Novi Passat

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
8 let
smile-1.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.165
113
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ki ima aktivni tempomet, LED luči, komplet elektronske asistenčne sisteme?
Ne mešaj jabolk in hrušk. Passata za 50k si pač kupi tisti, ki hoče met za 50 jurjev avto z vso opremo. Tiosti, ki ga boli znamka in je pripravljen met oskubljen avto, si bo pa kupil oskubljen BMW ... In ko pri VW rečejo, da ciljajo tudi na kupce premium znam, mislijo prv to: da bodo poskušali koga, ki je sicer kupoval oskubljen premium (pa vseeno, katere znamke) poskusili prepričat, da raje vzame neložen Passat.

467716-post_slo.gif

Lepo napisano, samo da vržem 50 jurjev v avto tudi pomislim ne na passata. Pa je lahko naložen z opremo, da ima še v prtljažniku po gajbicah elektronska jajca.
Moje skromno mnenje je da je 3/4 elektronske navlake v avtu neuporabne, oziorma tako malokrat rabiš, da škoda plačevat.

Števci zgledajo super, zanima me koliko košta ko crkne ta armaturka. 2 jurja je verjetno premalo, če je bilo pri starem scenicu 800€.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Kakor kdo hoče. Meni se (za 50 jurjev) vseeno zdi bmw 5 več avta (tudi če je samo 520i). V razredu 25-35k pa je Passat nedvomno kralj.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Ksz...radi se kurčimo a roko na srce redko kateremu izmed nas standard ne dopušča avta v rangu 30 do 35 jurjev...vsaj ne z vidika, da imas potem nadaljnih xy let kaj od življenja.

Torej...za nas balkance bo prišel v poštev tak passat čez tri leta, uvožen iz DE, I, BE, itd. Za 13 do 15 jurjev z 80 jurji prevoženih
grin1.gif
.

Zdaj pa o passatu...passat je pač passat...neka sredina v nekem srednjem razredu za srednjo ceno (zahodnjaške plače) ljudskega proizvajalca avtomobilov (ki mu je cilj postati No. 1 v št. Letni prodaji vozil..torej za skeptike...prav iz tega razloga ne bojo šli v premium vode, ker tam ni pridaje v milijonih (10)).
Torej..kdor se odloči in ga nabavi v povprečju ni nekaj strašnega zajebal niti ne kaj stršansko dobrega kupil...kupil je srednje velik (uporaben) avto za množice. V kolikor je tudi sam v ljudski množici v neki zlati sredini (vsaj razumsko in delno finančno..kar se da malo korigirat s starostjo vozila) bo tudi (srednje seveda
hysterical-1.gif
) z njim zadovoljen.

Kar je meni všeč...gledam z vidika familije, moje višine, uporabnega prostora...je to da je povsod dovolj prostora za noge (nekdo je prilepil link ..primerjava med passatom, A4 in BMW 3...to je terna z mojega vidika)....da je dovolj prostora za prtljago, tovor, svinjarijo, gnoj, drva (jaz sem hišo prenovil veliko na njegovih plečih)...nima veze..karkoli delaš namečeš noter in pelješ (brez da bi se sekiral!). Za povprečneža si se dobro peljal že s starimi modeli, porabe ne bo velike (dizel itak), trpežen je, skoz po malem kaj crkne...pa marsikaj na njemu lahko sam postoriš...kar pomeni da vsaj prideš zraven...in zaradi množičnosti rezervne dele dobiš pri vsakemu za razumen denar.

Moja rikša ima 13 let, 10 let v moji lasti, uvožen, magični kilometri..saj je skoz kak malenkost a v povprečju se peljem ko grof..poceni, zanesljivo in za moj okus dobro.
Kdor gleda z vidika, da bo vozil avto vsaj eno desetletje bo itak vzel s čim manj opreme (srednjo različico, se ve..ponavadi trendline) ker vemo da se ta oprema slej kot prej začne kvarit, dizel motor, ter ročni menjalnik...in verjeli ali ne...bo teh tudi največ prodanih.

Oblika? Klasično nemška...rahlo zadržana (ker je ljudski ni neka huda a la bmw, mb, audi) a je na dolgi rok povsem sprejemljiva da se ti tudi s 15 let starim avtom ni nerodno prevažat okoli.

Po svoje pa, če pogledam svoj avto pa tega novega..kje je razlika? Plastika je drugače nabrizgana (armatura) pa pleh drugače stisnjen pod prešo....potem pa...kaj že?..manj porabi? Bolj potegne? Se boljše pelješ? Prideš od točke A do točke B na drugačen način?..hmmm...
wink-1.gif
.

Ta mesec sem dal na stran prve cekine za 'nov' avto...še tri leta počakam potem pa zamenjam štancan pleh iz okrogle v bolj oglato obliko...in gremo dalje..velika verjetnost da res passat (če se ne bom še 5 x premislil...kdo ve).

Je pa ljudski voz...priznajmo mu. Je tako!? Tudi ljudstvo na alterju ga je opazilo...če zmečeš vse komntarje na kup in potegneš črto smo kje....ja v sredini!
aplauz.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ksz...radi se kurčimo a roko na srce redko kateremu izmed nas standard ne dopušča avta v rangu 30 do 35 jurjev...vsaj ne z vidika, da imas potem nadaljnih xy let kaj od življenja.

Torej...za nas balkance bo prišel v poštev tak passat čez tri leta, uvožen iz DE, I, BE, itd. Za 13 do 15 jurjev z 80 jurji prevoženih
grin1.gif
.

Zdaj pa o passatu...passat je pač passat...neka sredina v nekem srednjem razredu za srednjo ceno (zahodnjaške plače) ljudskega proizvajalca avtomobilov (ki mu je cilj postati No. 1 v št. Letni prodaji vozil..torej za skeptike...prav iz tega razloga ne bojo šli v premium vode, ker tam ni pridaje v milijonih (10)).
Torej..kdor se odloči in ga nabavi v povprečju ni nekaj strašnega zajebal niti ne kaj stršansko dobrega kupil...kupil je srednje velik (uporaben) avto za množice. V kolikor je tudi sam v ljudski množici v neki zlati sredini (vsaj razumsko in delno finančno..kar se da malo korigirat s starostjo vozila) bo tudi (srednje seveda
hysterical-1.gif
) z njim zadovoljen.

Kar je meni všeč...gledam z vidika familije, moje višine, uporabnega prostora...je to da je povsod dovolj prostora za noge (nekdo je prilepil link ..primerjava med passatom, A4 in BMW 3...to je terna z mojega vidika)....da je dovolj prostora za prtljago, tovor, svinjarijo, gnoj, drva (jaz sem hišo prenovil veliko na njegovih plečih)...nima veze..karkoli delaš namečeš noter in pelješ (brez da bi se sekiral!). Za povprečneža si se dobro peljal že s starimi modeli, porabe ne bo velike (dizel itak), trpežen je, skoz po malem kaj crkne...pa marsikaj na njemu lahko sam postoriš...kar pomeni da vsaj prideš zraven...in zaradi množičnosti rezervne dele dobiš pri vsakemu za razumen denar.

Moja rikša ima 13 let, 10 let v moji lasti, uvožen, magični kilometri..saj je skoz kak malenkost a v povprečju se peljem ko grof..poceni, zanesljivo in za moj okus dobro.
Kdor gleda z vidika, da bo vozil avto vsaj eno desetletje bo itak vzel s čim manj opreme (srednjo različico, se ve..ponavadi trendline) ker vemo da se ta oprema slej kot prej začne kvarit, dizel motor, ter ročni menjalnik...in verjeli ali ne...bo teh tudi največ prodanih.

Oblika? Klasično nemška...rahlo zadržana (ker je ljudski ni neka huda a la bmw, mb, audi) a je na dolgi rok povsem sprejemljiva da se ti tudi s 15 let starim avtom ni nerodno prevažat okoli.

Po svoje pa, če pogledam svoj avto pa tega novega..kje je razlika? Plastika je drugače nabrizgana (armatura) pa pleh drugače stisnjen pod prešo....potem pa...kaj že?..manj porabi? Bolj potegne? Se boljše pelješ? Prideš od točke A do točke B na drugačen način?..hmmm...
wink-1.gif
.

Ta mesec sem dal na stran prve cekine za 'nov' avto...še tri leta počakam potem pa zamenjam štancan pleh iz okrogle v bolj oglato obliko...in gremo dalje..velika verjetnost da res passat (če se ne bom še 5 x premislil...kdo ve).

Je pa ljudski voz...priznajmo mu. Je tako!? Tudi ljudstvo na alterju ga je opazilo...če zmečeš vse komntarje na kup in potegneš črto smo kje....ja v sredini!
aplauz.gif

Vsaka ti cast realno povedano....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
aplauz.gif

Edino glede opreme in pokvarljivosti... Da ne boš primerljivo med sedanjim in bodočim avtom razočaran... Že osnovna verzija ima več dragih pokvarljivih delov kot pa top oprema pri modelu ki ga voziš... Pa postoril boš sam pri bodočem bolj ne kot ja kaj veliko sam...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Kakor kdo hoče. Meni se (za 50 jurjev) vseeno zdi bmw 5 več avta (tudi če je samo 520i). V razredu 25-35k pa je Passat nedvomno kralj.

zmaga.gif

No, kakšen Audi A4 AVANT quattro za malo nad trideset k je tudi dober nakup, vendar je pol številka manjši voz kot passat, ki
je kar všečen in ima (sploh v karavanski različici) ogromen prtljažnik.

S top motorizacijo novi passat poskuša pridobiti tiste, ki bi se drugače odločili recimo za osnovno različico svete trojice (BMW,Audi,Mercedes), z osnovnimi variantami za okoli 25k, pa hudo konkurira Škodi in ostalim iz tega cenovnega razreda.
cool-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Mah, dokler nima pogona zadaj je še vedno no-fun skret s prevelikim obračalnim krogom
evil.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
No pri tej vsej novi tehnologiji koliko je se uzivanja v zadnjem pogonu?!😬😬

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Btw kupil sem tisto kar mi je bilo vsec,glede skrtosti....ja no...poceni igracka ni bila ravno no....bi dobil ze juhuhu passata npr...iskreno o mecki nikoli nisem razmisljal...cla me je preprical in sem ga narocil....

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
ksz, prejsnji vikend na dunajskem avto salonu so imeli passata za 70k. sem se spomnil na vas, kdo to kupi, pa to :D
verjetno je primerljiv A6 kaksnih 20k drazji, or?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Pri nas mi je uspelo naklikat do 59k.

Ampak saj ni važno, poglejmo iz druge strani: v sobotnem dnevniku je bil test Audija A3. 1,6tdi motor in cena dobrih 28k eur. Potem pa bereš tekst: "hoteli smo povezati mobilni telefon, a ni šlo, ker avto nima bluetootha, hoteli smo nastaviti jakost radija na volanu, a ni šlo, ker avto nima komand na volanu, hoteli smo z tempomatom nastaviti hitros, a seveda ni šlo, ker avto nima tempomata itd...

In tukaj se vidi kako konkurenčen je Passat. Z 2.0tdi motorjem (150ps), srednjo opremo (Comfortline), doplačanim Business paketom (LED, navigacija), Area View kamero in Bluetoothom pride tak avto toliko kot oguljeni A3 z 1,6 motorjem.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
No, saj bemflca ni bila nič boljša. 35k za serijo 1, 116d, da je imela navigacijo, park senzorje, ksenon in ostale, skoraj samoumevne stvari. Gola karjola pa 25k. No, gol dekavc je bil pa 22k...

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Za 30 jurjev dobiš zanesljivega japonca,ostal denar pa uživaš na karibih in se smejiš vw usekancem.lp