižgeš če je nastavljen na ročno izbiro operaterja. Potrebno je poiskati omrežje in ga ročno klikniti. Če je na avtomatski izbiri se pa poveže. Je možno, da je to od operaterja odvisno. Ker pred tem izpadom je blo vse OK, zdej pa to.

Bodita pol na avtomatski izbiri, če pa se vama pojavljajo podobne težave pa kar pokličita na TM.

Glede tega novega paketa pa bi dejal samo: kapo dol Tušmobilu!
http://www.mobile.si/articles/tusmobil-z-najbolj-ugodnim-paket.html

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
b

To je top paket! Hvala bogu, da še nekdo razmišlja v tej smeri, ne pa samo nateguje folk.
In Simobil je tukaj tisti, ki najbolj zavaja: za doplačilo 2,90€ DNEVNO te še vedno lahko izklopi glede na njihovo SPP za EU neskončno! Poleg tega sploh ne omogoča tetheringa. TM tukaj 1. ne zaračunava dnevno doplačila in 2. omogoča tethering!

Pa še tole, citirano iz Simobilovih SPP-jev:
»III./5. Če bo naročnik dosegel dovoljene omejitve v dveh zaporednih dnevih ali v štirih dnevih znotraj obdobja
enega koledarskega meseca, si Si.mobil pridržuje pravico, da takšnemu naročniku izklopi tarifo EU
NESKONČNO in ne dovoli ponovnega vklopa te tarife. O navedenem bo Si.mobil obvestil naročnika preko SMS
sporočila.
(t.i. »tethering«)«

Tak da daj drugič malo razmisli, preberi kakšno knjigo ali vsaj pogoje poslovanja in nato piši bučke po forumih.

netko45 z našimi splošnimi pogoji sem jaz seznanjen,.. ne rabiš dodajat citatov,..in nikjer ne trdim da Si,mobil nima drobnega tiska,.. opozarjam le na možno zavajanje,..v delu z njim se ni izikazal kot preveč flexibilen operater,..za razliko od Telekoma, T2,..

Itak pa so SPPji zato, da se storitev uporablja tako kot si jo predvidel in ne tako kot si predstavljajo posamezne stranke, ki vidijo le tisto kar si želijo,..

l.p. b

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.