Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Žal je tako vsepovsod, kjer je UMTS 2100, kar pa je v večini krajev blizu meje in na starejših oddajnikih (in velja za vse 3 operaterje - Telekom celo mislim, da sploh nima UMTS 900). GSM bi ravno naj ukinili med drugim zaradi tega, da bo lahko vsepovsod potem UMTS 900.

Do takrat lahko še kak LTE 800 lepo pokrijejo.

Upam, da bo po tem datumu vse delovalo tako kot mora, da ne bomo pol časa nedosegljivi.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
GSM bo počasi ukinjen pri vseh operaterjih. Gre za 30 let staro tehnologijo.
3G je neizmerno bolj spektralno učinkovit tudi za pogovore in SMS napram GSM. Da o podatkih sploh ne govorimo. Potem je še tu varnost in drugo. GSM danes lahko hekne vsak malo bolj poučen script kiddie.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik map pravi:
Hvala, potem imajo še cajt 3g zrihtat.

Bodo to kar novem lastniku oni podtaknili. Kaj ti pomaga, ko imaš bazno, ko ti podpira HSPA+, pa ko vzpostaviš povezavo, ti v 3 sekundah že skoči na 3g, čez pol minute pa na Edge.
bonk.gif
. Tak, da bolje da ostane še 2G vsaj 10 let pri Tušmobilu, razen če bo Telemcah kaj bolj resen na področju izgradnje omrežja. Samo če bodo delali tako, kot delajo na kabelskem omrežju se bojim, da bosta ostala pri nas samo 2 operaterja ( Mobitel in Simobil).

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Na 3G skoči vedno, kadar ne prenašaš podatkov, nima Tušmobil nič s tem, tako deluje 3G.

Recimo grem na internet, se povežem preko remote desktopa do svojega računalnika, pa mi tak vedno dela. Par sekund kaže H, potem 3g, na koncu E. Pa kar je fora da na Edge sploh noče nobene strani odpret. To pa kolikor vem ni normalno. Tak, mi dela na 3 baznih postajah. Pa nebi rekel, da sem nekje v nekih rovtah, ampak lahk sem 200 metrov od bazne postaje. Fora je pa v tem, da vedno če vzpostavim povezavo, me vrže na eno dosti bolj oddaljeno bazno postajo, neglede na čas. Tak, da preobremenitev bazne odpade. Na TM so mi zardili, da je res nekaj narobe, ampak do danes še zadeve niso uredili in jo po mojem tudi ne bodo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
No saj je tudi vprašanje koliko je resnice v tem, ta datum je SvetIdej enkrat napisal.
3. januarja 2016 gre Tušmobil na frekvenci 900 MHz iz 2x9,8 MHz na 2x5 MHz.

Telekom in Si.mobil pa iz 2x12,5 MHz na 2x15 MHz.

Sedaj uporablja za 0 ali 2x5 MHz za UMTS 900, za GSM 900 pa 2x4,8 ali 2x9,8 MHz.

Torej 3. januar 2016 ali prej.

Glede nacionalnega roaminga pa tudi ni panike. Tako Tušmobil, kot Telemach imata vsak svojo pogodbo za nacionalni roaming pri Telekomu. V Tušmobilovi pogodbi s Telekomom imajo klavzulo, če bi neko podjetje pripojilo Tušmobil da bi samodejno pogodba o roamingu bila nična. Glede tega Telekomovci nimajo pravne podlage nagajati ob združitvi Tušmobila in Telemacha.

Nazadnje urejeno:

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Recimo grem na internet, se povežem preko remote desktopa do svojega računalnika, pa mi tak vedno dela. Par sekund kaže H, potem 3g, na koncu E. Pa kar je fora da na Edge sploh noče nobene strani odpret. To pa kolikor vem ni normalno.
Po 2016 bo boljše delalo, ker bo brez GSM-a. Če bi dal lahko na telefonu na UMTS only bi delalo normalno. Na Nokii N97 sem imel možnost UMTS only in je delalo to brez težav, kar preko samodejnega načina GSM/UMTS/LTE na Androidih ni tako.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
še vedno mislim da je Tuš bolj bos brez Telekomovega omrežja,.. se trudijo a to še ni to,..
čakam ndaljne poteteze Telemacha,.. in dodatno spremembo cenovne politike,..
b

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Na S4 mini se da nastavit UMTS only. In takrat je signal rahlo šibkejši kot na GSM.
Me je pa včeraj presenetlo, ko mi je lovilo UMTS Ponikvo pri Mestinju. Res pa je, da v dolini ni bio glih velik signala. Proti vrhu hribčkov je bil. GSM pa povsod, ker je bazna na Sv. Emi, ki pa očitno še ni na UMTS.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
550 baznih je lepa številka.

Si.mobil ko je imel zadovoljivo pokritost je imel v nekem delu mesta 2 (recimo danes 8), na podeželju pa pokril iz "višin". Tušmobil pa ima v mestih naprimer v nekem delu mesta 5, pa podeželje pokriva prej iz nižjih delov.

Ker Si.mobil ni imel nacionalnega roaminga je vse pokrival iz višin in kmalu zapolnil 99,5%, Tušmobil pa bolj pokriva bazne po mikro lokacijah. Ko je imel Si.mobil 550 baznih postaj je imel ta pokritost 99,5%, Tušmobil z istim številom baznih postaj je ta pokritost 98,9%. Tušmobilu zaradi nacionalnega roaminga se ne mudi pokrivati nedobičkonostnih vukojebin.

Pred 5 leti je bilo 600 baznih OK, danes je ta cifra 900.

Telemachovo ponudbo že vidim: Trojček Lastovka LTE: TV programi iz lastovke, internet in telefonija iz LTE

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Recimo grem na internet, se povežem preko remote desktopa do svojega računalnika, pa mi tak vedno dela. Par sekund kaže H, potem 3g, na koncu E. Pa kar je fora da na Edge sploh noče nobene strani odpret. To pa kolikor vem ni normalno.
Po 2016 bo boljše delalo, ker bo brez GSM-a. Če bi dal lahko na telefonu na UMTS only bi delalo normalno. Na Nokii N97 sem imel možnost UMTS only in je delalo to brez težav, kar preko samodejnega načina GSM/UMTS/LTE na Androidih ni tako.

Ha??? Na čisto vsakem Androidu, ki sem ga imel v roki, se je dalo nastavit 2G ali 3G.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Ja na prednostno, ne pa da se ne sme povezati na GSM.

Če na Androidu izbereš 3G se telefon povezuje na 2G/3G, Nokia N97 se je povezala samo na 3G.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
To ne bo držalo.. Pri meni če dam na 3G ostane na 3G signalu .. Če pa hočem oboje pol dam 2G/WCDMA samodejno pol se pač telefon sprehaja med signaloms odvisno keri je močnejši..

Tako rečeno če da na 2G itn.. Ostane na GSM omrežju in podobno z ostalimi omrežjem kak pač nastaviš
wink-1.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
A pri Tušmobilu ne deluje sms iz gmaila. Recimo za second level autorization..... Sploh ne dobim sms-a?

wtf

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Ravno prenesenena številka iz boba.... ne dela. Tudi ko dam test ne jebe pet posto. Iz najdi.si recimo dela. Žena je še na bobu pa dela na njeno cifro...

Kaj bi pa lahko blo narobe. Men je to ključno....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Ja na prednostno, ne pa da se ne sme povezati na GSM.

Če na Androidu izbereš 3G se telefon povezuje na 2G/3G, Nokia N97 se je povezala samo na 3G.

Zanimivo, vedno sem te imel za nekoga, ki precej dobro pozna delovanje Androida... Seveda deluje 2G/3G only, razen če imaš kak predpotopni 1.x telefon, tam mogoče res ne dela.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.