Novi Passat

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Točno med tema dvema sem se jaz odločal. V želeni konfiguraciji (DSG, 110kw dizel, karavan + še nekaj opreme) je zmagal Golf. Matematiko sem postavil tako, da bi moral biti Leon vsaj kake 3 jurje cenejši, da bi se odločil zanj. Na koncu je bil cenejši Golf(40 let), tako da odločitev niti ni bila tako težka.

Ne bo pa Leon nikoli boljši od Golfa. Vsaj dokler je Seat del VAGa. Nemci tega enostavno ne bodo pustili.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Sam gledam tudi novega Peugeota 508,ki bo prišel novembra rahlo prenovljen. Baje, da prodajalci obljuljajo do 15% popusta na ceno iz cenika. Avto je v istem rangu kak Passat, verjetno pa dobiš več opreme serijsko... kaj mislite?
Sm glih s predstavitve Passata in mam glih pred hišo prenovljenega 508. Ne se hecat s primerjanjem. Ni primerljivo.
Gledam specifikacijo, 180-konjski avtomatik s podobno premo kot Passat Highline je malo manj kot 38 jurjev po ceniku. V bistu jurja manj od prej omenjenega Passatta biturbo. Če odbiješ 15%, si nekje pri ceni 190 konjskega Passata DSG Highline. Pri opremi je razlike le za Navi, ki ga tale 508 ima, Passat Highline pa ne. Ampak ker ima passat MirrorLnk oz če par mesecev še AndroidAuto/Apple CarPlay, je navi itak nepotreben (vsaj meni) - ima pa PAssat DCC podvozje, ki ga 508 nima).
Takole na uč bi rekel, da bi moral biti 508 vsaj 5 jurjev (še raje 7) cenejši, da bi odtehtal razliko do passata v notranjosti, izdelavi, podvozju, volanu, legi, ergonomiji, hrupnosti ...
Počakaj da bosta oba v salonih, pa se pejt peljat. Ti bo vse jasno.

Čakaj malo, ti se meniš o avtu za 35000 eurov
confused-1.gif

Da bi toliko dal za passata ali 508... Uf.
Torej si mnenja, da je srednje opremljen 508 slabši kot srednje opremljen passat? Ker je peugeot ziher kake 3 jurje cenejši...

Eni dajo, drugače jih ne bi delali.
Če na hitro pogledam na cenik, stane 508 HDi 160 po ceniku enako kot 2.0 TDI 150 Comfortline, pa ima slabšo opremo (recimo nima radarskega tempomata).

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Lepota je subjektivnega okusa, meni recimo je v notranjosti Leon poden. Res pa da smo na alterju kjer se večina vozi na zunanjosti.

Kot celota pa je Leon precej manj kvaliteten izdelek kot Golf, navkljub isti platformi in motorjem.

In kaj je tako "poden"? Saj sta oba iz istega koncerna... tako da je tudi notranjost dokaj podobna
smile-1.gif
... vsaj postavitev stikal, stevcev,...

skitched-20141025-194410.jpg

skitched-20141025-194654.jpg

Pač ni mi všeč, saj pravim da je lepota subjektivnega okusa. Armatura od Leona (predsvem sredinski del... postavitev zračnikov, "aftermarket" izgled mm enote itd.) me spominja na starega Saaba, da ne omenjam samih materijalov ki so občutno slabši v Leonu. Pa na sliki je Leon s top FR opremo in Golf s Comfortline, kar je tudi "manjša" razlika.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Točno med tema dvema sem se jaz odločal. V želeni konfiguraciji (DSG, 110kw dizel, karavan + še nekaj opreme) je zmagal Golf. Matematiko sem postavil tako, da bi moral biti Leon vsaj kake 3 jurje cenejši, da bi se odločil zanj. Na koncu je bil cenejši Golf(40 let), tako da odločitev niti ni bila tako težka.

Ne bo pa Leon nikoli boljši od Golfa. Vsaj dokler je Seat del VAGa. Nemci tega enostavno ne bodo pustili.

Lep voz si nabavil, sem videl na VW forumu. Naj ti služi.
zmaga.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Citat:
Uporabnik Snaga1 pravi:

OT: ni mi silno všeč, če pa bo res normalna oprema za 26k, kot je bilo više omenjeno, bom mogoče še zamižal na eno oko in bo med kandidati, ko pride čas za milostni strel sedanjemu vozu

Žal bo dostojno motoriziran in opremljen takoj nad 30 k EUR.
wink-1.gif

Ne nakladaj, ker nimaš pojma.

2.0 TDI 150 Comfortline (ročni menjalnik) ima serijsko: triconski Climatronic, senzor za dež in luči, parkirni sitem, radio s touch screen LCDjem, boljši voznikov sedež, radarski tempomat, sistem za samodejno zavranje pri mestnih hitrostih ... Kaj točno tukaj ni dostojnega? Za 30 jurjev dobiš enako opremo v 190-konjskem TDIju z DSG menjalnikom ...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Vsak se odloči sam koliko bo dal za avto (pod pogojem da ta znesek seveda ima).

Za naše razmere je 35 jurjev za avto nerazumen znesek, ker nam plače enostavno tega ne omogočajo. Sploh če imaš razčiščeno kaj in koliko ti pomeni prevozno sredstvo... vzeti v obzir dohodki in odhodki seveda /(sploh če imaš familijo in posledično kaj ta potegne za sabo...od reševanja stanovanjskih problemov do tekočih stroškov 'imeti otroke').

Zato so pa primerni za nas 3 leta stari z magičnimi 70 jurji prevoženih
evil.gif
.

Meni osebno je pri ljudskih nemcih všeč to da osnovne izvedenke nimajo preveč opreme (zame navlake) ker če imaš namen vozit avto dlje časa (krepko prek desetletja) imas s to opremo same dodatne stroške v primeru okvar...ti bi se pa rad zgolj prepeljal od točke a do točke b.

Tukaj se debatira kot bi vsak drugi imel finance za nakup novega Passata za 30K. Edino vprašanje, ki še ostaja je, ali bo 150 ali 190 konjski z DSG. The alter way seveda. Tisti v industriji si tega ne morejo privoščiti (če je verjeti javkanju po TV), SPji po sili tudi ne, tisti v JS prav tako ne. Ostanejo torej samo še lastniki podjetij, ampak tem gre menda hudičevo slabo (če je verjeti njihovemu javkanju po TV). Kateri izmed teh naj bi v SLO kupoval Passate za 30K?

@novinar: nekdo jih mora ampak pri nas samo v zanemarljivih količinah. Mi smo ciljna skupina skoraj novih, par let starih, skoraj nič voženih avtov z magičnimi 130.000 km za cca 12.000 EUR. In še to postaja za nas prevelik zalogaj.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Snaga1 pravi:

OT: ni mi silno všeč, če pa bo res normalna oprema za 26k, kot je bilo više omenjeno, bom mogoče še zamižal na eno oko in bo med kandidati, ko pride čas za milostni strel sedanjemu vozu

wink-1.gif

2.0 TDI 150 Comfortline (ročni menjalnik) ima serijsko: triconski Climatronic, senzor za dež in luči, parkirni sitem, radio s touch screen LCDjem, boljši voznikov sedež, radarski tempomat, sistem za samodejno zavranje pri mestnih hitrostih ... Kaj točno tukaj ni dostojnega? Za 30 jurjev dobiš enako opremo v 190-konjskem TDIju z DSG menjalnikom ...

So uradni ceniki ze kje navoljo online? Ker meni se tudi zdi malo nizka cena.. Ko sem sam gldal primerjavo pred parimi leti med Passatom, Laguno in Mazdo 6... Je bil Passat s primerljivo opremo in motorizacijo najdrazji, vmes je bila Laguna, Mazda pa najcenejsa... Res pa, da je to bilo pred cca. desetimi leti... Tudi sedaj ko grem gledat trenutni konfigurator... pride cena hitro blizje 40 jurjem, ce imas velike želje po dodatni opremi
wink-1.gif
...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Snaga1 pravi:

wink-1.gif

So uradni ceniki ze kje navoljo online? Ker meni se tudi zdi malo nizka cena.. Ko sem sam gldal primerjavo pred parimi leti med Passatom, Laguno in Mazdo 6... Je bil Passat s primerljivo opremo in motorizacijo najdrazji, vmes je bila Laguna, Mazda pa najcenejsa... Res pa, da je to bilo pred cca. desetimi leti... Tudi sedaj ko grem gledat trenutni konfigurator... pride cena hitro blizje 40 jurjem, ce imas velike želje po dodatni opremi
wink-1.gif
...

Konfigurator za nov passat: http://cc.porscheinformatik.co...kwd=Novi+Passat

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Evo mene....opet se vozim VAGu
grin1.gif

Yeti 1.6TDi 4x4...neka srednja oprema...

Prva graja....sovoznikov del/prostor za kolena....ce si normalne rasti...al pa mal bolj obdarjen med nogami
evil.gif
ti zmanjka placa za kolena...levo se ti zarine skor v klimo...desno pa v kljuko od vrat...

Inače ok avto...za liliputance
tongue-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Tukaj se debatira kot bi vsak drugi imel finance za nakup novega Passata za 30K. Edino vprašanje, ki še ostaja je, ali bo 150 ali 190 konjski z DSG. The alter way seveda. Tisti v industriji si tega ne morejo privoščiti (če je verjeti javkanju po TV), SPji po sili tudi ne, tisti v JS prav tako ne. Ostanejo torej samo še lastniki podjetij, ampak tem gre menda hudičevo slabo (če je verjeti njihovemu javkanju po TV). Kateri izmed teh naj bi v SLO kupoval Passate za 30K?

@novinar: nekdo jih mora ampak pri nas samo v zanemarljivih količinah. Mi smo ciljna skupina skoraj novih, par let starih, skoraj nič voženih avtov z magičnimi 130.000 km za cca 12.000 EUR. In še to postaja za nas prevelik zalogaj.

Na alterju je špica Slovenskega gospodarstva in špica vodilnih ljudi v javnem sektorju(zato pa smo tu kjer smo). Če nimaš 3.000 + eur mesečnih prihodkov nimaš na alterju v avtomobilizmu kaj iskati.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Pa ce boste kdaj se vozil v Yetiju...pa bli slabe volje...pohupite...vas bo spravl v dobro voljo
hysterical-1.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Lepota je subjektivnega okusa, meni recimo je v notranjosti Leon poden. Res pa da smo na alterju kjer se večina vozi na zunanjosti.

Kot celota pa je Leon precej manj kvaliteten izdelek kot Golf, navkljub isti platformi in motorjem.

In kaj je tako "poden"? Saj sta oba iz istega koncerna... tako da je tudi notranjost dokaj podobna
smile-1.gif
... vsaj postavitev stikal, stevcev,...

skitched-20141025-194410.jpg

skitched-20141025-194654.jpg

Pač ni mi všeč, saj pravim da je lepota subjektivnega okusa. Armatura od Leona (predsvem sredinski del... postavitev zračnikov, "aftermarket" izgled mm enote itd.) me spominja na starega Saaba, da ne omenjam samih materijalov ki so občutno slabši v Leonu. Pa na sliki je Leon s top FR opremo in Golf s Comfortline, kar je tudi "manjša" razlika.

Vidiš pri men je pa Leon zmagal naproti Golfu. Golf je bil za 1800e dražji kot leon s primerljivo opremo. Golf je res noter mogoče kvalitetnejše narejen se strinjam, ampak zunaj ga Leon poseka sploh z Led lučmi. Leon z navadnimi lučmi je pust in ga sploh nebi smeli prodajat. Pač stvar vsakega posameznika, kaj je kermu všeč. Golf je preveč tradicionalen, to je bolj za stare ateke, ge pa greš na GTD al pa GTI je pa razlika sploh večja.

Sem pa zaenkrat zelo zelo zadovoljen z leonom, prevoženih 25k km v 7 mescih.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Golf tradicionalen, torej je leon oo tvojih besedah, amm avantgarden ? Športen ?
Yeah right...

Led luči ? Za od zunaj gledat on, priznam, svetilnost bedna. Vsak nov ksenon ga poseka po dolgem in počez. Enkrat primerjal ponoči v dežju.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
leon ima bolj športen videz, golf bolj umirjen videz.

Glede led se nebi strinjal.
Mam doma tourana z Bi-xenon pa novega leon z full LED. Led sveti boljše, res pa je, da ima bolj "odrezano" svetlobo na robih. Tudi dolge luči bolše svetijo, res pa je da so zelo usmerjene, dosti bolj kot xenon.