Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
A pri Tušmobilu ne deluje sms iz gmaila. Recimo za second level autorization..... Sploh ne dobim sms-a?

wtf

Na svojo cifro ga ne dobim, na službeno (tudi na Tušu) pa v par sek. Nimam pojma v čem je fora.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
fak....
[cenzura] keri šalabajzerji, najprej me na bobu zjebejo znanje, a zdej pa še kle.

mi imamo google apps, in vse gre preko gmaila, calendar..., meeting...

u pič... ma.....
A pa si kej klicu na help desk, če so kej odkrili? Tole pa ne štekam, enim dela enim ne?
Nekje sem prebral, da serje samo na prenesenih cifrah, čeprav mi to ni logično?

Matr jutr grem na druzga operaterja, če to ne bo delalo.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Sem probal še 1x in sem dobil po dobrih 3 minutah. Imam pa tudi jaz preneseno številko. Debitel > Mobitel > Bob >Tuš, tako da to ni vzrok
smile-1.gif
Sicer pa Tuš signal, Ljubljana Vič.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
jest sem probal večkrat, nič od nič. Niti enga maila še nism dobu od googla. Pa jih dnevno od calendarja dobivam. Nikol nisem imel s'tem problemov.

Klical sem na help desk ni vedu nič povedat, prosil naj danes pokličem, da bom tehnika dobil. Sicer mi ni jasno kaj lahko naredi, but still upanje obstaja.

Problem je še ta ker imamo druge firme na appsih in imamo administrativni acount na second level authentication. Zdej pa to ne deluje več.

Skratka razočaran na polno.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
To pa res čudno, ker tudi meni deluje čist fajn pa sem tudi pred kratkim šel na TM. Verjetno najboljše tehnika na TM vprašat. Upam, da ti uspe.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
@gloglo - preveri na googlu, ker mu očitno nekaj ne diši zaradi prenosa številke.... TM ne blokira prejema teh sporočil

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Po prijavi napake direkt tehnikom, zadeva deluje.. Očitno so nekaj naredili. Sicer me ni noben obvestu, sem pa od doma, sprobal. Očitno res nekaj blokirajo, ker druge razlage ni....

Zdej dela in sem srečen. Zadnje čase me resnično spremlja Murphy pri teh operaterjih. Najprej aktivirajo mojo kartico na bobu na nekoga drugega, pol grem na Tuš pa tole.

Ampak, moram pohvalit zjutraj prijavljeno, že delamo naprej... Hvala vsem za info. Podatek ki ga lahko imate, da napako očitno odpravi TM.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Pa je ta roaming gratis ali kako. Nekam pogosto se jim to dogaja. Enkrat junija ali julija je blo isto.

Nazadnje urejeno:

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Pomoje da ni... maš pa vsaj možnost komunkacije. Men je najbolj to važno...

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
http://www.tusmobil.si/novosti-obvestila

05.11.2014
Nujno obvestilo

Obveščamo vas, da je prišlo do delnega izpada našega omrežja na področju JV Slovenije, zaradi napake na optičnem omrežju. Na voljo je nacionalni roaming. Hvala za razumevanje.
V Ivančni gorici je nekdo presekal telekomovo optiko.
smile-1.gif

Le Tušmobil je imel izpad mobilnega omrežja. V firmi niso delovale slovenske internetne strani od Telekoma do T-2ja. Od Ljubljane smo bili odrezani. Naj pa tudi uporabniki internetnih priključkov na Dolenjskem sploh ne bi imeli interneta.

V Novem mestu je bil totalen internetni mrk. Sem šel lahko iz šihta danes prej
evil.gif

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Odvisno ker paket maš, če maš FREE paket, pol imaš vse razen prenosa podatkov zastonj med roamingom.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
V ceniku piše, da se posebej plača samo prenos podatkov v drugem omrežju, za SMS ni nič napisanega, da bi se posebej plačevali:

http://www.tusmobil.si/cenik

Je pa v drobnem tisku zabeleženo tole:

Citat:

Obračunski interval za klice je 60/60. Obračunski interval za prenos podatkov je 10kB. Vključene količine storitev veljajo v radijskem omrežju Tušmobila (prikaz omrežja: Tusmobil), storitve opravljene iz radijskega omrežja ponudnika nacionalnega gostovanja (prikaz omrežja: Tusmobil Mobitel ali znak za gostovanje) in storitve po porabi vključenih količin v radijskem omrežju Tušmobila se obračunajo dodatno po Ceniku. Za pakete PREMIUM veljajo Posebni pogoji naročniških
paketov “PREMIUM”, ki med drugim določajo, da se hitrost prenosa podatkov v paketu PREMIUM XL v radijskem omrežju Tušmobila po porabljenih 25GB
prenosa podatkov omeji na največ 128 kbit/s. Vključenih količin paketov ni mogoče porabiti za klice in druge storitve (SMS, MMS, prenos podatkov; skupaj
s klici “storitve”) na posebnih in komercialnih številkah, ali storitve, ki so prejete ali vzpostavljene iz tujine ali klice v tujino. Prenos podatkov v omrežju
ponudnika nacionalnega gostovanja se obračuna posebej. Strošek priključnine je 12EUR. Vse cene vključujejo DDV. Navedene blagovne ali storitvene znamke
so registrirane znamke njihovih lastnikov. Na drugi SIM se lahko koristijo le količine prenosa podatkov iz osnovnega paketa, ostale storitve opravljene iz druge
SIM se zaračunajo po osnovnem ceniku za pakete Premium.

Zakaj za vraga nimajo to opisano v oklepaju pri SMS/MMS, da velja samo v Tušmobil omrežju kot je to označeno v ceniku za stare pakete
sprasujem se.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.