Novi Passat

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
2.0 TDI PD so bili res problematični, 2.0 TDI CR pa niti ne...

Moj ne rabi kakšnega posebnega sploh pa ne dragega vzdrževanja... če pa je zate redni servis drago vzdrževanje pa se vozi okoli s kolesom...

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
In koliko je cena enega rednega servisa na Passatu, pri pooblaščencu seveda in na koliko km se izvaja te servise?
sprasujem se.gif

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Bil sem prejšnji teden. Servis na 75k me je prišel 103€, s tem da sem prinesel lastno olje. Menjali so tudi zavorno tekočino... Jaz imam servise na 15k km zaradi 4 letnega jamstva, drugače so na 30k km.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Prinesel sem samo motorno olje. Menjali so olje in filter, zamenjali zavorno tekočino, na računu je še ekološka taksa in potrošni material (en plastični čep) ter vijak. Avto so še na splošno pregledali, dobil sem kavo in nadomestni avto za dva dni (načeloma to ni brezplačno, kakor za koga...).

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jaz dajem za 2.0tdi CR (Superb, ampak je isti motor kot v Passatu) za servise med 145 (prvi servis) in 165 eur, brez da bi kaj prinesel. Meni se res ne zdi drago, še plsoh ker sem za prejšnji avto (Accord) plačeval 300-350 eur.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Servis je opravljen hitro, samo nisem imel časa da ga prevzamem isti dan in sem ga drugi dan proti koncu.

LP

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:

In tukaj se vidi kako konkurenčen je Passat. Z 2.0tdi motorjem (150ps), srednjo opremo (Comfortline), doplačanim Business paketom (LED, navigacija), Area View kamero in Bluetoothom pride tak avto toliko kot oguljeni A3 z 1,6 motorjem.

In imaš za ta denar ne le tempomat, ampak aktivni tempomat ...

Malo offtopica: spomnim se da si pisal,da pri novem P508 nisi bil zadovoljen z LED žarometi. Kako bi komentiral izjavo novinarjev Avtomanije,da ima ta avto "odlične popolne LED žaromete" ?
evil.gif

http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=1&id=1403

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
ksz

Sicer nisem bral vsega, videl sem zgolj da se je nekdo hvalil da je prinesel lastno olje na redni servis v okviru garancije in kako malo je plačal. Naj povem kaj so meni rekli pri Oplu, ko smo peljali kombija na servis (redni v okviru garancije) smo vedno prinesli svoje ORIGINALNO olje zraven in vedno so napisali na servisni nalog da je stranka prinesla zraven svoje olje. Povedali so mi tudi da v kolikor bi v okviru garancije prišlo do kakšnih okvar (zariba motor oz. karkoli kjer bi bilo mazanje v igri) nam garancija ne bo priznana. A lahko kdo pove kaj več o tem? Ni pomembno pri kateri znamki, zanima me nasplošno. Namreč original Opel olje z računom se dobi za dobrih 5€, oni bi ga kasirali okoli 20€. Logično da jim ne dam.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Nope, njihova trditev ne drži. Garancija drži tudi če bi avto servisiral sam pod kozolcem.
wink-1.gif

V principu morajo oni dokazati, da je napaka nastala zaradi nepravilnega servisiranja, v dotičnem primeru zaradi nesutreznega motornega olja. Če tega ne morejo dokazati, so ga opleli. Če ti zavrnejo garancijsko popravilo greš pač do tržne inšpekcije in jih prijaviš.
Ti samo shrani račune motornega olja in njihovega servisiranja.

Ko pa govorimo o jamstvih, kulancah in podobnih rečeh, torej izven zakonske garancije, pa lahko veljajo raznorazne omejitve, o katerih se je dobro prej pozanimati.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja ampak ugibam da ko oz. če vzamejo vzorec olja v zaribanem motorju da ga sami dajo na analizo in da zna potem bit da niso ustrezni?
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Zakaj se rezervnih delov ne prinesete na servis in jih sami vgradite, ali sami zamenjate olje kar tam? Res mi ni jasen ta odnos.

A v gostilno tudi prinesete svoj krompir in zrezek in recete naj vam ga specejo?
confused-1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Na računu za servis je jasno ločena postavka servisna ura in material, če imajo tako razčlenjen račun in na storitvi manjšo ceno in olju večjo so si čisto sami krivi.

Jaz sem naletel na drugi šok, če prineseš lastno olje na AC Lovše ti zaračunajo 50% višjo servisno uro, sem lepo šel do konkurence.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.220
3.633
113
Glej, imamo svobodno tržno gospodarstvo (oz. naj bi ga imeli) in vse je odvisno od dogovora med prodajalcem in kupcem.
Če je servis pripravljen naliti olje, ki ga prinese kupec OK, če ne, tudi OK - iščeš drugega.
Na servisu je, da se odloči kakšen "poslovni model" bodo furali - lahko npr. računajo liter olja tudi po 50€, določenemu % populacije se s kupovanjem olja pač ne ljubi za=bavati in bodo tudi plačali servisu 50€ za liter - lahko pa se gredo poslovni kot sedaj MaxX, ki ponuja, npr. za Cliota, zamenjavo olja in filtra za 29.99€
cheer.gif
.

In JA s svojim denarjem ima vsakdo pravico razpolagati na njemu ustrezen način - oz. ali ti želiš odločati kaj kdo lahko in kaj ne sme narediti.

Btw. za Nemčijo vem, da imajo delavnice, kjer lahko najameš dvigalo in orodje na uro in si npr. sam poservisiraš avto.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Zakaj se rezervnih delov ne prinesete na servis in jih sami vgradite, ali sami zamenjate olje kar tam? Res mi ni jasen ta odnos.

A v gostilno tudi prinesete svoj krompir in zrezek in recete naj vam ga specejo?
confused-1.gif

O kakšnem odnosu govoriš? Poglej logično, vsaka stvar ima svoje ceno in seveda tudi neke "meje". Eno je normalna marža/pribitek, drugo pa je že oderuštvo. Ne razumem zakaj bi bilo narobe če prinesem s seboj svoje olje (npr. v moj osebni avto gre skoraj 9L) in samo iz tega naslova privarčujem več kot 150€ (v mojem primeru). Misliš da ni dovolj da grem tja, plačam ostali material ter delo? Kar se pa tiče gostilne, lahko komot grem tja in si naročim kavo in zraven pojem svojo čokolado ali sendvič in imamo vsi nekaj od tega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.694
6.714
113
pri taščici
Ko bo v gosstilni na računu 20 dag mesa, pečenje in postrežba znam tudi tja meso prinesti, Dokler pa bo na računu pisalo dunajc pa malo težje.

Ne vozim napooblaščene.