Nova Škoda Superb

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.896
113
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Koliko pa naj bi potem bila poraba pri 2.0 tdi?

V katalogu piše okrog 4 litre. A potem je v tem primeru 6 litrov?

Tebi pod 6 ...

(Ker boš imel relacijo...realno med 5,5 in 6).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Saj ko ti v avtu kaže kdaj moraš prestaviti ti kaže nekaj podobnega. Vsaj v 4 leta starem passatu. Me prav zanima kako prestavlja dsg v Eco mode.
Mene bolj kot zamorjena masina skrbi dpf.
Mtl: kakšno imaš porabo na superbu s staro traktorsko masino?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
KSZ: kakšen je smisel vožnjo v prostem teku po avtocesti? Ravno ne razumem?

Lp,
Vrhniski klanec lahko prevozis v leru. 80% od Kozine do konca tunela dekani tudi(več kot 10km razdalja) . Koliko je nižja poraba ne vem, ker nimam avta z BC.
Najbrž pa da je, ker sicer ne bi prihajajoči avti samodejno dajali v ler (s pomočjo podatkov v navigaciji)
Se malo pa bodo avti porabniki co2 in ne proizvajalci.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Bolj kot ne je vse odvisno od tega kakšne vožnje imaš in od načina vožnje.

Konkretno imam pri svojem 2.0 TDI (sicer drug avto in letnik 2009) povprečno okrog 7 l/100km (realno). Najbolj ubija mesto, zjutraj če grem v službo v center LJ v rush hour sem hitro na 8-10l/100km, včasih tudi več (v 4km se niti ne ogreje poleg tega večino časa stojiš na semaforjih). Ekstremni primer je bil pozimi, ko je ravno vrglo nekaj snega in smo za 4km iz centra rabli dobro uro
uf-1.gif
), je bila poraba 4,2 (vrjamem, da bi se dalo tudi manj, ker pri pospeševanju vseeno nisem mečkal in če sem se spravil prehitevat, sem potegnil mimo in umaknil, ker mi je neumno, da bi ostale oviral s tako vožnjo). Gre pa na isti relaciji tudi 8+, ampak če to pri nas prakticiraš, zna bit gorivo še najmnjši strošek.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
ksz

Iz zgoraj napisanega potem sklepam, da tovarniški podatki lažejo najmanj 1-2 litra. Pričakoval bi pa, da če se gre za isti avto, da lažejo pri različnih motorjih približno podobno. Se prav, če piše pri dizlu 4litre pričakujem ene 5,5- 6 litrov, če pa pri bencincu 5 litrov pa pričakujem 6,5-7 litrov.

Res pa je, da bo avto večinoma vozila žena in to na relaciji 25 km in samo par semaforjev. Pa še zna bit varčna pri vožnji. Tako, da se v najboljšem primeru lahko obetam tam okrog 5 litrov če bi izbral dizla.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ali je naš mtl dosegel tovarniško porabo? Ali je imel celo nižjo?
Z octavio je dosegel kar lepo. Edino ne vemo koliko mu BC laže.
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/RyRepHCdqxs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

No ja, tole je bilo res počasi. Na našem normnem (kjer je 1/3 kroga AC 130 po GPS) je bila poraba 3,9. Pa ne vozimo namerno ful varčno, ampak zelo povprečno ...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/RyRepHCdqxs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Res da je stari superb, vendar... On je podoben kaliber kot Lubenica. Se ga še spomnite.v

Nisem vsega gledal, ampak kjerkoli sem pogledal, je vozil pod 1.500 obrati. Kje je potem še kaj od užitka v vožnji? In potem kupiš takle rabljen avto s totalno zamorjeno mašino. Groza...

Se strinjam, katastrofa. Sem mislil, da mtl zna voziti avto normalno, ker tole na standgasu je za masino slabse kot konstantnih blizu rdecega polja, poleg unicevanja pogonov se v masini lepo nabira "sludge", mislim, da je slovenska beseda garež kar vodi k zaribani masini. Po tem, ko bo imel taksen uporabnik nemalo problemov z dpf filtri, šobami, pumpami...
bonk.gif

Hvala, mtl za se en razlog vec, da naslednjic zopet kupim nov avto.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
ksz

Iz zgoraj napisanega potem sklepam, da tovarniški podatki lažejo najmanj 1-2 litra. Pričakoval bi pa, da če se gre za isti avto, da lažejo pri različnih motorjih približno podobno. Se prav, če piše pri dizlu 4litre pričakujem ene 5,5- 6 litrov, če pa pri bencincu 5 litrov pa pričakujem 6,5-7 litrov.

Res pa je, da bo avto večinoma vozila žena in to na relaciji 25 km in samo par semaforjev. Pa še zna bit varčna pri vožnji. Tako, da se v najboljšem primeru lahko obetam tam okrog 5 litrov če bi izbral dizla.

poglej prejšnji model, oz kak test, kjer piše zraven tudi kataloška poraba, potem pa za isti motor poglej na spritmonitor, pa boš točno videl kolk je razlike;)

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Recimo Seat Leon ST ima isto mašino, tukaj pa so porabe

Tako da pričakuj med 5,5 in 9,2
tongue-1.gif
+ še malo gor, ker je superb ene 150kg težji

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
ksz

Moja Škoda Superb Combi z 2.0 TDI (180 konji) povprečno porabi okoli 6,5l/100 km. Je pa 5 let star model. Na dolge relacije jo spraviš tudi konkretno pod 6l, ampak realna vožnja, služba, vrtec, kratke fure je pa 6.5l.

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
KSZ,

motor 1.4 TSI 140 KM v Golf VII Variant z dsg menjalnikom - povprečna poraba v 18.000 prevoženih kilometrih je 6,9. Precej mešane vožnje, se pravi avtocesta, relacije na navadnih cestah in kratke vožnje.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.590
9.809
113
40
MB
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Res da je stari superb, vendar... On je podoben kaliber kot Lubenica. Se ga še spomnite.v

Nisem vsega gledal, ampak kjerkoli sem pogledal, je vozil pod 1.500 obrati. Kje je potem še kaj od užitka v vožnji? In potem kupiš takle rabljen avto s totalno zamorjeno mašino. Groza...

Se strinjam, katastrofa. Sem mislil, da mtl zna voziti avto normalno, ker tole na standgasu je za masino slabse kot konstantnih blizu rdecega polja, poleg unicevanja pogonov se v masini lepo nabira "sludge", mislim, da je slovenska beseda garež kar vodi k zaribani masini. Po tem, ko bo imel taksen uporabnik nemalo problemov z dpf filtri, šobami, pumpami...
bonk.gif

samo zanimivo, v prometu niti ne opazim folka da bi ga sekal 50 kmh v prvi, al pa 90 v drugi na blokadi
grin1.gif

azeed

Pripravnik
15. sep 2011
104
2
18
octavia III combi, 1.4 TSI (140KM) ročni menjalnik, pri 22.000 km, mešani cikli/ pretežno krajše relacije, povprečna poraba 6.5 ko imam gor 17", pri zimskih, ki so 16 col pa še par deci manj.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
bonk.gif

maš kakšen link, vir za te trditve ali je to le urbana legenda?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.516
10.736
113
mi smo na 4dcl minuspovprečne porabe, ker je klima crknila (ki je bila vedno prižgana)..po svoje kar zanimivo, ko imaš enkrat dejanski podatek prej/zdaj

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.896
113
Za babnico mirne duše vzameš 1.6 dizla....bo poraba 5 ali manj če bo večinoma relacijo tolkla. Vaši konci so idealni za minimalno porabo
wink-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.822
5.932
113
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
ksz

Tovarniški podatki o porabi so dobljeni v čisto idealnih pogojih:
- testirajo z minimalno vgrajene opreme
- vse el. naprave ugasnjene (klima radio, luči)
- merijo v laboratoriju "na mizi", kjer merijo CO2, iz tega podatka potem nazaj preračunajo porabo.

http://www.motorevija.si/si/778/1576/Zavajanje_z_uradnimi_podatki_o_porabi_goriva.aspx
http://www.motorevija.si/si/778/2241/Kdaj_bolj_realno_merjenje_porabe_goriva.aspx

Za porabo v RL moraš gledati meritve iz http://www.spritmonitor.de/en/ .

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Za babnico mirne duše vzameš 1.6 dizla....bo poraba 5 ali manj če bo večinoma relacijo tolkla. Vaši konciq so idealni za minimalno porabo
wink-1.gif
Hja bo treba tud tole razmislit, ker cez vikend ga bom pa tudi jaz vozil in je vseen fino da se kam premakne. Bo treba kaksnega testneg dobit da vidimo koliko da od sebe. Poraba je pa po tovarniskih podatkih se visja pri svohejsemu.