Novi Passat

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Nimam avta.
smile-1.gif

Bi pa bil vsekakor ponosen nanj, pa naj bo to Kia, VW ali katera izmed premium znamk.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Omg, ko misliš da si na alterju prebral že vse, nekdo izjavi, da je ponosen na svojo škodo.
smile-1.gif

Mislim da bi tudi ti bil ponosen v teh časih na avto v rangu 25-30k eur., ali? Na 5 let starega Scenica pač ne moreš biti, jebiga... razen če ti je ime Roberto.
zmaga.gif

Tu si pa zelo ustrelil mimo... vsem avto pač ne predstavlja statusnega simbola oziroma predmeta, na katerega naj bi bil ponosen, verjetno zato, ker bi zanj zapravil smešno visoke zneske (po možnosti izposojenega denarja). Po pravici povedano se mi to zdi precej bolano.

Raje vozim 5 let starega renaulta (kupljen rabljen, da ne bo pomote), pa razliko do 25k vložim v izobraževanje, potovanja, nepremičnino... Ali pa mi dejstvo da mi v življenju še ni bilo potrebno najeti kredita ali imeti vozila na lizing, pomeni več kot novi VW (odkar je premium), audi ali bmw pred blokom najemniške garsonjere. Mogoče pa sem samo jaz čuden.

Btw. a nima Roberto 10 let starega scenica?
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Nekako me tvoja življenska zgodba ne zanima.
smile-1.gif

Na primtiven post sem ti dal primitivno repliko, that's all.
zmaga.gif

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Autocar so tudi podplačali kot Autoexpress!

Citat:
Even at its cheapest, the Passat’s interior is very handsomely finished and consistently solid to the touch. The seats are broad and comfortable, the controls perfectly placed and accommodation levels are generous in both rows. Although its qualities are a bit less flashy, this is a cabin that stands up to comparison favourably with lower-end versions of the Mercedes C-class and Audi A4, and is leagues ahead of its direct volume-brand saloon car rivals.

http://www.autocar.co.uk/car-r...16-tdi-s-review

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če si nekdo postavi mejo 34, si pač postavi mejo 34. Če je normalen, ne bo šel čez njo, ker bi naredil točno to, o čemer ti pišeš - kupil nekaj, kar presega njegove zmožnosti.
Tako da. ne, pri normalnih ljudeh to, da imaš 34 za avto ne pomeni nujno tudi, da jih lahko daš tudi 37.
Jaz bi rekel, da pri *normalnih* ljudeh pomeni točno to, kar je napisal dragan. Ampak verjamem, da precej ljudi ravna drugače - zastavi si zgornjo mejo, ki vključuje vse kar imajo in kar bodo zaslužili in privarčevali v naslednjih X letih... takrat res ne moreš čez zastavljeno mejo.
Razen v izjemnih okoliščinah imam enostaven test glede nakupa vozila, še bolj ekstremen od zgoraj omenjenega: ko je izbor končan se vprašaj ali bi si lahko privoščil(!) 50% dražji voz... magari z dodatnim financiranjem ali podaljšanim rokom odplačevanja ali kakorkoli že. Če je odgovor *NE*, potem ciljaš previsoko.
Drugo je seveda, če nisi pripravljen za avto plačat več, ampak kar poznam ljudi jih večina "omaga" pri določenem znesku, ker si več ne morejo privoščit, ne ker bi si tako želeli.

Normalen človek si postavi mejo in ne gre čez - pa to ne pomeni, da ne bi mogel, ampak da ve, kje je meja za nakup avta in čez ne gre.
In ja, če rečeva po tvoje: meja je tam, da imaš v resnici še 50% "lufta" - potem čez to mejo pač ne greš. Ne iz 12 na 13 in ne iz 34 na 37. Pa čeprav bi si lahko privoščil 18 ali 51 (torej 50% več) ...

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Nimam avta.
smile-1.gif

Bi pa bil vsekakor ponosen nanj, pa naj bo to Kia, VW ali katera izmed premium znamk.
A je avto stvar na katere si lahko ponosen????Zakaj?Status simbol....ehhh slovenec na biciklju

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Autocar so tudi podplačali kot Autoexpress!

Citat:
Even at its cheapest, the Passat’s interior is very handsomely finished and consistently solid to the touch. The seats are broad and comfortable, the controls perfectly placed and accommodation levels are generous in both rows. Although its qualities are a bit less flashy, this is a cabin that stands up to comparison favourably with lower-end versions of the Mercedes C-class and Audi A4, and is leagues ahead of its direct volume-brand saloon car rivals.

http://www.autocar.co.uk/car-r...16-tdi-s-review

Jaz mislim da bodo predčasno zaustavili proozvodnjo novega Passata, saj sodeč po alterju tako ni za nikamor.
smile-1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Primitivno je zate dejstvo, da se mi zdi smešno, da nekomu ljudski avto (oz. konkretno škoda superb) predstavlja statusni simbol oz. predmet ponosa. OMG, saj ne govorimo o lamborghini aventadorju...

Over and out... uživajte še naprej v temi o edinem pravem slovenceljskem avtu.
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:Kako se lahko vsak dan v Škodo vsedeš? Z vrečko na glavi?
smile-1.gif
Kaj je pa s Superbom narobe?
shocked-1.gif

Ok, razen tega, da moraš stran gledat, ko greš do njega.
grin1.gif

Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Primitivno je zate dejstvo, da se mi zdi smešno, da nekomu ljudski avto (oz. konkretno škoda superb) predstavlja statusni simbol oz. predmet ponosa. OMG, saj ne govorimo o lamborghini aventadorju...

Over and out... uživajte še naprej v temi o edinem pravem slovenceljskem avtu.
smile-1.gif
Nekomu je lahko tudi nova Dacia predmet ponosa, ker si jo je lahko recimo s trdim delom privoščil. Tako da, če je nekdo ponosen na avto (katerikoli že), jaz ne vidim čisto nič narobe v tem. Bolj me zanima, zakaj se mora nekdo drug vtikat v njegov ponos.
grims-1.gif
In ga raje ne pusti pri miru. Seveda se to konča, ko nekdo posiljuje s svojim avtom druge...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jao jao, zdaj je že moj avto na tapeti.

Recimo da vas je v družini, da imate dokaj pogosto za prepeljati nekaj več tovora in da parkrat na leto opravite več tisoč kilometrov (3-4.000) dolgo pot. Recimo tudi da rabiš zanesljiv avto in da ti ni to prerekanja z raznimi preprodajalci in zato želiš nov avto. Jasno je da odpadejo razne zgoraj naštete variante za 8 ali pa 12k in da se resna izbira začne nekje od 20k naprej.

Moja izbira je bil pač Superb, ne zato ker sem škoda lover (kar nisem) niti zato da bi se s tem avtom postavljal, pač pa je bil (zame) avto najboljši kompromis med vloženim in dobljenim (hkrati pa mi je bil avto dovolj všeč). Če bi kupoval danes bi dal verjetno prednost passatu (ali pa morda kateri drugi znamki), saj so škode precej dražje kot dvemi leti, ko je moral zaradi izpada Octavie avto zasesti še en razred nižje).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
Za tvojo takratno ceno si res dobil soliden avto.
Passata pa ne bom sodil. Ce bi kupoval avto, bi bil pa v ozjem izboru. Ampak tisti 3BG Al kaj so ze desetletje stari.Pa da so bili ob nakupu naloadani kot sedanji za vsaj tam 35+.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Mah, ne se sekirat. Se malo hecamo
smile-1.gif
.
Je pa zanimivo, da ravno ti tako mečeš ven to službeno vozilo pri Passatu. Ker ravno Superb je v veliko primerih službeno vozilo
wink-1.gif
.