Novi Passat

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
BT sem jaz dobil brez doplačila v Golfu!? Naj razume kdor more.
A si to dobil original VAG, a ti je trgovec "brezplačno" montiral Fiscon?

Original. Composition media v okviru 40 let.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Potem je pa konfogurator zanic... ker vseeno pusti izbrati opcije, ki naj bi ze bile vkljucene v dolocenem paketu opreme...

Problem je v tem, da pri nas spet ne znajo podajati osnovnih informacij. Osnovna BT povezljivost je serijska, ostalo za doplačilo. Pregled je tukaj.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Potem je pa konfogurator zanic... ker vseeno pusti izbrati opcije, ki naj bi ze bile vkljucene v dolocenem paketu opreme...

Tole pa drži kot pribito. Podatki v temle našem konfiguratorju so predej problematični in pogosto vpisani malo z levo roko. Žalostno je da se na te iste podatke zanašajo tudi prodajalci in se ti zna zgodit da ti bodo mirno prodali stvar, ki jo tvoj avto vsebuje že serijsko.

Meni so hoteli prodat tipke za prestavljanje na volanu za 460€, kljub temu da je avto že imel taboljši volan. Po tem ko je prodajalec nekajkrat klical na uvoznika, so zadevo uredili in na koncu sem plačal 70€, če bi bil tiho bi verjetno ostalo pri začetni ceni. Dynamic light assista pa sploh ni bilo v konfiguratorju, pa sem ga vseeno dobil. itd.

Skratka konfigurator jemljite z rezervo, precej bolj zanesljiv je pdf cenik. Katastrofa, da uvoznik kaj takega dopusti.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Je ja..,ker električna ogledala so tudi v opremi in jih konfigurator ponuja...

V osnovni opremi so električno nastavljiva in ogrevana. Doplačaš električno zapiranje ogledal.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Clueless pravi:
Citat:

V osnovni opremi so električno nastavljiva in ogrevana.

A ogrevana tud?
Jeeeej.
cheer.gif

Samo en problem je - to ma tudi romunska Dača za tretjino cene.
stupid-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Nisem jih še našel na spletu, bodo enkrat po 15.11.
Sem si jih pa splonkal na predstavitvi, tam so nam SLO cenike že pokazali. 2.0 TDI Comfortline ima recimo kup opreme več, kot doslej, pa je par € cenejši.
V konfiguratorju očitno manjka še precej modelov in opisov
frown-1.gif

Je pa opazit nekaj novih asistenčnih sistemov (zaznavanje peščev, stranske kamere, vožnja prikolice).
zmaga.gif

Je tempomat radijski? Nič ne piše, a v nemškem konfiguratorju je za doplačilo?

comfortline
Citat:

klimatska naprava climatronic 3-consko uravnavanje temperature, ločeno za levo in desno stran ter upravljalna enota za zadnjo sedežno klop
opozorilnik za prenizek tlak pnevmatik
parkirni sistem Park Pilot

akustični senzorji spredaj in zadaj
optični prikaz parkirnega prostora

radio Composition Media:

6,5" barvni zaslon občutljiv na dotik
izhodna moč 4 x 20 W
8 zvočnikov
CD-predvajalnik
reža za SD spominsko kartico
multimedijski vmesnik USB in AUX-IN
naprava za prostoročno telefoniranje Bluetooth
senzor približevanja zaslonu

sistem za nadzor prometa Front Assist, z mestno funkcijo zaviranja v sili
sprednji meglenki s funkcijo statičnih smerno prilagodljivih luči in kromirano obrobo
tekstilni predpražniki spredaj in zadaj
tempomat z omejevalnikom hitrosti
usnjen večfunkcijski trikraki volan s tipkami za upravljanje radia in telefona
vzdolžna strešna nosilca črne barve
zaščitna folija pri transportu

highline
Citat:
LED LOW

LED-žarometi z dnevnimi lučmi

dekorativni elementi iz krtačenega aluminija, za armaturno ploščo in vrata, dekorativni elementi Piano Black za sredinsko konzolo (v kombinaciji z notranjim oblazinjen St. Tropez, dekorativni elementi za armaturno ploščo in vrata, Brilliant Pine)
klimatska naprava climatronic 3-consko uravnavanje temperature, ločeno za levo in desno stran ter upravljalna enota za zadnjo sedežno klop
opozorilnik za prenizek tlak pnevmatik
parkirni sistem Park Pilot

akustični senzorji spredaj in zadaj
optični prikaz parkirnega prostora

radio Composition Media:

6,5" barvni zaslon občutljiv na dotik
izhodna moč 4 x 20 W
8 zvočnikov
CD-predvajalnik
reža za SD spominsko kartico
multimedijski vmesnik USB in AUX-IN
naprava za prostoročno telefoniranje Bluetooth
senzor približevanja zaslonu

sistem za nadzor prometa Front Assist, z mestno funkcijo zaviranja v sili
sprednji meglenki s funkcijo statičnih smerno prilagodljivih luči in kromirano obrobo
tekstilni predpražniki spredaj in zadaj
usnjen večfunkcijski trikraki volan s tipkami za upravljanje radia in telefona
večfunkcijski prikazovalnik Premium z barvnim zaslonom
zadnje luči LED
zaščitna folija pri transportu
zimski paket 1 ogrevana sprednja sedeža, ogrevane pralne šobe

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
338
11
18
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Citat:
Uporabnik Clueless pravi:
Citat:

V osnovni opremi so električno nastavljiva in ogrevana.

A ogrevana tud?
Jeeeej.
cheer.gif

Samo en problem je - to ma tudi romunska Dača za tretjino cene.
stupid-1.gif

Dačijo mešaš s Passatom.
Tam, ko moraš plačat to,da sploh dobiš v osnovi:
- Zategovalniki varnostnih pasov spredaj
- Varnostna pasova spredaj nastavljiva po višini
- Zadnja klop deljiva 1/3 - 2/3
- Električni in impulzni pomik voznikovega stekla
- Volan nastavljiv po višini
- Voznikov sedež nastavljiv po višini
- Prva pomoč
- RADIO CD MP3 AUX BLUETOOTH USB
hysterical-1.gif

Ne bom se več vmešaval, ker te primerjave s samokolnicami so brezvezne.
Pa bom kupil Dacio, pa bom kupil Kio, pa bom kupil Mazdo, Forda, Alfo,itd. . Sram me bo lahko samo zaradi drugih voznikov, ko sramotijo znamke.
bonk.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Ne boš verjel, vandar Dača za 7100 EUR večino tega s spiska ima. In še ESP + ASR, pa sistem za preverjanje tlaka v gumah in glej ga zlomka, celo tritočkovni varnostni pas na srednjem zicu odzadaj.
smile-1.gif

Skratka štiri in pol Dače za enga Pasija.
smile-1.gif

Ali provedano drugače, pri Pasiju moraš dokupit še za eno Dačo dodatne opreme, da reč postane spodobna za svoj razred in za leto 2014.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
338
11
18
Ferrari 458 ma za doplačat samozatemnitveno ogledalo, navigacijo, tempomat, spominski električni sedež, parkirne senzorje, električne ogrevane sedeže, itd. Kar ma avto lahko že za 15k€. Zdaj pa primerjaj samokolnico s tem, pa poljuvaj.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Supšportnik tega kar naštevaš v zanjem postu v snovi ne potrebuje. Od bussines class avta ali ljudskega voza na drugi strani pričakuješ spodobno opremo za sdoben denar.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Če cene držijo je novi Passat extra poceni. Za Golfa 2.0 TDI Variant z podobno opremo sem namreč naračunal ceno 25.200 eur, s tem da ima Passat še par zadev, ki jih pri Golfu ni možno naročiti. Superb pa je recimo vsaj 2 jurja dražji, s tem da ima starejši motor.

Nekako pa sumim da bodo po začetku prodaje cenejših izvedb cene malo korigirali. Po tej logiki bi namreč mora biti 1,6 Trendline tam nekje 23 jurjev.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Moraš pa kar faln klikat. Jaz še čez 27 pa pol ne pridem. OK, 29, če vzameš tahude LED luči z biznis paketom. Ampak v resnici razen BT ne rabiš praktično nič dodatno klikat.

Jaz sem vzel Hihgline opremo in poklikal se tisto, kar imam v Mazdi ...
smile-1.gif

Konfigurator_Volkswagen.-20141026-132946.jpg

Sorry, ampak stvari, ki si jih tule poklikal, v Mazdi sploh ne moreš dobit. Tako da ne pretiravaj.
Edina stvar, ki Passatu resno manjka, je BT že od osnovne opreme naprej.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
...Ja, zame je. In ja, novega Passata sem že sprobal, z infotainmentom vred. In ja, v Mazdi je slabši. Precej.. Zasloni in upravljanje. Ne gre za to, kaj je za doplačilo (tudi v tanovem passatu je BT doplačilo
bonk.gif
) ali ne, ampak kako deluje.
Mazdin infotaiment res ni nek presežek, še vedno je boljši od prejšnjega Passata - in verjamem, da ima novi to boljše izvedeno (kljub Mazdinemu popravku).

Ampak, preseneča me, da je deal-braker med Passatom in Mazdo6 ravno infotaiment in merilniki. Sta torej pri vsem ostalem toliko enakovredna?

Pa ne me narobe razumeti, kar se mene tiče sta to verjetno top avtomobila tega cenovnega in velikostnega razreda

Osebno ne maram avtov, ki imajo stvari, ki izstopajo navzdol. Mazdin infotainment to je. Samodejni menjalnik tudi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Tole pa drži kot pribito. Podatki v temle našem konfiguratorju so predej problematični in pogosto vpisani malo z levo roko. Žalostno je da se na te iste podatke zanašajo tudi prodajalci in se ti zna zgodit da ti bodo mirno prodali stvar, ki jo tvoj avto vsebuje že serijsko.

Meni so hoteli prodat tipke za prestavljanje na volanu za 460€, kljub temu da je avto že imel taboljši volan. Po tem ko je prodajalec nekajkrat klical na uvoznika, so zadevo uredili in na koncu sem plačal 70€, če bi bil tiho bi verjetno ostalo pri začetni ceni. Dynamic light assista pa sploh ni bilo v konfiguratorju, pa sem ga vseeno dobil. itd.

Skratka konfigurator jemljite z rezervo, precej bolj zanesljiv je pdf cenik. Katastrofa, da uvoznik kaj takega dopusti.

To ni stvar uvoznika. Poglej url konfiguratorja, pa ti bo jasno, od kod izvira.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
@novinar: nekdo jih mora ampak pri nas samo v zanemarljivih količinah. Mi smo ciljna skupina skoraj novih, par let starih, skoraj nič voženih avtov z magičnimi 130.000 km za cca 12.000 EUR. In še to postaja za nas prevelik zalogaj.
Hja, glih zanemrljive tudi pri nas niso. Naslednje leto jih bodo cca 1.500 prodali (že zdaj imajo ene 200 prodanih).

Ja pa ja de. Enodnevne registracije in prodajne malverzacije mene ne ganejo.

O pretiranem klikanju tudi ne bi. Sem se fejst nazaj držal, pa sem za željenega Passata po konfiguratorju naklikal 32.457 EUR.
Brez malverzacij. To je realna prodaja Passata.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Nisem jih še našel na spletu, bodo enkrat po 15.11.
Sem si jih pa splonkal na predstavitvi, tam so nam SLO cenike že pokazali. 2.0 TDI Comfortline ima recimo kup opreme več, kot doslej, pa je par € cenejši.
V konfiguratorju očitno manjka še precej modelov in opisov
frown-1.gif

Je pa opazit nekaj novih asistenčnih sistemov (zaznavanje peščev, stranske kamere, vožnja prikolice).
zmaga.gif

Je tempomat radijski? Nič ne piše, a v nemškem konfiguratorju je za doplačilo?
V ceniku, ki ga imam jaz s predstaviteve (in ki je bolj svež od tega z datumom 9.9.) in po besedah VWjevega šefa pri nas je pri Comfortline serijski radarski tempomat.